reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Pamiętajcie dziewczyny choć wiele z Was o tym zapewne wie ze często maluszek po butelce przy ktorej się zbytnio nie musi napracowac nie chce ssać piersi ...potem wytrwają w karmieniu piersią najwytrwalsze idące w samozaparcie mamy . Dłuższe odciąganie 'zaznacze' w większości przypadkach też nie poprawia laktacji. A tym bardziej warto z poczatku zgrać się z dzieckiem niźli bez potrzeby wprowadzać odciągane mleko z butli. No chyba że komuś nie zależy aż tak bardzo .
Warto się doinformowac tym bardziej jeśli to będą pierwsze próby karmienia.
Piszę to z dobrej woli tylko i wyłącznie .

Co do wychodzenia. Nie karmiłam na żądanie, moje dzieci nie wisiały na piersi także 2h spokojnie mogło mnie w domu nie byc. Tyle trwała najkrótsza przerwa między kamieniami mojej corki bo syn przerwę miał 3h omijając nocki.

To jak bedzie się okaże w praniu ale warto zawalczyć naturalnie wpierw .dziecko piers

Ja odciągałam i dokarmiałam po konsultacji z doradcą laktacyjnym, czasami nie ma wyjscia, moj syn był leniuchem.Odciągałam i dawałam butelkę dopiero po karmieniu z obu piersi. A odciąganie zwieksza ilosc mleka, bo działa jak maluch cześciej pijący, ktory daje sygnał, żeby na nastepne karmienie ma być więcej mleka.
Oczywiscie najlepszym laktatorem jest dziecko, ale mi laktator się przydał :)

reklama
Ja odciągałam i dokarmiałam po konsultacji z doradcą laktacyjnym, czasami nie ma wyjscia, moj syn był leniuchem.Odciągałam i dawałam butelkę dopiero po karmieniu z obu piersi. A odciąganie zwieksza ilosc mleka, bo działa jak maluch cześciej pijący, ktory daje sygnał, żeby na nastepne karmienie ma być więcej mleka.
Oczywiscie najlepszym laktatorem jest dziecko, ale mi laktator się przydał :)
Jak długo karmiłas z obu piersi? Mi wychodziło jakoś przez pierwsze dni tak a potem raz jedna a raz druga pierś. Choć dokładnie juz nie pamiętam ile dni dokładnie. Napisałaś jaśniej i już inaczej to widzę i tak jak napisałam czas pokaE właśnie jak to się ułoży każdemu z osobna:) Także zgodzę się oczywiście że laktator jest bardzo pomocny w takich sytuacjach jak najbardziej :)

... jak dzieci moje ssały (piszę o następnych tyg karmienia gdzie wszystko się normowalo do potrzeb dziecka) to wręcz czułam jak mleczko spływa oO .. spały jadły.. przybierały aż nadto . Nie mam dużych piersi ... Ale mimo to z jednej piersi starczało na jedno karmienie .. gdzie w trakcie czułam również napływ w drugiej.. z córką było tak samo . Bywały skoki rozwojowe gdzie produkcja przestawiała się na potrzeby dziecka ..i dziecko jakby ssało dłużej niż zwykle ale długo karmiłam raz jedna a raz druga pierś co było też zdrowe co do przekręcania główki dziecka nie tylko w jedną strone

Mam nadzieję że komuś się te informacje przydadzą

Laktator kupiłam z dwoma butelkami w komplecie, mniejsza i wieksza.
Przy poprzednich ciazach też miałam i bardzo mi pomógł przy zapaleniu. Wole mieć niż później jeździć i szukać na szybko. Mam zwykły ręczny, uważam, że elektryczny bardziej jest przydatny dla mam które często będą odciagać bo np. wracają do pracy a nadal chcą karmić swoim mlekiem. Do odciągniecia raz na jakiś czas wystarczy ręczny. A nawet jeśli chce się zostawić męża z dzieckiem to też taki da rade.

