reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

terefere mnie niedużo zostało więc łóżeczko planuje dzisiaj skończyc włącznie z pościelą. A żeby sie nie zakurzyło to przykryje np duzym prześcieradłem wszystko.

Dziewczyny czy na przewijak (taki usztywniany z ceratki chyba na łóżeczko) cos dajecie?
Ja myslalam ze nic bo to niepraktyczne, ale z drugiej strony taka zimna ceratka moze byc nieprzyjemna dla dziecka i zastanawiam sie teraz nad taką nakładką na przewijak (z jednej strony przyjemny materiał frotte, a od spodu ceratka) Al-Bis Podkład - Pledzik 56X46Cm Skład: Frotte, Pianka, Ceratka - Ceneo.pl
Jak Wy to rozwiązujecie?>>?

mi się wydaje że wystarczy kłaść pieluche tetrową, ja mam zamiar tak robić

reklama
basieniak ja kupilam taką :
4-elementowa - Pościel 4 częściowa I Love Mommy and Daddy beżowa - Bon Dodo - TuTuTu - ubranka dla dzieci i niemowląt, artykuły dziecięce, sklep internetowy bardzo fajny materiał a ten misiek na pościeli jest z materiału miękkiego(taki misiowaty,miękki -nie wiem jak to opisać... )

betinko ja mam na przewijak 2 prześcieradełka z frotte na zmianę (biały i niebieski) i pod te prześcieradełka mam taki wkład nie przemakający na przewijak... Bez tego wydaje mi się to dość nie przyjemne bo zimne :]

Betina te nakładki nie są fajne, bo ja jako mama chłopczyka wielokrotnie spotkałam się z tym, że mały po odpięciu pieluchy sikał ;) i wtedy cała nakładka była mokra, siuśki lały się pod plecki, a ja nie mogłam nadążyć z praniem. Lepiej położyć na taki przewijak pieluchę flanelową i to tak do połowy, żeby pupka leżała na ceratce, wtedy żadne siuski nie są straszne;)

Betina ja jestem tego samego zdania co Ulkan o wiele lepiej sprawdzą się zwykłe pieluszki tetrowe lub flanelowe, nawet jeśli nałożysz na cały przewijak to o wiele łatwiej będzie wyprać niż to z ceratką pod spodem.
Ja mam np taką matę na przewijak
mata.jpg
ona na górze ma takie malutkie rzepy do których przyczepia się tą nakładkę z frotki, a nakładkę mam dodatkową bo mata, którą miałam do Szczepka, a która niestety popękała starsznie, też miała takie rozwiązanie

terefere mnie niedużo zostało więc łóżeczko planuje dzisiaj skończyc włącznie z pościelą. A żeby sie nie zakurzyło to przykryje np duzym prześcieradłem wszystko.

Dziewczyny czy na przewijak (taki usztywniany z ceratki chyba na łóżeczko) cos dajecie?
Ja myslalam ze nic bo to niepraktyczne, ale z drugiej strony taka zimna ceratka moze byc nieprzyjemna dla dziecka i zastanawiam sie teraz nad taką nakładką na przewijak (z jednej strony przyjemny materiał frotte, a od spodu ceratka) Al-Bis Podkład - Pledzik 56X46Cm Skład: Frotte, Pianka, Ceratka - Ceneo.pl
Jak Wy to rozwiązujecie?>>?

na przewijak nakładam prześcieradło frotte na gumce-na allegro w granicach 10 zł a na to można zawsze flanelke położyć

betina - ja kupiłam tę ceratkę, ale skoro dziewczyny piszą, że się nie sprawdza, to sprawdzi się na pewno przy różnych wyjściach jak bibola trzeba będzie przewinąć w ekstremalnych warunkach

Ja znowu body używałam ZAWSZE. Fajnie trzymał pieluchę i na krótki rękaw albo ramiączkach był. Na to pajac (o zgrozo tylko nie kaftanik i śpiochy) i tak standardowo pierwsze dwa tygodnie, później jak już pępek odpadł to spodnie na gumce i bluzeczka (ale zawsze body były).

Co do przewijaka to my mamy taki na łóżeczko i kładłam na niego pieluszkę tetrową, flanelową... A teraz zamierzam dokupić pokrowiec, chociaż szkoda mi go zasłaniać bo jest idealnie dobrany pod pościel.

Co do wanienki to mój mąż wnosił ją z wodą do nas do pokoju i kładliśmy ją na ławę (wcześniej na ławę ręcznik bo mamy taką ze szkłem. Robiliśmy tak bo wiadomo przewijak i kosmetyki są zaraz obok. Jak zasugerowałam mu zeby przeniósł już z większym dzieckiem się do łazienki to mówił że mu tam niewygodnie.

Pościel na razie założe komplet po Antku, aczkolwiek w planach mam zakup jednego nowego kompletu (poszewka na poduszkę, kołderkę, baldachim, ochraniacz, przybornik) ale nie mogę w sklepach internetowych znaleźć czegoś co by mi 100% odpowiadało. NAjwiększy problem mam z tym że chciałabym ochraniacz na całe łóżeczko - i takie jak znalazłam to wzory pościeli są pstrokate i kolorowe, a chciałabym coś neutralnego, jedno-dwu kolorowego w bieli, brązie, kremie. JAk znajdę to kupie. A szukać będę po egzaminach w szkole :)

reklama
Ja na przewijak nie kladlam nic. Mialam metode na zmiane pampersow bez kladzenia pupci Laury na przewijak. Wyciagalam jedna pieluszke a druga juz mialam pod spodem. Nie wiem czy teraz sie tak da bo jak czytam o tym siusianiu chlopcow to roznie moze byc. Chociaz zdarzylo sie ze jak Lali odpielam pampersa to ta akurat siusiala i wtedy szykbo przykladalam pampersa spowrotem. Przy synku moze tak latwo nie pojsc ;-) W razie potrzeby pielucha flanelowa pojdzie w ruch:tak:

Do góry