reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka

Ja mam ciemne koszule rozpinane na klatce piersiowej żeby można było położyć dziecko od razu na piersiach i żeby nie było widać ew. krwi ;)
Ja o tym kontakcie skóra do skory zapomniałam i kupiłam zwykła koszule:( w planie porodu napisałam, żeby mi ją rozcieli. Chyba będziemy z mężem pamiętali, a nożyczki będą mieli:)

reklama
Wiecie co, ja miałam do porodu zwykła koszulę nocną (ze Snoopym [emoji6]) normalnie pod szyje. Miałam ja później pod sama szyją - na brzuchu leżał młody a na dole mnie zszywali. Nie wiem jakoś tak mi nie było głupio że naga leżę. Bo w sumie tak to miałabym osłonięty brzuch (mając koszulę rozpinana) A co to za różnica jak już wszyscy widzą wszystko to serio brzuch mi nie robił. Koszula nowka nie zniszczona nie zakrwawiona i mam ja spakowana również teraz po dwóch latach.

Dziewczyny zarejestrowane w Rossnę - kiedy dostałyście maila o odbiorze pampersów za 1 grosz? Ja mam dzisiaj 35+0 i do tej pory nic nie przyszło. Panie w sklepie nie wiedzą nic na temat tej promocji.

Dziewczyny zarejestrowane w Rossnę - kiedy dostałyście maila o odbiorze pampersów za 1 grosz? Ja mam dzisiaj 35+0 i do tej pory nic nie przyszło. Panie w sklepie nie wiedzą nic na temat tej promocji.
A widzisz ja też specjalnie po to się zarejestrowałam i też cisza, a u mnie leci już 37 tydzień [emoji848]

A ja mam takie pytanie w jakiej kreacji wybieracie się na porodowke? Wiadomo ciuch do stracenia, ale czy już odpinana koszula żeby cyca dać, czy zwykła koszula bez dekoltu? Tak się dzisiaj zastanawiałam na zakupach, bo mam dwie do kamienia po porodzie ale nie wiem w co się ubrać na nasze pierwsze spotkanie[emoji7]

W 1ciąży koszule zakrwawilam ale dlatego ze chyba na niej leżałam[emoji85] teraz położna do mnie od razy, żebym podciągnęła koszule aż za pupe z tylu.. a wzięłam specjalnie ciemna, rozpinane u góry. Na nogi i brzuch zarzuciła mi taka płachtę [emoji33]żeby nie było wszystkiego widać. Ale pózniej i tak te płachtę ściągała i zakładała wiec często byłam gola, tylko piersi miałam zakryte. [emoji23] jakoś się tym nie przejmowałam.. a jak urodziłam to choć mialsm rozpinana koszule - i tak ja tylko jeszcze wyżej podciągnęłam i Kubuś leżał na prawie gołej mamusce[emoji5][emoji8] a oni tam na dole działali[emoji106]

Wiecie co, ja miałam do porodu zwykła koszulę nocną (ze Snoopym [emoji6]) normalnie pod szyje. Miałam ja później pod sama szyją - na brzuchu leżał młody a na dole mnie zszywali. Nie wiem jakoś tak mi nie było głupio że naga leżę. Bo w sumie tak to miałabym osłonięty brzuch (mając koszulę rozpinana) A co to za różnica jak już wszyscy widzą wszystko to serio brzuch mi nie robił. Koszula nowka nie zniszczona nie zakrwawiona i mam ja spakowana również teraz po dwóch latach.

Dokładnie, tak miałam [emoji23][emoji106]
Koszula zadarta i tyle[emoji28]
I tez udało mi sie uratować koszule, fajnie bo do karmienia mam jedna więcej [emoji16]

A ja mam pytanie do mam dzieci ważących po urodzeniu 3kg +. Jakie pampersy były dobre na początku? Ja mam 1, ale koleżanka twierdzi, że powinnam mieć też opakowanie 0, bo w 1 będzie pływać...

Ja mam dziecko powyżej 3kg i mam 1. One są 2-5kg, przynajmniej pampersy i jest ok. Myśle, że tydzień na pewno jeszcze pochodzi... 0 to chyba poniżej 2kg??

reklama
Do góry