reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

Witajcie Dziewczyny:-) Tj. ja kompletujecie wyprawkę, więc może którąś akurat zainteresuje:
Sprzedaję 2 nowiutkie bezszwowe staniki do karmienia - w oryginalnych pudełkach z metkami. Biały i czarny. Rozmiar 85 C.
Zapraszam:
wink2.gif

BIUSTONOSZ DO KARMIENIA * MAMA DALAJA * 85C -BIAŁY (2960020310) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

BIUSTONOSZ DO KARMIENIA * MAMA DALAJA * 85C CZARNY (2960042267) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pozdrawiam i spokojnych rozwiązań życzę:tak:

reklama
betina mam zaplanowaną cesarkę prawdopodobnie na 7 marca, ale to się jeszcze okaże czy nie na wcześniej. nie mam żadnych wskazań medycznych. nie chcę rodzić naturalnie, więc już na początku ciąży zgłosiłam to lekarce. po rozważeniu wszystkich za i przeciw zdecydowaliśmy się na cesarkę. a co mi ona wymyśli jako wskazanie to jeszcze nie wiem.

koszule biorę 3/4 a czapeczki dla córy sztuk 3 plus grubsza na wyjście:-)

az 3/4?? kurcze, ja mam taką niechęć do tych koszul.. zamówiłam na allegro dwie i miałam nadzieje ze to wystarczy. i ze zaraz po porodzie dam jedną mężowi do wyprania (jesli bedzie sie jeszcze nadawac ;) ) i zeby mi przyniósł z powrotem...

lilikasia juz pamiętam :)

A no katiuszka, w zasadzie jak nie masz konkretnego terminu powrotu, to do póki jest Ci tam dobrze to siedź. Może właśnie jest to Twoje miejsce na ziemi??!! Kto wie?!:tak:

lilikasia ja też mam cc mniej więcej 7 marca...hehehehehe:-):-) jeśli wcześniej mnie nie weźmie;-):-)

tere fere to Ty też będziesz miała cc??? z jakiś konkretnych powodów? eeee czy oprócz mnie, któraś jeszcze będzie rodzić naturalnie;-):sorry:???
A na moim drugim wątku dziś dziewczyna napisała, że urodziła kilka dni temu syna , waga 4010g, długość 62. Ranyyy jaki duży!!! na samą myśl, że przyszłoby mi rodzić takiego chłopa, to mnie ciarki przechodzą:baffled: Juluś!!!! bądź mniejszy:sorry::-)

Aaaaa odebraliśmy dziś paczki z Polski!!!! w tym wózek!!!! póki co jestem bardzo, bardzo zadowolona!!! super kolorki, nie mogłam sobie lepszych wymarzyć!!! łatwo wszystko się montuje, składa itp. Wielki koła, wydaje się być solidnie wykonany. Oby w terenie tak dobrze sie sprawdzał jak dobrze się prezentuje:tak: uffff ulzyło mi...bo ja go kupowałam w ciemno, nie widziałam na żywo, nie dotykałam, nie jeździłam po sklepie...ale udało się!!!!

Katiuszka i tak na słowo mamy uwierzyć;p fotki jakieś poprosimy:-)
Co do ustawienia łóżeczka ja bym zmieniła, u nas Szczepkowe stoi po drugiej stronie pokoju od kaloryfera a i tak mu mokry ręcznik na łóżko wieszam bo usteczka spierzchnięte mimo, że pokój spory ma, u nas w sypialni też będzie przemeblowanie kompletne, żeby właśnie łóżeczko ustawić maksymalnie daleko od grzenika.

Królowa stanikami się nie przejmuj na zapas, mi piersi w ciąży owszem urosły ale już potem nie, jak długo nie karmiłam nabrzmiałe się robiły ale zauwżyłam,że te staniki trochę większe i nigdy nie usciskały.
Mam do Ciebie w ogóle prośbę bo chyba właśnie Ty wrzucałaś link z tą poduszką-klinem, mogłabyś jeszcze raz? bo tego starego posta znaleźć nie mogę:-(
Co do bodziaków to ja mam o wiele więcej tych z krótkim rękawkiem bo po pierwsze i tak dziecku albo bluzeczke albo pajaca zakładasz, po drugie często w rożek lub kocyk, po trzecie przy karmieniu dzieciątko bardzo się rozgrzewa, generalnie lepiej żeby dziecku trochę chłodniej było niż miało być przegrzane, zresztą zawsze łatwiej narzucić jakiś kocyk niż rozebrać w razie czego, tak więc moim zdaniem te z krótkim rękawkiem jak najbardziej się przydadzą

Lilikasia
ja swoje w mothercare kupiłam i zadowolona byłam, tylko nie te najprostsze bo jak dla mnie za bardzo zabudowane są i się jak w pancerzu czułam. Co do majtasów siatkowych polecam bardzo bez względu na formę porodu bo bardzo dobrze podkłady i te paskudne wielkie podpaski trzymają

Żabka wrzuć jakieś foty i pochwal się zakupami, Betina Ty również mogłabyś co nieco ze swoich zdobyczy pokazać:-)

Noelka jakoś dziwnie u Was z tymi położnymi, mnie się pytała co prawda czy Szczepciu ma łóżeczko i jak go kładę ale nie chodziła po domu, mam nadzieję że i teraz tak będę, jakoś mi się to niewłaściwe wydaje aby obca osoba mi do sypialni zaglądała:no:

