reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

na tym wątku wrzucałam taką listę , i teraz ją znalazłam (temat listy przewija się na stronach 128-140 tak mniej więcej)
AKCESORIA

• · ŁÓŻECZKO
  • · MATERAC DO ŁÓŻECZKA
  • · POWŁOCZKI DO POŚCIELI (2SZT)
  • · WKŁAD DO POŚCIELI (KOŁDRA+PODUSZKA)
  • · CERATKA NA GUMKĘ POD PRZEŚCIERADŁO
  • · OCHRANIACZE NA SZCZEBELKI
  • · PRZEŚCIERADŁO (2SZT)
  • · POŚCIEL DO WÓZKA
  • · PRZEŚCIERADŁO DO WÓZKA·
  • KOCYK CIENKI
  • · KOCYK GRUBSZY
  • · WÓZEK
  • · FOTELIK DO SAMOCHODU
  • · PRZEWIJAK
  • · KOMODA
  • MONITOR ODDECHU/ NIANIA

UBRANKA

• · BODY Z KRÓTKIM (3SZT)
  • · BODY Z DŁUGIM (3SZT)
  • · PAJACYK (3SZT)
  • · KAFTANIK (3SZT)
  • · KOSZULKA (3SZT)
  • · CZAPECZKA BAWEŁNIANA (2SZT)
  • · CZAPECZKA CIEPLEJSZA (1SZT)
  • · SKARPETKI (2SZT)
  • · NIEDRAPKI
  • · SWETEREK ZAPINANY
  • · SPODENKI (3SZT)
  • · KOMBINEZON
  • · ŚPIOCHY (4SZT)
  • · BUCIKI (1PARA)
  • · ŚPIWOREK DO SPANIA

DO KARMINIA

• · SMOCZEK
  • · BUTELKA 125 ML ZE SMOCZKIEM 0+
  • · BUTELKA 260ML ZE SMOCZKIEM 0+
  • · SMOCZEK DO BUTELKI 3+
  • · PODGRZEWACZ DO BUTELEK (MOŻE BYĆ ZE STERYLIZATOREM)
  • · SZCZOTECZKA DO MYCIA BUTELEK I SMOCZKÓW
  • · TERMOOPAKOWANIE DO BUTELEK
  • · POJEMNIKI NA POKARM (MLEKO) EWENTUALNIE WORECZKI
  • · PRZYPINKA DO SMOCZKA + OPAKOWANIE NA SMOCZEK
  • OPAKOWANIE MLEKA W PROSZKU

PIELĘGNACJA, ZDROWIE,

• · WANIENKA
  • · MYJKA
  • · RĘCZNIK Z KAPTURKIEM (2SZT)
  • · TERMOMETR KĄPIELOWY
  • · CHUSTECZKI NAWILŻANE
  • · WACIKI I PATYCZKI NIEMOWLĘCE
  • · SZCZOTKA DO WŁOSÓW
  • · NOŻYCZKI DO PAZNOKCI
  • · PROSZEK DO PRANIA
  • · PŁYN DO KĄPIELI
  • · MYDŁO
  • · OLIWKA
  • · SUDOKREM.BEPANTEN LUB INNY KREM NA ODPARZENIA
  • · SZAMPON DLA DZIECI OD 1 DNIA ŻYCIA
  • · BALSAM DO CIAŁA
  • · KREM OCHRONNY DO BUZI
  • · 10 PIELUCH TETROWYCH
  • · 5 PIELUCH FLANELOWYCH
  • · PAMPERSY
  • · TERMOMETR DO CIAŁA
  • · SÓL FIZJOLOGICZNA
  • · JAŁOWE GAZIKI
  • · GRUSZKA DO NOSA LUB FRIDA
  • · SPIRYTUS
  • · IZOTONICZNY ROZTWÓR WODY MORSKIEJ
  • PARACETAMOL

DLA MAMY

• · KOSZULA DO KARMIENIA (2SZT)
  • · WKŁADKI LAKTACYJNE
  • · STANIK DO KARMIENIA (2SZT)
  • · MAŚĆ NA BRODAWKI
  • OSŁONKI NA BRODAWKI
  • · HERBATKA LAKTACYJNA
  • · BALSAM DO CIAŁA UJĘDRNIAJĄCY
  • · LAKTATOR
  • · PODPASKI/PODKŁADY POPORODOWE
  • · MAJTKI JEDNORAZOWE Z SIATKI (2SZT)
  • · SZLAFROK
  • · PODKŁADY NA ŁÓŻKO
  • · PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ PO PORODZIE

DODANE

• LEŻACZEK
  • HERBATKA PRZECIWKOLKOWA
  • TANTUM ROSA
  • CHUSTA DO NOSZENIA DZIDZI / NOSIDEŁKO
  • PODUSZKA POPORODOWA LUB ZWYKŁE DMUCHANE KÓŁKO DLA DZIECI DO NAUKI PŁYWANIA -> POMOCNE PRZY SIADANIU PO PORODZIE NATURALNYM

dziękuję bardzo :) z neta kozystam przez tel to troszkę trudniej mi czegoś szukać czy każdej odp. Ale czytam na bierzaco :)

reklama
nomimalone-super album.Też miałam podobny przy Gabi.Fajna pamiatka.Mam zamiar go uzupenić i jak Gaba skończy 18tkę-to dam jej to w prezencie.Mam tam nawet wklejona bransoletke urodzeniową Gabryni;)

Twoja lista jest super.Chyba wszystko juz na niej jest:)

katiuszka-bądź dobrej mysli.Czsami rodak z rodakiem lepiej sie dogada,a więc będzie na pewno wszystko super.

deizzy-twój album też piękny:)

Miłego dzionka

katiuszka tu tez odsylaja, zadnej obserwacji nie ma... mam nadzieje ze wiedza co robia... obys szybciutko urodzila i nie musiala na darmo tam wiecej jezdzic!