Kochana fajny wózek ale zwróciłas uwagę że koszyk jest jakiś płytki i trudno dostępny? Jakoś tak mi się to w oczy rzuciło

Właśnie on mi się najbardziej wizualnie podoba ale na żywo nie widziałam. Za to dzisiaj przymierza łam się do Link do: ESPIRO NEXT MANHATTAN 3W1 + MAXI COSI CABRIOFIX i chyba to będzie nasza bryka cena bardziej przystępna i do tego dużo akcesoriów w zestawie.
Ja do 4 msc tylko cyc, później moje mleko z butli i z cyca bo zamierzam do pracy wrócić po pół roku. Też muszę się rozejrzeć za laktatorem. Butle i smoka mam z lovi które dostałam na prenatalnych i więcej nie kupuje.

Małe zakupy dla mojego Maluszka[emoji64]

IMG_20180612_215405.jpg

Załączniki

• IMG_20180612_215405.jpg
    IMG_20180612_215405.jpg
    96,9 KB · Wyświetleń: 592
Jak długo karmiłas z obu piersi? Mi wychodziło jakoś przez pierwsze dni tak a potem raz jedna a raz druga pierś. Choć dokładnie juz nie pamiętam ile dni dokładnie. Napisałaś jaśniej i już inaczej to widzę i tak jak napisałam czas pokaE właśnie jak to się ułoży każdemu z osobna:) Także zgodzę się oczywiście że laktator jest bardzo pomocny w takich sytuacjach jak najbardziej :)

... jak dzieci moje ssały (piszę o następnych tyg karmienia gdzie wszystko się normowalo do potrzeb dziecka) to wręcz czułam jak mleczko spływa oO .. spały jadły.. przybierały aż nadto . Nie mam dużych piersi ... Ale mimo to z jednej piersi starczało na jedno karmienie .. gdzie w trakcie czułam również napływ w drugiej.. z córką było tak samo . Bywały skoki rozwojowe gdzie produkcja przestawiała się na potrzeby dziecka ..i dziecko jakby ssało dłużej niż zwykle ale długo karmiłam raz jedna a raz druga pierś co było też zdrowe co do przekręcania główki dziecka nie tylko w jedną strone

Mam nadzieję że komuś się te informacje przydadzą

Po min 15min z jednej, z 2 i mój syn jeszcze wcinał moje z butelki, on zasypiał przy piersi, a miał większe potrzeby. Po tygodniu u pediatry okazało się, że za mało przybrał na wadze i pani zaleciła mm :( ja wezwala do domu panią położną laktacyjną i zaczełam odciągać moje. Potem ok 2 miesiaca nadal z obu, ale już tylko pierś. Zaczał ssać przez godzinie i tak było przez kilka miesiecy :)
Teraz nadal je, ale dużo szybciej, tylko przed snem i w nocy;)

A laktator przydał się rownież mojej siostrze jak miała nawał odciagała do uczucia ulgi, koleżankom, rozkręcały laktacji i odciągały zapasy jak wychodziły z domu:) Ja uważam, że jest potrzebny i tak napisałam :)

Ja też już od dawna o nim myślę. Ale wczoraj zestawiłam go z baby jogger zdaje się i masa wózka wypada bardzo niekorzystnie. Nie chcę ograniczać spacerów tylko dlatego, że męczy mnie pchanie wózka. Muszę to wszystko jeszcze raz dokładnie przeanalizować, a najważniejsze obejrzeć w sklepie.

bj polecam, fajne wózki:)

Jeszcze adamex plynnie się prowadzi ale mi w nim spacerówka nie podoba [emoji58] pojawiły się też nowe tutki które fajnie wyglądają. Mi się chyba faworyt nie zmieni, chyba że kolor bo pojawia się nowa kolorystyka[emoji4]

Dziewczyny a wózki Mikrus 3w1 słyszałyście ? Miałyście ?dajcie znać co myślicie
Screenshot_20180614-111553.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180614-111553.jpg
    Screenshot_20180614-111553.jpg
    56,9 KB · Wyświetleń: 542
reklama
Do góry