reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

Ja słyszałam jeszcze i to się bardzo sprawdzało u mojej znajomej że dobrze wkładać dziecko do wanienki zawinięte właśnie w pieluchę tetrową, maluch czuje się wtedy lepiej bo nie ma takiej różnicy temperatur i jego ciałko jest otulone. Dopiero jak chwile jest we wodzie to pieluchę się odwija i można umyć malucha :)

reklama
Ja słyszałam jeszcze i to się bardzo sprawdzało u mojej znajomej że dobrze wkładać dziecko do wanienki zawinięte właśnie w pieluchę tetrową, maluch czuje się wtedy lepiej bo nie ma takiej różnicy temperatur i jego ciałko jest otulone. Dopiero jak chwile jest we wodzie to pieluchę się odwija i można umyć malucha :)
Dokładnie, my przy każdej kąpieli tak robiliśmy z Oliwią.

mikowata pieluche sie wklada zeby dziecko sie nie slizgalo, ale sa tez specjalne nakladki, choc to chyba dla starszych dzieci

basiatoja super ten kombinezon, ale pewnie dzidz szybko wyrosnie, ja mysle ze jeden starczy

Co do pieluszek tetrowych to w związku z tym że to męża działka, zażyczył sobie tak jak mieliśmy w przyadku Antka taką gąbkową matę do wanienki. Wiem, że gąbki to siedliska bakterii ale cóż niech ma na te pierwsze tygodnie ważne że on czuje się wtedy pewnie kąpiąc maluszka, że się nie poślizgnie, że ma mięciutko, i Antkowi też to bardzo się podobało. Jak Maluszka bolał brzuszek to wkłądaliśmy go do ciepłej wody i własnie przykrywaliśmy taką ciepłą mokra pieluszką tetrową.

my też mamy gąbkowa podkładke ;)
próbowaliśmy na pieluchę wsadzać przy kąpaniu to tylko dziecko jeździło po całej wanience - zwłaszcza jak się jeszcze mydła doda....
więc na początek jest gąbeczka, jak się zużyje to pare zł kosztuje nowa....

My mamy dokładnie taką 492c133685a7b719aae8f24390106eff.jpg chyba 9 czy 10 zł kosztowała a wygoda i spokój przy kąpaniu wielki :)

Słyszałam pozytywne opinie o tym "wiaderku" do kapania ale jakoś tego nie widzę a mąż to się śmiał że jak on ma tam rękę włożyć żeby dziecko umyć.

reklama
Do góry