Deizzi
sliczny ten album!

Hey babki;)
Fajne przypomnienie z ta lista :) sama dopisałam sobie kilka rzeczy o których zapomniałam. :D
A te wasze albumy dziewczyny są prześliczne ;) ja jestem bardzo ZA, za takimi pamiątkami,też kupiłam książeczkę ale gotową z księgarni,nie za długą :)

Wg zakupiłam dziś kombinezonik,nie znalazłam identycznego,więc pokazuje Wam mniej więcej jaki kupiłam:
Babaluno kombinezon Cute 56-62, eSklep dla dzieci
Widziałam też trochę grubszy(56) który bardzo mi się podobał,chciałam nawet wziąć dwa ale stwierdziłam że może być tak, że maluszek szybko wyrośnie i mogę nie ubrać aż dwóch,tym bardziej, że może być już coraz cieplej od połowy marca... Myslicie dobrze zrobiłam,czy wysłać męża po niego? :D heh
A taki całkiem gruby zimowy też mam bo dostałam od teściowej.(rozmiar 56-62)

Hej :)
Ja także podczas zakupów sugerowałam się listą. Jest bardzo pomocna :)
Albumy śliczne ;-) Ja też mam zamiar zrobić wielki album od samego początku ciąży :D Jako, że korzystam z usług fajnej Pani fotograf to po kilku sesjach zrobi nam zestawienie.... :D Już nie mogę się doczekać sesji noworodkowej, ale przed nią jeszcze jedna w lutym razem z mężem :)

Dziewczyny, a ja mam pytanie. Słyszałam, ze jak myje sie maluszka to do wanienki najpierw wkłada sie pieluche tetrowa. Zastanawiam sie po co i czy serio sie tak robi.

Mikowata głównie po to, żeby Maluszek bezpośrednio nie leżał na tym plastiku, jak się nie używa leżaczków/foczek to można nawet kilka takich pieluszek położyć, żeby było "miękko".

basiatoja - moim zdaniem ten który kupiłaś wystarczy, nie jest jakiś cienki , to chyba ja mam cieńszy tak mi sie wydaje . trzeba wziąć pod uwagę , że marzec szybko minie a dzieciaczki szybko rosną, a nie rodzimy na późną jesień , więc będzie coraz cieplej. Poza tym zawsze jeszcze mamy te wszystkie ciepłe pajace, sweterki itd no i kocyki ciepłe , ewentualnie pościel do wózków. Nim sie obejrzymy a kombinezony będą za małe i za ciepłe.

mikowata - ja gdzieś kiedyś wyczytałam , że pieluszki sa po to by dzieciaczek tak sie nie ślizgał w wanience

mikowata do końca w sumie nie wiem po co tą pieluszkę się wsadza - chyba żeby jakoś przyjemniej pod pleckami było. Ale z doświadczenia powiem, że nam mała w pewnym momencie zaczęła płakać przy kąpieli i awanturować się (szybko może po jakimś tygodniu) i ktoś nam tą pieluszkę wtedy podpowiedział i na prawdę pomogło.... od tmtej pory nigdy nie mieliśmy problemów z kąpaniem.

reklama
Hey babki;)
Fajne przypomnienie z ta lista :) sama dopisałam sobie kilka rzeczy o których zapomniałam. :D
A te wasze albumy dziewczyny są prześliczne ;) ja jestem bardzo ZA, za takimi pamiątkami,też kupiłam książeczkę ale gotową z księgarni,nie za długą :)

Wg zakupiłam dziś kombinezonik,nie znalazłam identycznego,więc pokazuje Wam mniej więcej jaki kupiłam:
Babaluno kombinezon Cute 56-62, eSklep dla dzieci
Widziałam też trochę grubszy(56) który bardzo mi się podobał,chciałam nawet wziąć dwa ale stwierdziłam że może być tak, że maluszek szybko wyrośnie i mogę nie ubrać aż dwóch,tym bardziej, że może być już coraz cieplej od połowy marca... Myslicie dobrze zrobiłam,czy wysłać męża po niego? :D heh
A taki całkiem gruby zimowy też mam bo dostałam od teściowej.(rozmiar 56-62)

Ten kombinezon to moim zdaniem strzał w 10;-) .Znam tę firmę.Mam śpiworek bez rękawków z tej firmy.Rewelacja.Super jakość.Cieplutki.Będziesz zadowolona.Ja mam taki sam kolor nawet obrazek;-)

Mikowata-to prawda z tą pieluchą tetrową.Wkłada sie ja po to aby dzidzi nie ślizgało się po waniencce.No i niektórzy(np ja)okrywają maleństwo drugą tetrówką na brzuszku zeby trzymało temperatur ę na ciele malca.

Do góry