reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

ja tez kupiłam 10 tetrowych i mam 5 flanelowych , te flanelowe jakby sie uprzeć to nawet jako mini kocyk sie przydadzą w okresie letnim. Maja śliczne wzorki i są bardzo miękkie :-)

reklama
Ja kupiłam 10 tetrowych podwójnie tkanych (z aukcji które polecała szczebiotka;)) i 5 flanelowych, kusi mnie jeszcze dokupienie 5 kolorowych firmy Bobas:p śliczne są:) mam okrycie kąpielowe jedno z tej firmy i kocyk i są jakościowo super także pewnie jeszcze dokupie:) zostało mi już nie dużo rzeczy do kupienia karuzelka z fisher price
FISHER PRICE C0108 KARUZELA Z MISIAMI + PROJEKTOR (2974496466) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i laktator:
MEDELA LAKTATOR MINI ELECTRIC + PORADNIK + KURIER (2950443933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

jakiś sudocrem, emolient i po krzyku:)

muszę jeszcze przejrzeć te wasze listy czy o niczym nie zapomniałam:p

Ja mam 15 tetrowych białych, 3 flanelowe też białe i dokupię jeszcze takie w Ikei (nie wiem dlaczego nazwali to "koc") TORVA Koc - IKEA to jest właśnie taka milutka jak flanelowa pieluszka x 3.
Omg uwielbiam Ikee - nie mogę się opanować jak tam wchodzę :p już jedne wielkie zakupy dla małej tam zrobiłam, teraz niebawem pora na kolejny atak

:-D

ja pamiętam ze szkoły rodzenia,że pieluchę proponowali też wtedy kiedy dziecko bardzo bało się kąpieli...dzięki niej miało większe poczucie bezpieczeństwa:-) My nigdy tego nie stosowaliśmy bo Gabin kochał wodę...zresztą dałam ciała kiedy kupowałam mu wanienkę i zamiast wygodną kupiłam ładną;-) Efekt taki,że sprzedałam ją po dwóch miesiącach a młody jak miał około 3 tygodni zaczął się z nami kąpać w wannie:tak:

Ja wczoraj przeglądałam jeszcze raz torbę i chyba wszystko mam, jak coś będę wzywać najpotrzebniejsze rzeczy przez Luka...zastanawiam się jeszcze nad herbatką na laktację.

Dziewczyny, dzieki za odpowiedzi! Pieluchy tetrowe i tak kupuje (zawsze sie do czekogs przydadzą), ale jakos zupełnie nie wiedziałam po co one do kąpieli ;)
A sluchajcie, czy któraś z was miała do czynienia z koszem na zużyte pieluszki np firmy tommee tippee? Warto kupować czy to w ogole bez sensu. Ja jestem raczej zdania, ze to troche bez sensu. Aczkolwiek z drugiej strony miło nie przejmować sie w srodku nocy utylizacja pieluszki i jej smrodkiem.

reklama
A ile kupujecie pieluch tetrowych?

Ja też kupuję 1o,bo nie jestem eko-mamą która zakłada tetry jako pieluchy.One mi służyły głównie po to aby przerzucić przez ramię jak dziecko ma beknąć po jedzeniu itp:)

Odnośnie gąbki do kąpieli-to ja jednak zdecydowanie mówie temu nieeee.To jest jak bomba bakteryjna.Później dziecko może mieć grzybice krocza(szczególnie wrażliwe dziewczynki) albo pleśniawki. Jednak wolę dzidzi położyć na tetrze a pod główkę mąż zawsze wkładał rękę i razem kapaliśmy dzidzię.Codziennie kładłam bobasa na czystej,wypranej tetrze.Poza tym wody do wanienki nie trzeba lać duzo,tylko troche,żeby zakryło brzuszek,a główka zawsze na wierzchu:)

Dziewczyny, dzieki za odpowiedzi! Pieluchy tetrowe i tak kupuje (zawsze sie do czekogs przydadzą), ale jakos zupełnie nie wiedziałam po co one do kąpieli ;)
A sluchajcie, czy któraś z was miała do czynienia z koszem na zużyte pieluszki np firmy tommee tippee? Warto kupować czy to w ogole bez sensu. Ja jestem raczej zdania, ze to troche bez sensu. Aczkolwiek z drugiej strony miło nie przejmować sie w srodku nocy utylizacja pieluszki i jej smrodkiem.

Ja uważam,że to zbędny wydatek.Kupki noworodka nie śmierdzą,a jak podrośnie dzidzi to bardzo rzadko robi cos grubego w nocy.A w ciągu dnia na bieząco wyrzucałam pieluchy do kosza.Pieluchy Belli maja dodatkowo w paczce specjalne woreczki w które można włożyć pieluszki.

Do góry