reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

Jeśli o pieluszki tetrowe chodzi to ja ostatnio miałam 10 i jeszcze 2flanelowe i nie powiem, żeby było ich za dużo, część mi się rozeszła tzn w PL zostawiłam tak wiec teraz dokupiłam jeszcze 10tetrowych i 4duże flanelowe plus 6małych z flanelki.

Ja też tym razem kupiłam tą gąbkę do kąpieli, niestety nie mam tego luksusu, że ktoś będzie mi pomagał przy kąpieli, muszę się liczyć z tym, że podobnie jak było ze Szczepkiem będę to robić sama, ostatnio używałam tylko pieluszki tetrowej i było mi bardzo ciężko bo Szczepcio szalał jak żabka, dlatego teraz mam zamiar sobie ułatwić zadanie.

Kosz na pieluchy mam i bardzo sobie chwalę, sam kosz nie był dużym wydatkiem, niestety z wkładami zupełnie inna historia, ale kupuję w promocjach zawsze więc udaje się trochę zaoszczędzić. Dopóki maluch piję mleko z piersi faktycznie kupy aż tak nie śmierdzą, nie posunęłabym się jednak do stwierdzenia, że są bezapachowe;-) My mamy łazienkę własną, do której się wchodzi z sypialni i ten kosz tam będzie stał, torebki do zużytych pieluch są tu w uk jakby standardem, kosztują grosze jednak nie maskują aż tak dobrze zapachu, dlatego ja ich używam tylko na wyjścia no i zabieram jak do PL jedziemy

reklama
ja mam pakę 20 pieluch tetrowych ;) teściowa kupiła mi w hurtowni. nie zamierzam dziecku zakładać na pupę, ale do kąpieli czy wycierania się przydadzą. a potem do mycia okien - serdecznie polecam:)

Hey kobietki:)

Ja wczoraj zamówiłam te muślinowe które polecałyście wcześniej (NOWOŚĆ !! Pieluszki muślinowe - Idealne na PREZENT (2958019610) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.) a dziś dokupiłam kilka tetrowych. W razie czego zawsze można dokupić,przecież to nie komuna-w sklepie zawsze są :)

Szczebiotko a masz jakiś specjalny kosz? czy po prostu taki zwykły plastikowy? Ja muszę też coś wymyśleć by nie latać szczegolnie w nocy.
A też myslę nad osobnym koszem na bieliznę by mieć w pokoiku pod ręką,przecież itak na początku w innym proszku będziemy te ubranka prać, a nasz jest co chwilę przepełniony i gdzie tam jeszcze miejsce na trzecią osóbkę :]

mikowata ja też uważam, że kosz na pieluszki nie jest zbyt potrzebny, za to paklanki uważam za świetny wynalazek.... No i jak basiatoja uważam, że za to przy komodzie z przebierakiem wygodnie mieć kosz na brudną bieliznę na ubranka maluszka. Też niezbędne to nie jest, ale ja szybko coś takiego zakupiłam - przebieram małą i od razu wrzucam obok, a prane jest oddzielnie niż nasze więc po co potem z normalnego kosza selegować;)
A jeżeli chodzi o wanienkę dla dziecka to ja polecam (jak i mi polecono)wanienkę z ikei - nie jest najładniejsza ale ma na dnie takie gumowe paski i bobas się nie ślizga (można dokupić takie maty na dno ale to dla mnie jest wygodne).

Mozna kupic 10 pieluszek na poczatek... ale z reguly trzeba dokupic conajmniej drugie tyle. Wszystko zalezy, jak czesto pierzemy. Ja mialam chyba 30 tetrowych i 15 flanelowych i na poczatku trzeba bylo prac co 3 dni. Ale moj synek ulewal i robil fontanny siuskow przy kazdym przewijaniu:dry:

