reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
basiatoja ja też uważam, że bepanthen na codzień lepszy (choć ja i tak stosowałąm tylko w nocy jak mała przestała robić tak często kupki i przestałam jej w nocy zmieniać pieluszki więc jak coś się lekko zaczerwieniło to wystarczał zazwyczaj bepanthen cały dzień stosowany przy każdej zmianie) no i do sutków może się przydać. Ale sudocrem ten taki najmniejszy i tak kupuję choć stary nam się przydał tylko 2 razy jak zdarzyło się, że było na prawdę źle z pupą ale dzięki temu, że skóra do niego nie przyzwyczajona i że mocniejszy to w zasadzie jedno wysmarowanie i było po problemie więc jako, że stary mi się w marcu przeterminuje i mimo, że ledwo go użyłam to i tak na wszelki wypadek zakupię malutki pojemnik.

basieniak to pewnie zakupię później ten bepanthen :)

...a na codzień do pielęgnacji pupki co używacie?? może wystarczą same chusteczki by oczyścić pupkę i nic więcej?

basiatoja no ja używałam tych mokrych chusteczek przy kupie, a jak nie ma kupy to nic... no i jak pisałam wcześniej ja swojego czasu smarowałąm bepanthenemna noc delikatnie ale tylko jak przestałam zmieniać w nocy bo już więcej spałą a kupy jeszcze się wtedy w nocy trafiały. Choć usłyszałam też od lekarza jak okazało się, że mała ma dość mocno zrośnięte wejście do pochwy, że to podobno od stosowania nawilżanych chusteczek i innej chemi zamiast zwykłej wody i zwykłego mydła jak trzeba... Nie wiem czy to prawda czy tylko jego skrajne podejście, ale od tamtej pory przynajmniej po nocy używam wody a poza tym po kupie i tak tych chusteczek...

hej dziewczyny!
Ja jeszcze w dwupaku:tak: choć myślę, że to kwestia dni...no zobaczymy, jutro idę na wizytę do położnej, będę chciała, żeby wysłała mnie na kolejne ktg (tak mi polecił polski lekarz) Może mnie już zostawią...no zobaczymy.
W ten weekend miałam koleznakę z Paryża u siebie, matke dwójki dzieci...Jak mi sprawdziła torbę Julkową do szpitala to się za głowę złapała, że wszystko takie duże!!! wieczorem w sobotę leciałam z nią do sklepu po mnijsze body i śpioszki:baffled::-) Bożeee ale sierota ze mnie:sorry2:
Pisałyście wcześniej o tych specjalnych koszach na pieluszki. Ja z doświadczenia w pracy, wiem, że super się sprawdzają. Minus cena za wkłady. Ale wiadomo, że to nie jest najpotrzebniejsza rzecz, spokojnie można się bez tego obejść. Ja dostałam w prezencie, więc mam...ale chyba bym sama specjalnie nie kupowała.
A co do smoczków ja kupiłam jeden TT ortodontyczny, a drugi z jakiejś polskiej firmy ze smoczkiem wiśienką. Nie wiem jaki powinno się dawać o ile się daje...:confused: podobno te ortodontyczne są dobre na przyszły zgryz, a te w ksztacie kulki...to nie wiem po co...w każdym razie mam dwa różne i będziemy próbować.

JA smoczka jeszcze nie mam...jak zajdzie taka potrzeba to kupimy:-)

Do pupy będę używać mokrych chusteczek plus krem , a w razie kupy to lecimy z ciepłą wodą i kremem:-)

Królowa muszę to w końcu uczynić. ;-) W czwartek zaznaczyłam sobie dzień wolny w pracy i zajmę się tym nareszcie. Tylko nie mam torby żeby się spakować ale to naszykuję w reklamówce i przerzucę jak kupię. :tak:

Katiuszka emocje rosną co? Fajnie i dramatycznie na zmianę chyba...hihihihihh:-D Ja dziś byłam na USG i malutek zaczął płakać podczas badania, normalnie byłam w szoku, struny głosowe mu się ruszały i dr przełączył na 4D, a tam buźka, która bez głosowo krzyczy łłłeeeeee, łłłeeeee. Nagrany mam filmik i fotki, bo nikt by mi nie uwierzył chyba.... Aż mi się przykro zrobiło, że taki maluszek może w brzuszku płakać.:hmm::hmm::hmm:

Dostałam skierowania na badania potrzebne do szpitala, HBS HCV, HIV i wymazy. Jutro załatwię krew.
W przyszłym tyg jadę po wózek i fotelik, bo tamten oddany...

katiuszka to jakie ty kochana rozmiary szpioszkow spakowalas? pytam sie z ciekawosci zebym sama glupoty nie zrobila:) powodzenia w szpitalu. oby wszystko bylo ok i juz blizej porodu niz dalej.

dziewczyny ja musze podsumowac te zmiany pieluch i czyszczenie dupki bo zielona jestem. czyli jesli bylo siku wystarczy przemyc woda i jak nie ma odparzen ani czerwonego to nie trzeba niczym smarowac tak?a jak kupa to chusteczki czy woda i waciki i tez jak nie ma potrzeby to nie smarowac? Czy moze smarujecie zawsze czyms tak w razie czego?

reklama
potwierdzam wysoka jakosc pieluch sprzedawcy rp_77, ja kupilam te 80x80 cm, moze ciut mniejsze bylyby lepsze (70x80), sama nie wiem. splot bardzo fajny i pewnie beda sie dobrze trzymac. cale zamowienie w 100% spelnione, szybki transport.

Do góry