reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

terefere mnie niedużo zostało więc łóżeczko planuje dzisiaj skończyc włącznie z pościelą. A żeby sie nie zakurzyło to przykryje np duzym prześcieradłem wszystko.

Dziewczyny czy na przewijak (taki usztywniany z ceratki chyba na łóżeczko) cos dajecie?
Ja myslalam ze nic bo to niepraktyczne, ale z drugiej strony taka zimna ceratka moze byc nieprzyjemna dla dziecka i zastanawiam sie teraz nad taką nakładką na przewijak (z jednej strony przyjemny materiał frotte, a od spodu ceratka) Al-Bis Podkład - Pledzik 56X46Cm Skład: Frotte, Pianka, Ceratka - Ceneo.pl
Jak Wy to rozwiązujecie?>>?

mi się wydaje że wystarczy kłaść pieluche tetrową, ja mam zamiar tak robić

reklama
basieniak ja kupilam taką :
4-elementowa - Pościel 4 częściowa I Love Mommy and Daddy beżowa - Bon Dodo - TuTuTu - ubranka dla dzieci i niemowląt, artykuły dziecięce, sklep internetowy bardzo fajny materiał a ten misiek na pościeli jest z materiału miękkiego(taki misiowaty,miękki -nie wiem jak to opisać... )

betinko ja mam na przewijak 2 prześcieradełka z frotte na zmianę (biały i niebieski) i pod te prześcieradełka mam taki wkład nie przemakający na przewijak... Bez tego wydaje mi się to dość nie przyjemne bo zimne :]

Betina te nakładki nie są fajne, bo ja jako mama chłopczyka wielokrotnie spotkałam się z tym, że mały po odpięciu pieluchy sikał ;) i wtedy cała nakładka była mokra, siuśki lały się pod plecki, a ja nie mogłam nadążyć z praniem. Lepiej położyć na taki przewijak pieluchę flanelową i to tak do połowy, żeby pupka leżała na ceratce, wtedy żadne siuski nie są straszne;)

Betina ja jestem tego samego zdania co Ulkan o wiele lepiej sprawdzą się zwykłe pieluszki tetrowe lub flanelowe, nawet jeśli nałożysz na cały przewijak to o wiele łatwiej będzie wyprać niż to z ceratką pod spodem.
Ja mam np taką matę na przewijak
mata.jpg
ona na górze ma takie malutkie rzepy do których przyczepia się tą nakładkę z frotki, a nakładkę mam dodatkową bo mata, którą miałam do Szczepka, a która niestety popękała starsznie, też miała takie rozwiązanie

terefere mnie niedużo zostało więc łóżeczko planuje dzisiaj skończyc włącznie z pościelą. A żeby sie nie zakurzyło to przykryje np duzym prześcieradłem wszystko.

Dziewczyny czy na przewijak (taki usztywniany z ceratki chyba na łóżeczko) cos dajecie?
Ja myslalam ze nic bo to niepraktyczne, ale z drugiej strony taka zimna ceratka moze byc nieprzyjemna dla dziecka i zastanawiam sie teraz nad taką nakładką na przewijak (z jednej strony przyjemny materiał frotte, a od spodu ceratka) Al-Bis Podkład - Pledzik 56X46Cm Skład: Frotte, Pianka, Ceratka - Ceneo.pl
Jak Wy to rozwiązujecie?>>?

na przewijak nakładam prześcieradło frotte na gumce-na allegro w granicach 10 zł a na to można zawsze flanelke położyć

betina - ja kupiłam tę ceratkę, ale skoro dziewczyny piszą, że się nie sprawdza, to sprawdzi się na pewno przy różnych wyjściach jak bibola trzeba będzie przewinąć w ekstremalnych warunkach

Ja znowu body używałam ZAWSZE. Fajnie trzymał pieluchę i na krótki rękaw albo ramiączkach był. Na to pajac (o zgrozo tylko nie kaftanik i śpiochy) i tak standardowo pierwsze dwa tygodnie, później jak już pępek odpadł to spodnie na gumce i bluzeczka (ale zawsze body były).

Co do przewijaka to my mamy taki na łóżeczko i kładłam na niego pieluszkę tetrową, flanelową... A teraz zamierzam dokupić pokrowiec, chociaż szkoda mi go zasłaniać bo jest idealnie dobrany pod pościel.

Co do wanienki to mój mąż wnosił ją z wodą do nas do pokoju i kładliśmy ją na ławę (wcześniej na ławę ręcznik bo mamy taką ze szkłem. Robiliśmy tak bo wiadomo przewijak i kosmetyki są zaraz obok. Jak zasugerowałam mu zeby przeniósł już z większym dzieckiem się do łazienki to mówił że mu tam niewygodnie.

Pościel na razie założe komplet po Antku, aczkolwiek w planach mam zakup jednego nowego kompletu (poszewka na poduszkę, kołderkę, baldachim, ochraniacz, przybornik) ale nie mogę w sklepach internetowych znaleźć czegoś co by mi 100% odpowiadało. NAjwiększy problem mam z tym że chciałabym ochraniacz na całe łóżeczko - i takie jak znalazłam to wzory pościeli są pstrokate i kolorowe, a chciałabym coś neutralnego, jedno-dwu kolorowego w bieli, brązie, kremie. JAk znajdę to kupie. A szukać będę po egzaminach w szkole :)

reklama
Ja na przewijak nie kladlam nic. Mialam metode na zmiane pampersow bez kladzenia pupci Laury na przewijak. Wyciagalam jedna pieluszke a druga juz mialam pod spodem. Nie wiem czy teraz sie tak da bo jak czytam o tym siusianiu chlopcow to roznie moze byc. Chociaz zdarzylo sie ze jak Lali odpielam pampersa to ta akurat siusiala i wtedy szykbo przykladalam pampersa spowrotem. Przy synku moze tak latwo nie pojsc ;-) W razie potrzeby pielucha flanelowa pojdzie w ruch:tak:

Do góry