Mikowata, mam i ten kosz Sangenic i Angelcare i owe slynne Paklanki. Te ostatnie to najtansza opcja, ale przy starszym dziecku smrodek jest i tak:-p Angelcare troche tanszy w eksploatacji niz Sangenic (wklady tansze), ale gorzej izoluje przed smrodkiem. I ten mechanizm odcinania smrodka wyrabia sie z czasem. W efekcie kosz trzeba wymienic. Sangenic jest zdecydowanie najskuteczniejszy, ale mozna wydac majatek na wklady, jesli wrzucasz kazda pieluche. My wrzucamy te z Qpa, siuski laduja w koszu na smieci. Przy noworodku smrodek pieluszek to nie jest jakis duzy problem (ale - jak pisala Szczebiotka - nie sa wolne od "przykrego zapachu", a jest ich mnostwo), ale u takiego 1,5 roczniaka, ktory wcina miesko, to juz inna sprawa. W sumie nie jest to rzecz niezbedna, aczkolwiek przydatna moim zdaniem. Zgadzam sie tez ze Szczebiotka, ze zadne woreczki nie maskuja smrodku w 100%, a Paklanki to smrodek woreczkow wymieszany ze smrodkiem Qpy - dla mnie bomba nie do przejscia:no:

Wklady do wanienki nie sa moimi faworytami. Siedlisko bakcyli i niezbyt wygodne w uzyciu. Kupilismy wyprofilowana wanienke, ktora ma miejsce dla malenstwa i siedzisko dla starszego dziecka z drugiej strony. Plus stelaz do zakladania na wanne. Maly ja uwielbia i do dzisiaj jej uzywamy. Jest antyposlizgowa. Nazywa sie Onda Evolution, o ile dobrze pamietam.

Basiatoja ja mam właśnie sangenic tommee tippee
download.jpg
dokładnie tak to wygląda, cena wkładów to niestety duży minus, poza tym jednak uważam że to bardzo udany zakup. Na brudne rzeczy dzieci kosz osobny mam, teraz głównie dlatego używam, że Szczepka w drugiej łazience rozbieram i kąpie bo i tak piorę razem z naszymi ale jak Bianeczka przyjdzie na Świat to na pewno przez pewien czas znów osobno będę prała dzieciaczkowe ciuszki

Nomi mam taki sam kalendarz dziecka. Dostałam od brata. Już nawet zaczęłam coś pisać ołówkiem:biggrin2:

Deizzi pomysł ekstra na ten pamiętnik, masz talent i do tego ogromną cierpliwość i chęci... Zazdroszczę normalnie.:tak:

Ja kosz na zużyte pieluchy kupiłam taki jak Szczebiotka, żeby nie latać do kosza, a jak się sprawdzi zobaczymy. Chociaż wolę chyba mieć smrodki w jednym miejscu, a kuchenne odpady w drugim. No zobaczymy.:tak: Z resztą kupiłam go w atrakcyjnej cenie z wkładem.

Co do gąbek do kąpieli to raczej nie będę używać, jest to artyleria bakterii, z resztą dziecko nie jest aż tak brudne...no może czasem jest...hihihihihihii:-):-p:-p

Ostatnia edycja:
Kosz na pieluchy mam taki jak Szczebiotka
Gabka do kapieli nie jest mi potrzebna bo jedna reka trzymym dziecko a druga myje
Pieluchy tetrowe sztuk 10 i do tego mam 4 flanelowe, mysle czy domowic ale chyba nie

reklama
Hej Kochane Babeczki!

mam pytanko,czy któraś z was ma jakies zdanie o tym konkretnie smoczku?

Smoczek MAM Perfect 0-6m Różowy | Smoczki \ Smoczki silikonowe \ 0-6 miesięcy Smoczki \ MAM Mam \ Smoczki uspokajające \ 0-6 miesiąca | MamaBebe.pl

Bardzo mi sie podoba,mysle o zakupie,bo nie ukrywam że smoczek oprócz tego że ma spełniac funkcje musi mi sie podobac i byc disainerski;-).

Dajcie znać czy coś o nim słyszałyście itp a może jakieś inne czaderskie polecacie.Mam zakupione 3 Nuk,Chicco Gomotto i Avent .Bardzo chciałabym żeby córa załapała smoka bo wiem ile sie "najechałam" z moja bezsmoczkową Gabi:-p

Do góry