reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Ja się zawiodłam na hubiworld. Przysłali mi inny ręcznik niż zamówiłam. Tańszy. Zareklamowałam. Mieli wymienić ten ręcznik i pokrowiec na przewijak, bo bawełniany nie pasował mi na mój. Mieli przysłać frotte. Otwarłam paczkę i okazuje się, że znowu przysłali mi ten sam tańszy ręcznik, a pokrowca w ogóle nie zapakowali. A ja oddałam kurierowi paczkę na wymianę z tymi 2 rzeczami. I w ten sposób będę się z nimi dalej użerać. Mam jakiegoś pecha, bo widzę, że większość z Was jest z nich zadowolona...
Ja zamówiłam u nich większa paczkę, to fakt czekałam długo na wysłanie... I to bardzo. Ale rzeczy są cudne i dobrej jakości, i zapomnieli mi włożyć poduszki motylka, ale pieniądze na drugi dzień jak zauważyłam że nie ma to odeslałi także bez problemu. A u tych co zamawiałam pościel w piórka (zdjęcie wstawiłam w sobotę wieczorem) i łóżeczko (od innego sprzedawcy jeszcze), to powiem szczerze że przelew wysłałam z zza granicy we wtorek, w środę już był, w czwartek wysłali a w piątek o 8ej rano już przesyłka była u mojej siostry w Polsce, także polecam ich jak najbardziej!

reklama
Nam co prawda artykuły przyszły zgodne z zamówieniem, ale czas wysyłki bardzo długi. Czasem tak bywa z tymi zakupami przez internet :) jest na szczęście jeszcze czas. Zdążysz wymienic:)
O ile uda się z nimi skontaktować, bo od rana nie odbierają telefonu. Napisałam też maila. Denerwuje mnie to, bo miałam wszystko mieć w zeszłym tygodniu i wyprać razem, a czekam na 1 ręcznik i 1 body od innego sprzedawcy, który też źle spakował zamówienie. Dobrze, że to nie coś grubszego typu wózek ;)

Ja myślałam żeby na przewijak kłaść po prostu pieluszki flanelowe (żeby było milej bobaskowi), jakby co od razu do prania, w przewijak pod prysznic.
Jednorazowe podkłady mam, ale ilość śmieci mnie przeraża, wiec będą na wyjścia bardziej.

Mam pytanie, jak kupujecie te rzeczy to już je przygotowujecie do używania? Bo nie wiem czy odpakowywac np materac z folii ( zdazy się jeszcze zakurzyc) czy wyparzac butelkę...

Laktator wyparzylam, bo chce mieć w razie co do szpitala.

Ja myślałam żeby na przewijak kłaść po prostu pieluszki flanelowe (żeby było milej bobaskowi), jakby co od razu do prania, w przewijak pod prysznic.
Jednorazowe podkłady mam, ale ilość śmieci mnie przeraża, wiec będą na wyjścia bardziej.

Mam pytanie, jak kupujecie te rzeczy to już je przygotowujecie do używania? Bo nie wiem czy odpakowywac np materac z folii ( zdazy się jeszcze zakurzyc) czy wyparzac butelkę...

Ja wszystko wypakowuje, niektóre rzeczy smierdza nowością. Butelki i smoczka jeszcze nie wyparzalam. Zrobię to przed pójściem do szpitala.

Materacyk wypakowałam, musi się ułożyć, a pokrowiec i tam wypiorę. Wszystko będę wypakowywała i prała w połowie października [emoji4]

Kupiłam nosefirde na początek a czy takiemu Maleństwu tak do 3 Msc życia można odciągnąć katarkiem do odkurzacza,?
Tak spokojnie możesz z niego korzystać od urodzenia. Jest informacja na opakowaniu [emoji16]
1537797370879.jpg

Załączniki

• 1537797370879.jpg
    1537797370879.jpg
    871,3 KB · Wyświetleń: 316
reklama
Do góry