reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

Królowo zona kuzyna ma taki i mówi że jej córa tego wogóle nie toleruje a te wibracje to faktycznie jak sie przekonałam bardziej młoda straszyły niz bawiły ale na 5 minut był spokoj z dzieciaczkiem bo sie zajał zwisającymi zabawkami. To chyba zalezy od dzieciaczka. Ale dobrze jej sie karmiło w tym - wtedy pełnił taka funkcję krzesełka bardziej.:tak:
Herbatko jak widac na moim przykładzie szło rozruszac laktacje bo całkiem nie zanikła ale nie ukrywam że moim głownym zajeciem wtedy było przystawianie Młodej do cysia po prostu przybita choroba dziecka wziełam to za priorytet i nic sie innego dla mnie wtedy nie liczyło. Sama nie wierzyłam w sukces ale dziś nie żałuje;-)

reklama
Królowa my mamy taką hustawkę...FISHER PRICE HUSTAWKA OWIECZKA KOŁYSKA LEŻACZEK (2931459943) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ja ją uwielbiałam mięciutka i fajnie mały w niej się relaksował:) Sama ma kilka opcji bujania, gra i generalnie wszystko było by bosko gdyby nie to, że zajmuje bardzo dużo miejsca;-)

Szczebiotka mata bardzo fajna ze względu na żywe kolory, moje jedyne ale to jej materiał dla mnie taki sztuczny w dotyku...więc młodego jak kładłam to tylko całego w ubranku inaczej bidul się na niej ślizgał...

My po Jasiu mamy taką matę:
Mata do zabawy gimnastyka dla bobasa Musical Kick & Discover Tiny Love - Maty edukacyjne, maty do zabawy - Sklep BawiBobas
tylko 2,5 roku temu zapłaciłam za nią jakieś 130zł:)
i taki leżaczek:
Leżaczek - bujaczek - Fisher Price, H4789 - Leżaczki / Bujaczki - od 12 miesięcy :: 226.95 zł | Sklep Linkbaby; który też był wtedy tańszy niż w tym sklepie bo za ok 160zł kupowaliśmy:)
Teraz myślę że kupimy drugi leżaczek, bo więcej czasu będziemy spędzać u moich rodziców i nie będę wozić tego domowego, ale to za jakiś czas w maju albo w czerwcu:)

Królowa, ja zebrałam na razie opinie wśród znajomych i w sklepach w Łodzi i większość poleca tę huśtawkę (leżaczek) co buja się na boki, a jak Ci nie pasi to w przód i tył. Oglądałam i nawet fajny gadżet tylko drogi.:szok: Ale z drugiej strony wózek kupuję sama i właśnie tę huśtawkę i matę edukacyjną zostawię dziadkom do kupienia, bo rwą się żeby coś już kupić.
A właśnie to jest ta co
:-)ala link podała, więc już nie kopiuję...

Szczebiotka - zle mnie zrozumiałas. Po prostu osobiscie znam dzieciaki, ktore były karmione piersią i non stop chorowaly/chorują i dzieci na butelce, ktore sie o wiele lepiej trzymają. I to na tyle.

Co do lezaczka-bujaczka to ja zdecydowałam sie na taki firmy Bright Stars, ale tylko taki do 9 kg. Mata edukacyjna ikea, plus mozna taki drewniany stojak na zabawki dokupic (ich wanienke tez polecam). Jedna matkę edukacyjna dostałam, ale jest strasznie i wsciekle kolorowa, a ja tego nie lubie :D
A np chustę do noszenia dziecka (troche czasu i nerwów zajęło mi znalezienie tej idealnej) wybrałam firmy Natibaby.

Deizzi cieszę się, że nie uraził Cię mój post bo abslolutnie nie było to moim zamiarem, wiem po prostu jakie się koszty ponosi i nie wyobrażam sobie, że ktokolwiek mógłby mnie do tego zmusić.
Co do benefitów to mój Ł jest lekarzem i np zanim zaszłam jeszcze w ciąże mieliśmy nie raz dyskusję a propos porodów bo ja uważam, że kobieta ma prawo decydować czy chce naturalnie czy przez cc i sama byłam za cc a On mówił kategorycznie nie bo dodatkowo ryzyko i dla matki i dla dziecka (oczywiście mówimy o tym gdy to wybór matki a nie wskazanie) nie wspominając o kolejnych dzieciach jeśli planuje się więcej ale kiedy zaszłam w ciąże to jak faktycznie termin porodu zaczął się zbliżać sam mi zaproponował, że jeśli chce to załatwi mi cc.
Z karmieniem piersią było tak samo, zna doskonale wszystkie korzyści ale wiedząc ile mnie to kosztowało ze Szczepkiem teraz zapytał czy kupujemy formułkę od początku.

W każdym razie podziwiam Cię bardzo iż pomimo nastawienie i bólu karmiłaś, ukłon za to:-)

Tere Fere oczywiście, że dziecko mieszanką się bardziej naje, pokarm naturalny lżejszy i łatwiej strawny:-D ale jak będziesz regularnie w dzień karmić a w nocy butlą to będziesz musiała pokarm odciągać bo inaczej piersi Ci spać nie dadzą;-)

No coś Ty :) Każdy facet ma gdzieś swoja "ała" :) mój znowu mnie namawiał do cc bo mwił że to mniejszy stres dla dziecka, dla mnie wygoda i on niezniósłby widoku jak cierpię :) Każdy ma swoje zdanie i swoją opinię :) liczy się sztuka kompromisu :)

Niestety tamten temat ciagniety byl na zlym watku a ja dzis przegladam maty i zastanawiam sie nad zakupem
Moze ktoras poleca?

http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/52/64/96/2952649658

Ta jest bardzo bardzo ładna ale....

wybór tych mat jest ogromny, ja się na razie wstrzymuję z zakupem, bo może jakaś ciocia czy babcia wpadną na pomysł zakupu ;)

...też z tego względu wstrzyuje się przed zakupem.

a ja mam pytanie do doświadczonych mam - używałyście tych bujanych leżaczków? Wiem, że są takie co się bujają i takie co wibrują, miała może któraś? Byłyście zadowolone?

U mnie to piorytet. Z Antkiem nie miałam i żałowałam ale teraz na pewno zakupie. Jaki? Jeszcze nie wiem :) Musze pozwiedzać. :)

ja mam taka matę jeszcze po młodej tylko bez paląków bo pożyczałam komus i nie wróciły, najwyżej kupie jakiś stojak z zabawkami. nie zamierzam kupować nowej i nie uważam ze musi być koniecznie najdroższa.

mata edukacyjna dla dzieci BABY MIX (2941070404) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Też w razie czego mam matę po Antosiu ale wolałabym nową, jednak w razie czego na pewno ja wyciągnę i odświeżę.

reklama
Dziś przyszło mi łóżeczko, kocyk, rożek, pościel... A mój M właśnie skończył malować pokoik. Zaraz wyschnie i będziemy składać mebelki. Ale się cieszę:-):-):-)

Do góry