reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
Ja nie piore naszej poscieli, czy swoich koszul w dzieciecych proszkach. Jak pisze Krolowa, nie da sie odizolowac dziecka od innych materialow, a poza tym - wiele osob twierdzi, ze to wszystko pic na wode i dla niealergicznego dziecka mozna prac w zwyklym proszku...

Nie stosowalam niczego do pupy, jesli dziecko sie nie odparzalo. Mylam tylko woda/chusteczkami (na poczatku Mustelli) po Qpie, po siku nic. Gdy bylo odparzenie, odrobina Bephantenu i bylo po sprawie.

Ja z racji waszych rekomendacji też zamówiłam kilka rzeczy u tego sprzedawcy:) co do pieluch to dam znać jak przyjdą, paczka już u kuriera więc pewnie dzisiaj będzie:)

Noelka ja tam zapobiegawczo smarować pupę będę, może nie przy każdej zmianie pieluchy ale kilka razy dziennie na pewno jakimś "zwykłym" kremem (bez tlenku cynku) typu hipp, nivea czy linomag (ten a +e), bepanthen i sudocrem w awarii będę mieć i bepanthenem na noc też pewnie smarować będę - łatwiej zapobiegać niż leczyć...

Dziewczyny uważajcie na sprzedawcę Jarko_75. Nie wiem co mnie zaćmiło, ale ja się dałam nabrać. Zawsze sprawdzam komentarze i w amoku chyba tego nie zrobiłam. Na tą chwilę oszukał mnie na 163zł. Kupiłam podgrzewacz do butelek Aventu i jeszcze drobiazg. Nie odpowiada na maile telefony, zero kontaktu. Sprzedaje niedrogo akcesoria dla niemowląt.

Ten linomag dla dzieci jest ekstra!:tak: Ja go zaczęłam używać, jak mam podrażnienie kub strupki po opryszczce. Leczy w trymiga! Mój M śmieje się żebym dziecku nie podkradała:-D Ale oczywiście kupię mu nowy, bo w ten pewnie już napakowałam paluchami jakiegoś wirusa grypy albo opryszczki.:-D

tere fere pozabijać tych sprzedawców to mało!!! ja jestem w plecy 1500 zł za wózek, pisałam skargi do Urzędu Skarbowego, na policję, ale zero rezultatów! mnie się w głowie nie mieści, że tacy ludzie chodzą sobie bezkarnie i nikt im nic nie może zrobić!!!:wściekła/y: Ja z kolei przestrzegam przed sklepem intenetowym littlebaby.pl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

noelka ja wcześniej nakupowałam angielski rozmiar 0-3, wydawało mi się, że będzie ok, bo przecież jest od 0 ...ale okazało się, że lepszy jest mniejszy rozmiar czyli newborn. No zobaczymy kto ma rację;-)
A ja wróciłam po ktg, wszystkie pomiary według angielskich lekarzy prawidłowe, jeszcze dostałam ochrzan, że łażę do polskiego lekarza i on mi miesza w głowie:baffled: No ale ok, poszłam, wymusiłam badania, następne mam w przyszły czwartek, no chyba, że w końcu urodzę (termin na środę:-p)

katiuszka ja robilam dokladnie tak samo tez tylko kupowalam 0-3. hahaha no bo jak jest od 0 to przeciez na chlopski rozum powinno pasowac:) kuzynka mnie dopiero oswiecila nie dawno zeby kupic na pocztake troche newborn ciuszkow:)
termin masz na srode o matko to juz za tydzien:) jak sie troche opozni to zachaczysz o tlusty czwartek, ktory jest 7 lutego :)

katiuszka ja robilam dokladnie tak samo tez tylko kupowalam 0-3. hahaha no bo jak jest od 0 to przeciez na chlopski rozum powinno pasowac:) kuzynka mnie dopiero oswiecila nie dawno zeby kupic na pocztake troche newborn ciuszkow:)
termin masz na srode o matko to juz za tydzien:) jak sie troche opozni to zachaczysz o tlusty czwartek, ktory jest 7 lutego :)
Nooo Kochana leci, leci!!! ani się obejrzysz i Ty tez będziesz już na wylocie:tak: co do tych ciuszków, to jak Tobie tak tez poradzil, to pewnie moja kolezanka miała rację i newborny będą ok:tak: A wiesz, że zapomniałam o Tłustym Czwartku:szok::-) kurde...to jak urodzę np. w środę, to już w czwartek pączka nie podjem, nie? chyba nie wolno przy karmieniu:baffled: ehhhh najem się we wtorek:-D:tak:
tere fere własnie odpisywałam dziewczynom na staraczkach po 3-stce i walnęłam gafę!!! pisałam do Gatto i zamiast napisać "Gatto" to ja napisałam "tere fere"....ale sie dziewczyna skapnęła i napisała mi, ze chyba się pomyliłam:baffled: ale wtopa:sorry2:

reklama
Katiuszka, 0-3 to jest takie polskie 62. Zdecydowanie za duze dla noworodka - no chyba, ze ktos spodziewa sie kolosa 4,5 kg. Wtedy rzeczywiscie ubierzesz od razu. Ja sie tak ostatnio zrobilam i dziecko mi we wszystkim tonelo. Teraz kupilam NewBaby/Newborn (czyli 56), kilka rzeczy nawet Tiny Baby.

Wspolczuje wpadek przy zakupach internetowych. Ja kiedys kupilam na Allegro dmuchana wanienke Jane, gdy mielismy jechac z malym na Kanary. Przytaszczylismy ja i na miejscu juz sie okazalo, ze jest kompletnie dziurawa... Malenkie dziurki, ale wszedzie. Nie do uzycia. Zaplacilam za nia kupe kasy, a w koncu w jakims kiosku kupilam dmuchany basenik za cale 5 EUR i w tym kapalismy malucha. Nie wszyscy sa uczciwi niestety. CHoc przyznam szczerze, ze inne wpadki mi sie nie zdarzyly

Do góry