reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

W 1ciąży koszule zakrwawilam ale dlatego ze chyba na niej leżałam[emoji85] teraz położna do mnie od razy, żebym podciągnęła koszule aż za pupe z tylu.. a wzięłam specjalnie ciemna, rozpinane u góry. Na nogi i brzuch zarzuciła mi taka płachtę [emoji33]żeby nie było wszystkiego widać. Ale pózniej i tak te płachtę ściągała i zakładała wiec często byłam gola, tylko piersi miałam zakryte. [emoji23] jakoś się tym nie przejmowałam.. a jak urodziłam to choć mialsm rozpinana koszule - i tak ja tylko jeszcze wyżej podciągnęłam i Kubuś leżał na prawie gołej mamusce[emoji5][emoji8] a oni tam na dole działali[emoji106]

Dokładnie, tak miałam [emoji23][emoji106]
Koszula zadarta i tyle[emoji28]
I tez udało mi sie uratować koszule, fajnie bo do karmienia mam jedna więcej [emoji16]

Ja mam dziecko powyżej 3kg i mam 1. One są 2-5kg, przynajmniej pampersy i jest ok. Myśle, że tydzień na pewno jeszcze pochodzi... 0 to chyba poniżej 2kg??
To żeby była ciemna to też wezmę pod uwagę[emoji848] Po pierwszym porodzie koszula nie dawała się do niczego i z tego co pamiętam nie przystawiałam Młodego od razu do cyca. Na chwilę na brzuch, policzyłam paluszki i wzięli mi go na mierzenie [emoji4] Parę lat minęło więc może teraz dłużej się będziemy przytulać [emoji847]

reklama
Ja mam spakowane 1 New born. Wydaje mi się że 0 jest dla wcześniaków. Rak poniżej 3 kg.
U mnie corka 3380 wazyla i 1 mialam 1 paczke raptem. Potem 2.
Dziewczyny zarejestrowane w Rossnę - kiedy dostałyście maila o odbiorze pampersów za 1 grosz? Ja mam dzisiaj 35+0 i do tej pory nic nie przyszło. Panie w sklepie nie wiedzą nic na temat tej promocji.
U mnke tez cisza, zadnego maila.

A widzisz ja też specjalnie po to się zarejestrowałam i też cisza, a u mnie leci już 37 tydzień [emoji848]
Jakby co to teraz na tą kartę można kupić lekko przecenione jedynki, ale zielone.

@Góraleczka89 i @Tyna88 do mnie mail nie przyszedł, ale jak podeszłam do kasy to pani zeskanowala pampersy (miała je pod lada) i kartę i były faktycznie za 1 gr.
Dzięki :) pójdę jeszcze do innego Rossmanna przy okazji jak będę w mieście, może tam będą wiedzieć o co chodzi i też tak pójdzie:)

Kurczę, a ja właśnie mam spakowana mała paczkę 0 i do tego nie wiem może z 20 szt 1. Synek urodził się 3.030 i był długi i szczuplutki i mi się właśnie wydaje że w tych kg na początku bardziej chodzi o obwód brzuszka. Mała też nie zapowiada się duza i raczej nawet do 3,300 nie dobije. Ale po prostu na ostatnim usg przed porodem sprawdzimy jaka jest i wtedy najwyżej wyjme 0 i doloze 1. No a jak w szpitalu dopiero się okaże że jednak większa to zacznę przebierać w 1 a mąż ich dowiezie więcej. Coś mi się wydaje że w moim przypadku te 0 będą idealne na pierwsze dni. I pamiętajcie że z różnych firm inaczej wypadają rozmiary - z młodym szukaliśmy najmniejszych 1 i były wtedy z baby dream - w pampersach przez pierwsze 1,5 tyg się topil! Teraz mam spakowane pampersy więc zakładam że będzie dobrze[emoji4]

Właśnie przejrzalam maila i jest. Dostalam 10 pazdziernika wiadomość z ROSSMANA że mogę odebrać paczke pampersów 22szt za 1gr. Nawet nie wiedziałam że mają takie promocje. Kiedyś dostałam krem na spuchnięte stopy i też nawet nie wiedziałam że mają taką ofertę :) jutro wysyłam męża z moją kartą Rossne :p

reklama
Ja zapakowałam 1, z synem chyba przez tydzień ich używałam po porodzie (ważył 3.5kg). 0 uzywała siostra i one są ciut mniejsze.
W szpitalu rozmiar nie będzie miał większego znaczenia, bo w 2-3 dobie jak jest siarą, to maluch jeszcze tyle nie siusia. Potem można najwyżej dokupić większe lub mniejsze. Ja w 1 ciąży zrobiłam zapas 1 i zostało mi duża paczka białych i zielonych, które oddałam znajomej.
Ja kupiłam dodatkowo 2 duże paczki 2 i resztę będę kupować na bieżąco :)

Do góry