reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

reklama
Dziewczyny, które mają już doświadczenie z karmieniem malucha, podpowiedzcie co z laktatorem. Kupować czy nie? Widzę różne opinie. Co jeśli nie kupię a będę miała po porodzie za dużo pokarmu? Czy kupić od razu a najwyżej się nie przyda? Jakie Wy macie dswiadczenia?

Dziewczyny, które mają już doświadczenie z karmieniem malucha, podpowiedzcie co z laktatorem. Kupować czy nie? Widzę różne opinie. Co jeśli nie kupię a będę miała po porodzie za dużo pokarmu? Czy kupić od razu a najwyżej się nie przyda? Jakie Wy macie dswiadczenia?

Z tym też są 2 szkoły

Ja nie kupowałam . Nawał miałam z synem po 4 dniach w nocy ..zalana koszula.. mały mi wystarczał by zessac choć początkowo piersi jak kamienie . Z corka podobnie. Ja nie miałam przykrych doswiadczen .zapaleń itp. A jeśli bym kupowała to napewno nie ręczny.. jakiś lepszy

Ja doświadczenia nie mam ale mam zamiar kupić . Jak się nie przyda to trudno sprzedam albo oddam komuś ale wolę być przygotowana :)

Ja kupiłam i się przydał, zeby pobudzić laktacjie, na poczatku dokarmiałam malucha odciąganym mlekiem. Jak chciałam gdzies wyjść i zostawić mapucha z tatusiem, też odciągałam. Ja mam lovi elektryczny

Ja mialam i uzylam doslownie kilka razy. Teraz tez zamierzam kupic, nawet jakby mial lezec nieuzywany
A jak z butelkami ile kupić na początek i jakie polecacie ?
Nie kupuje [emoji14] nie kupowalam [emoji14] mialam z zestawu z laktatorem z avent

Pamiętajcie dziewczyny choć wiele z Was o tym zapewne wie ze często maluszek po butelce przy ktorej się zbytnio nie musi napracowac nie chce ssać piersi ...potem wytrwają w karmieniu piersią najwytrwalsze idące w samozaparcie mamy . Dłuższe odciąganie 'zaznacze' w większości przypadkach też nie poprawia laktacji. A tym bardziej warto z poczatku zgrać się z dzieckiem niźli bez potrzeby wprowadzać odciągane mleko z butli. No chyba że komuś nie zależy aż tak bardzo .
Warto się doinformowac tym bardziej jeśli to będą pierwsze próby karmienia.
Piszę to z dobrej woli tylko i wyłącznie .

Co do wychodzenia. Nie karmiłam na żądanie, moje dzieci nie wisiały na piersi także 2h spokojnie mogło mnie w domu nie byc. Tyle trwała najkrótsza przerwa między kamieniami mojej corki bo syn przerwę miał 3h omijając nocki.

To jak bedzie się okaże w praniu ale warto zawalczyć naturalnie wpierw .dziecko piers

reklama
Do góry