reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

ja tez kupiłam 10 tetrowych i mam 5 flanelowych , te flanelowe jakby sie uprzeć to nawet jako mini kocyk sie przydadzą w okresie letnim. Maja śliczne wzorki i są bardzo miękkie :-)

reklama
Ja kupiłam 10 tetrowych podwójnie tkanych (z aukcji które polecała szczebiotka;)) i 5 flanelowych, kusi mnie jeszcze dokupienie 5 kolorowych firmy Bobas:p śliczne są:) mam okrycie kąpielowe jedno z tej firmy i kocyk i są jakościowo super także pewnie jeszcze dokupie:) zostało mi już nie dużo rzeczy do kupienia karuzelka z fisher price
FISHER PRICE C0108 KARUZELA Z MISIAMI + PROJEKTOR (2974496466) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i laktator:
MEDELA LAKTATOR MINI ELECTRIC + PORADNIK + KURIER (2950443933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

jakiś sudocrem, emolient i po krzyku:)

muszę jeszcze przejrzeć te wasze listy czy o niczym nie zapomniałam:p

Ja mam 15 tetrowych białych, 3 flanelowe też białe i dokupię jeszcze takie w Ikei (nie wiem dlaczego nazwali to "koc") TORVA Koc - IKEA to jest właśnie taka milutka jak flanelowa pieluszka x 3.
Omg uwielbiam Ikee - nie mogę się opanować jak tam wchodzę :p już jedne wielkie zakupy dla małej tam zrobiłam, teraz niebawem pora na kolejny atak

:-D

ja pamiętam ze szkoły rodzenia,że pieluchę proponowali też wtedy kiedy dziecko bardzo bało się kąpieli...dzięki niej miało większe poczucie bezpieczeństwa:-) My nigdy tego nie stosowaliśmy bo Gabin kochał wodę...zresztą dałam ciała kiedy kupowałam mu wanienkę i zamiast wygodną kupiłam ładną;-) Efekt taki,że sprzedałam ją po dwóch miesiącach a młody jak miał około 3 tygodni zaczął się z nami kąpać w wannie:tak:

Ja wczoraj przeglądałam jeszcze raz torbę i chyba wszystko mam, jak coś będę wzywać najpotrzebniejsze rzeczy przez Luka...zastanawiam się jeszcze nad herbatką na laktację.

Dziewczyny, dzieki za odpowiedzi! Pieluchy tetrowe i tak kupuje (zawsze sie do czekogs przydadzą), ale jakos zupełnie nie wiedziałam po co one do kąpieli ;)
A sluchajcie, czy któraś z was miała do czynienia z koszem na zużyte pieluszki np firmy tommee tippee? Warto kupować czy to w ogole bez sensu. Ja jestem raczej zdania, ze to troche bez sensu. Aczkolwiek z drugiej strony miło nie przejmować sie w srodku nocy utylizacja pieluszki i jej smrodkiem.

reklama
A ile kupujecie pieluch tetrowych?

Ja też kupuję 1o,bo nie jestem eko-mamą która zakłada tetry jako pieluchy.One mi służyły głównie po to aby przerzucić przez ramię jak dziecko ma beknąć po jedzeniu itp:)

Odnośnie gąbki do kąpieli-to ja jednak zdecydowanie mówie temu nieeee.To jest jak bomba bakteryjna.Później dziecko może mieć grzybice krocza(szczególnie wrażliwe dziewczynki) albo pleśniawki. Jednak wolę dzidzi położyć na tetrze a pod główkę mąż zawsze wkładał rękę i razem kapaliśmy dzidzię.Codziennie kładłam bobasa na czystej,wypranej tetrze.Poza tym wody do wanienki nie trzeba lać duzo,tylko troche,żeby zakryło brzuszek,a główka zawsze na wierzchu:)

Dziewczyny, dzieki za odpowiedzi! Pieluchy tetrowe i tak kupuje (zawsze sie do czekogs przydadzą), ale jakos zupełnie nie wiedziałam po co one do kąpieli ;)
A sluchajcie, czy któraś z was miała do czynienia z koszem na zużyte pieluszki np firmy tommee tippee? Warto kupować czy to w ogole bez sensu. Ja jestem raczej zdania, ze to troche bez sensu. Aczkolwiek z drugiej strony miło nie przejmować sie w srodku nocy utylizacja pieluszki i jej smrodkiem.

Ja uważam,że to zbędny wydatek.Kupki noworodka nie śmierdzą,a jak podrośnie dzidzi to bardzo rzadko robi cos grubego w nocy.A w ciągu dnia na bieząco wyrzucałam pieluchy do kosza.Pieluchy Belli maja dodatkowo w paczce specjalne woreczki w które można włożyć pieluszki.

Do góry