reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

W 1ciąży koszule zakrwawilam ale dlatego ze chyba na niej leżałam[emoji85] teraz położna do mnie od razy, żebym podciągnęła koszule aż za pupe z tylu.. a wzięłam specjalnie ciemna, rozpinane u góry. Na nogi i brzuch zarzuciła mi taka płachtę [emoji33]żeby nie było wszystkiego widać. Ale pózniej i tak te płachtę ściągała i zakładała wiec często byłam gola, tylko piersi miałam zakryte. [emoji23] jakoś się tym nie przejmowałam.. a jak urodziłam to choć mialsm rozpinana koszule - i tak ja tylko jeszcze wyżej podciągnęłam i Kubuś leżał na prawie gołej mamusce[emoji5][emoji8] a oni tam na dole działali[emoji106]

Dokładnie, tak miałam [emoji23][emoji106]
Koszula zadarta i tyle[emoji28]
I tez udało mi sie uratować koszule, fajnie bo do karmienia mam jedna więcej [emoji16]

Ja mam dziecko powyżej 3kg i mam 1. One są 2-5kg, przynajmniej pampersy i jest ok. Myśle, że tydzień na pewno jeszcze pochodzi... 0 to chyba poniżej 2kg??
To żeby była ciemna to też wezmę pod uwagę[emoji848] Po pierwszym porodzie koszula nie dawała się do niczego i z tego co pamiętam nie przystawiałam Młodego od razu do cyca. Na chwilę na brzuch, policzyłam paluszki i wzięli mi go na mierzenie [emoji4] Parę lat minęło więc może teraz dłużej się będziemy przytulać [emoji847]

reklama
Ja mam spakowane 1 New born. Wydaje mi się że 0 jest dla wcześniaków. Rak poniżej 3 kg.
U mnie corka 3380 wazyla i 1 mialam 1 paczke raptem. Potem 2.
Dziewczyny zarejestrowane w Rossnę - kiedy dostałyście maila o odbiorze pampersów za 1 grosz? Ja mam dzisiaj 35+0 i do tej pory nic nie przyszło. Panie w sklepie nie wiedzą nic na temat tej promocji.
U mnke tez cisza, zadnego maila.

A widzisz ja też specjalnie po to się zarejestrowałam i też cisza, a u mnie leci już 37 tydzień [emoji848]
Jakby co to teraz na tą kartę można kupić lekko przecenione jedynki, ale zielone.

@Góraleczka89 i @Tyna88 do mnie mail nie przyszedł, ale jak podeszłam do kasy to pani zeskanowala pampersy (miała je pod lada) i kartę i były faktycznie za 1 gr.
Dzięki :) pójdę jeszcze do innego Rossmanna przy okazji jak będę w mieście, może tam będą wiedzieć o co chodzi i też tak pójdzie:)

Kurczę, a ja właśnie mam spakowana mała paczkę 0 i do tego nie wiem może z 20 szt 1. Synek urodził się 3.030 i był długi i szczuplutki i mi się właśnie wydaje że w tych kg na początku bardziej chodzi o obwód brzuszka. Mała też nie zapowiada się duza i raczej nawet do 3,300 nie dobije. Ale po prostu na ostatnim usg przed porodem sprawdzimy jaka jest i wtedy najwyżej wyjme 0 i doloze 1. No a jak w szpitalu dopiero się okaże że jednak większa to zacznę przebierać w 1 a mąż ich dowiezie więcej. Coś mi się wydaje że w moim przypadku te 0 będą idealne na pierwsze dni. I pamiętajcie że z różnych firm inaczej wypadają rozmiary - z młodym szukaliśmy najmniejszych 1 i były wtedy z baby dream - w pampersach przez pierwsze 1,5 tyg się topil! Teraz mam spakowane pampersy więc zakładam że będzie dobrze[emoji4]

Właśnie przejrzalam maila i jest. Dostalam 10 pazdziernika wiadomość z ROSSMANA że mogę odebrać paczke pampersów 22szt za 1gr. Nawet nie wiedziałam że mają takie promocje. Kiedyś dostałam krem na spuchnięte stopy i też nawet nie wiedziałam że mają taką ofertę :) jutro wysyłam męża z moją kartą Rossne :p

reklama
Ja zapakowałam 1, z synem chyba przez tydzień ich używałam po porodzie (ważył 3.5kg). 0 uzywała siostra i one są ciut mniejsze.
W szpitalu rozmiar nie będzie miał większego znaczenia, bo w 2-3 dobie jak jest siarą, to maluch jeszcze tyle nie siusia. Potem można najwyżej dokupić większe lub mniejsze. Ja w 1 ciąży zrobiłam zapas 1 i zostało mi duża paczka białych i zielonych, które oddałam znajomej.
Ja kupiłam dodatkowo 2 duże paczki 2 i resztę będę kupować na bieżąco :)

Do góry