reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

basiatoja no też mi niektóre mamy odradzały, że jeśli nie potrzeby sudokrem, to lepiej linomag krem, albo bpanten. Sudokrem z cynkiem trochę też brudzi.:tak:

kinajaka właśnie miałam wstawić ten link hihihihihihihihi, uśmiałam się jak cholera jak trafiłam to na allegro. Ja chyba kupię do śmiesznych fotek tego smoka.:-D:-D

Dziewczyny, ja mam 33 tydzień, czy myślicie żeby już poprać ciuszki?:confused: Bo kurczę ja to się martwię, że za wcześnie i jeszcze się zakurzą i nie będą świeże.:eek: Nie wiem kurczę.:oo2:

reklama
O ile wiem, nie wolno przewozic dzieci inaczej, niz w fotelikach. To jest i sprzeczne z prawem i bardzo niebezpieczne. Dziecko nie trzyma nawet glowki, potrzasniecie nim moze uszkodzic mozg - mozna sobie wyobrazic, co sie stanie z takim malenstwem w razie wypadku, nawet hamowania... Bardzo sie dziwie, ze mozna w ogole rozwazac odebranie dziecka bez fotelika:no:

Basiatoja, potwierdzam - Bephanten najlepszy:tak:

Nomi, spora ta lista... Wszystko zalezy, czy w szpitalu ubieraja w Twoje ciuszki, czy szpitalne. W moim szpitalu kaza przyniescciuszki dla nowonarodzonego dziecka od razu, wiec nie tylko "na wyjscie".

Tere fere - ja bym wyprala. Niektorzy nawet mowia, ze ciuszki po wypraniu powinny "przejsc" domowymi bakteriami, zeby dziecko moglo szybko sie przyzwyczaic do tej flory juz w szpitalu (rodzi sie w jakims sensie sterylne i jest "zasiedlone" przez bakcyle mamy i otoczenia). To zawsze lepsze niz szpitalna flora.

Co do smoczkow - moje dziecie ciagnelo je wszystkie jak zloto, i Lovi i Aventu i Nuki. Budzilo sie jednak za kazdym razem, jak smok wypadl:dry: Wazne, zeby odwzyczaic dziecko w pore - zabralam synkowi smoka gdy mial 7 miesiecy i to byl zdecydowanie dobry czas. Potem opor bylby jeszcze bardziej zaciekly.

Ja prałam fotelik:) Mróz bakterie pewnie wykurzy ale brudu raczej nie wyczyści:-D

U mnie w szpitalu też muszą być ciuszki dla dziecka od momentu urodzenia...a ubranko na wyjście przygotuje mąż:-) JA nie mam pojęcia jaka będzie pogoda więc lepiej będzie jak Lukasz to zrobi,a że dobry gust ma chłopak to nie mam się czym martwić:-)

u nas w UK bez fotyelika samochodowego nie wypuszczaja ze szpitala:)
Ja od dzis mam juz tylko 2 tygodnie pracy i zaczynam swoje przygotowania do malenstwa. Juz sie doczekac nie moge:) Codziennie czytam co wy juz robicie i tez chce juz ukladac, prasowac , prac itd!:) Jeszcze chwilka 2 tyg zleca szybko.

23618.jpgmam-soft-smoczek-uspokajajacy-6m-.jpg Monisia moze takie?

reklama
basiatoja nam w szkole rodzenia mówili, że prewencyjnie najlepiej stosować krem linomag lub alantan bo właśnie nie zawierają cynku (cynk wysusza poza tym lepiej nie leczyć jak nie trzeba). Bephanten lub Sudocrem już w razie odparzeń.

tere fere jestem tydzień za Tobą a w weekend skończyłam pranie i prasowanie. W zasadzie z 2 powodów - nigdy nie wiadomokiedy dziecię postanowi jednak wyjść a po drugie - ciągle w głowie mam ból pleców sprzed miesiąca, który sprawiał, że mogłam TYLKO leżeć. Stwierdziłam, że póki czuję się dobrze, to trzeba to wykorzystać.

Swoja pościel i koszule do szpitala wyprałam w zwykłym proszku (pościeli jeszcze nie wyprałam ale będę na bieżąco). Nie sądzę by sam dotyk mojej koszuli mógł zaszkodzić dziecku (tym bardziej że dotykać i ocierać się będzie o różne materiały, niekoniecznie tak przygotowane jak własne ubranka) a spać nawet jak w moim łóżku to i tak będzie w swoim rożku (już wypranym w Jelpie).

Co do smoczków to my mamy Dr Brown's ortodontyczny. Z wyglądu takie sobie ale ponoć nie psują zgryzu. W zamierzeniu chciałabym by córka była bezsmoczkowa ale na wszelki wypadek mam :)

Do góry