reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
Szczebiotka no właśnie urzekł mnie ten leżaczek bo dziewczęcy ale nie taki strasznie landrynkowy (jak np dziewczęcy odpowiednik maty którą kupiłam) i dlatego mimo, że starałąm się kupować neutralne kolory bo wiedziałam, że w planach jest niedługo drugi dzieciaczek to przy tym leżaczku się nie powstrzymałam;) Dobrze, że tylko przy tym - reszta jest w sam raz równierz dla chłopaka:)
Widzę, że sporo z was pisze, że nie podoba im się typowy róż dla dziewczynek.... Ja też tak ciągle mówiłam przed urodzeniem, i o ile pokój jest neutralny i nigdy bym go różowego nie zrobiła to ubranka są w zdecydowanej większości w różu (po części dlatego, że takie w większości są do kupienia) ale podobają mi się jakoś.... Choć mąż za każdym razem mi wypomina widząc małą całą w różu (choć czasem bywa inaczej), jak przed urodzeniem nie chciałam różów;)
Królowa te leżaczki z wibracjami nie na biegunach też dziecko samo sobie buja machają nóżkami (ale to nie na samym początku) ale tak jak pisałam - i te i te są fajne z pewnością:)

Katiuszka, rowniez bedzie Julian:-) Prosze, chyba nastala moda na Julkow

Lilikasia, w Krakowie najwiekszy wybor i - moim zdaniem - najladniejsze cyconosze kupowalam w Entliczku. Nie mialy fiszbin, ale takie fajne wstawki z czegos elastycznego, co pomagalo podtrzymac ciezki biuscik (a ciezki to on bedzie:tak:). Kupilam jeden w Mothercare, ale nie jestem zadowolona. Odradzam kupowanie w sieci, cos takiego po prostu musisz przymierzyc. Kup najlepiej 1 do szpitala w wiekszym rozmiarze, dokup gdy bedziesz wiedziala, jaki rozmiar bedzie przy karmieniu.

Co do lezaczka, nadal polecam Beaba. Dzieki regulowanej wysokosci i regulowanemu oparciu dziecko "siedzi" w nim przy stole, zanim moze korzystac z krzeselka, "gotuje" z mama w kuchni, "usiadzie" z rodzicami na sofie, a nie jest tylko "przypodlogowcem". Mozna w nim kolysac, mozna zablokowac kolysanie i nie korzystac z tej opcji. U nas sprawdzil sie znakomicie, byl bardzo dlugo uzywany.

o rany ale dyskusja.. tyle stron ;)
na zakończenie temtu powiem tylko że ja nastawiam się na karmienie piersią choc nikt nie obiecuje ze to będzie łatwe, miłe i przyjemne. Ale posiadania dziecka wiążę się nie tylko z miłymi ele więc jakoś ten argument mnie nie przekonuje ;)

co do maty to młody dostał na gwiazdkę od dziadków.
bujaczek najprawdopodobniej dostanie od chrzestnej.
więc w obu przypadkach nie mam wpływu na konkretny model, ale wcale mi to nie przeszkadza :)

Mam tylko taką wątpliwośc z tym bujaczkiem czy to na pewno jest zdrowe dla malego dziecka? Bo przeciez w budowie podobne jest do fotelika samoch. a ciągle się mówi że w nich dzieci długo nie powinny siedziec/leżec ze wzgl. na plecki i postawę..

o rany ale dyskusja.. tyle stron ;)
na zakończenie temtu powiem tylko że ja nastawiam się na karmienie piersią choc nikt nie obiecuje ze to będzie łatwe, miłe i przyjemne. Ale posiadania dziecka wiążę się nie tylko z miłymi ele więc jakoś ten argument mnie nie przekonuje ;)

co do maty to młody dostał na gwiazdkę od dziadków.
bujaczek najprawdopodobniej dostanie od chrzestnej.
więc w obu przypadkach nie mam wpływu na konkretny model, ale wcale mi to nie przeszkadza :)

Mam tylko taką wątpliwośc z tym bujaczkiem czy to na pewno jest zdrowe dla malego dziecka? Bo przeciez w budowie podobne jest do fotelika samoch. a ciągle się mówi że w nich dzieci długo nie powinny siedziec/leżec ze wzgl. na plecki i postawę..

Wydaje mi się że nie ma co przesadnie długo dziecka w tym trzymać. U mnie będzie wykorzystywany trzy- cztery razy dziennie po maksymalnie pół godziny (czas trwania posiłków)

betina u nas też leżaczek nigdy nie był długo wykorzystywany - wolałam, żeby mała na brzuszku leżała. Ale czasami trzeba do łazienki wyjść, chce się coś spokojnie zrobić itp, a czasem po prostu ciężko inaczej bobasa uspokoić i na te kilkanaście minut bardzo się przydaje...

Dziewczyny gdzie kupujecie staniki do karmienia? I ile sztuk?
Ja kupiłam na razie 2, zobaczę jak to będzie po porodzie. Swoje kupiłam w mothercare.com, no ale ja mieszkam w Londynie. W Polsce jest sporo sklepów internetowych z taką bielizną, nie pamiętam już nazw, oglądałam je, bardzo ładne, ale cenowo dość drogie...oczywiście te lepsze. Niestety więcej nie pomogę:sorry:

kociatka a no zobaczymy;-)jak coś to pokarmię 2 miesiące i odpuszczę;-)

katiuszka a to się pomyliłam, bo kolory w pokoiku standardowe jak na wnętrza czyli czekolada i wanilia:tak: też mam misie, śmiałam się wczoraj, że chyba niedzwiadka urodzę..hihihihihihihihihihihihihihihihi. Jak zobaczysz fotki to też tak stwierdzisz:-D:-D:-D

Do mnie dziś przyszły cyckonosze i koszula, piżama i w końcu chusta:-)
Cyckonosze ogromne, ale kurde pasują (te z alles mama), ciupulkę są za duże, ale pewnie za 2 miesiące będą jak ta lala!:szok:

A co do chusty to muszę skołować jakąś lalkę albo miśka i poćwiczyć....hehehehehe:tak::-D:-D:-D

Nam dzis paczuszka przyszla a w niej kplderka+podusia,posciel,pieluszki szczotka do wloskow,akcesoria do paznokci,wanienka w ikei kupiona. dla mnie majty poporodowe jeszcze przyszly i inne drobiazgi. jutro smigam do kolezanki po kolejna siate ciuchow i po mate edukacyjna:-Di pampersiki tez juz kupione:-D

reklama
Do góry