Ja dziś zakupiłam drugi śpiworek dla Malutkiej, przysłali fajną ofertę i zdecydowałam się na taki z doczepianymi rękawkami bo cenowo wychodziło tak samo praktycznie jak za ten bez
a oto mój nabytekspiwor.jpg

szczebiotka - bardzo fajny i funkcjonalny ten śpiworek , podoba mi się :tak:
Katiuszka - naturalny poród , nie wiem ale wydaje mi sie , że u nas w marcówka przeważa, a jak będzie zobaczymy ;-)Ja bym chciała naturalnie, chociażby po to by zobaczyć jak to jest, sprawdzić się , ja raczej z tych hardych babek co to mówią " ja nie dam rady?" . Tyle , że na 1-szym miejscu jest bezpieczeństwo i zdrowie moje i malca.
Ostatnio mama mojego chrześniaka (szwagierka męża) powiedziała , że ona jest przeciwna naturalnemu porodowi, bo to niepotrzebny ból, stres a najgorsze , że nacinają krocze a później do końca życia siusiu popuszczasz bo masz problemy z trzymaniem. Nie wiem, słyszałam , że zdarza się , ale nie , że to reguła

A co do wyprawkowych rzeczy, ja jakos nie mogę się napatrzeć na łóżeczko :-):-D Podoba nam sie bardzo, jeszcze 9 tygodni i mały szkrabik będzie tam się bujał :tak:

Szczebiotka super!!!! Fajny ten spiworek
Nomi co nas nie zabije to nas wzmocni:-D Ja znow tak podchodze do naturalnego porodu. Raz dalam rade bez znieczulenia to co teraz sobie nie dam? Dam!!!:-D:-D:-D Ja bylam nacinana i faktycznie nietrzymanie moczu to nie regula bo nie mam z tym problemu. Cwiczylam i teraz cwicze Kegla wiec moze to pomaga? Nie wiem nie znam sie:baffled:

Dziewczyny czy faktycznie wiekszość bedzie mała cc?
No to ładnie:))trochę Wam zazdroszczę.

Co do tych koszul do szpitala-to betina chybamasz racje, no bo po co mam kupować 3 nowe rozpinane koszule a potem będą leżały.Kobiety przezwieki rodziły i zyły bez koszul rozpinanych.
Ella swietne te biustonosze, tylko niestety rozmiar zbyt duzy, ale poszukałam na necie:) poczekam i moze zamowie( NIE ZNOSZE ZAMAWIAC BIELIZNY PRZEZ INTERNET).
Katiuszka czekamy na fotki wózka:)
Dziewczyny temat łóżeczka przy kaloryferze mnie załamał- musimy przemeblować pokoj no ale skoro nie pomyślelismy o tym wcześniej to niestety ( a to dlatego,że mam tak ciepłe mieszkanie,że nie myślę o odkręcaniu grzejników. Ale jak się pojawi mała to tem powinna być ciut wyższa więc łóżeczko przy grzejniki nie wchodzi w grę). Z drugiej strony skoro termin mam na 1 marca to chyba tylko miesiac bedzie zimowa pogoda hmmmmm i dylemat czy nie wstawić łóżeczka na ten miesiąc do sypialni zamiast jezdzić na nowo z meblami w pokoiku małej:)))

a no i wiecie, początkowo termin miałam na 28 lutego więc uczestniczyłam w forum LUTOWEK.....i teraz sobie zajrzałam do kolerzanek i tam juz kilka z nich po porodzie- uswiadomiło mi to fakt ,że to już NIEBAWEM:))

reklama
Katiuszka zdecyowanie więcej naturalnie będzie rodzić, temat cc teraz na czasie bo Dziewczyny dowiadują się kiedy cięte będą;-)
Wiecie co powiem Wam, że ja naprawdę mam dużą tolerancję ale czasami to mam ochotę walnąć czymś ciężkim przez "łeb" rozumiem strach przed bólem, komplikacjami itp ale jak słyszę takie bzdury jak np to, że moczu się nie trzyma.
Prawda jest taka, że sama ciąża może wystarczyć by nabawić się probemu z tym, bo już wtedy mięśnie się rozluźnają, poza tym przecież nie każdy poród kończy się nacinaniem krocza. Ćwiczenie kegla również ja polecam.
Wracając do cc jeszcze to ja też kiedyś mówiłam, że nie wyobrażam sobie naturalnie rodzić, nie znoszę bólu na który nie mam wpływu i przerażała mnie sama ta świadomość, jednak gdy temat zaczął mnie faaktycznie dotyczyć poczytałam sobie trochę z jakimi zagrożeniami to się wiąże, zwłaszcza dla każdego kolejnego dziecka ( a chce 3jkę:-)) i trochę mi się spojrzenie na ten temat zmieniło, oczywiście gdybym miała jakieś medyczne wskazania albo historię jak Ty Lilikasia to za długo bym się nie zastanawiała.

Aleksp jeśli nie użwacie kaloryfera to różnicy nie robi, jednak na czas gdy będzie włączony pomyślałabym nad ustawieniem łóżeczka inaczej, chyba że tylko na noc będziecie Dzieciątko tam kładli wtedy wcale nie musi być w takim pokoju za ciepło.

Nomi widziałam łóżeczko- śliczne jest!!!:-) Powiem Ci, że gdybym wybierała łóżeczko pod względem wyglądu to też zdeydowałabym się na turystyczne:-)
Katiuszka znajoma taką Córę miała, fajna tak mała kluseczka:-D

Do góry