reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Ja aż tylu ubranek nie mam heh [emoji16] posegregowane mam rozmiarami i w pierwszej szufladzie mam rozmiary 56 i 62 żeby były pod ręką 68 schowane na samym dole [emoji4]

Dziewczyny co kupujecie na odparzenia na pupci? Niby ten sudocrem jest dobry, ale ma kiepski skład z tego co widziałam...

reklama
Ja aż tylu ubranek nie mam heh [emoji16] posegregowane mam rozmiarami i w pierwszej szufladzie mam rozmiary 56 i 62 żeby były pod ręką 68 schowane na samym dole [emoji4]

Dziewczyny co kupujecie na odparzenia na pupci? Niby ten sudocrem jest dobry, ale ma kiepski skład z tego co widziałam...
Ja kupiłam linomag i bepanthen [emoji4]

Też mam ten problem z angielskimi ubrankami. Dzisiaj będę z tym walczyć. Wczoraj podzieliłam wstępnie, a dzisiaj chyba porównam wielkością do rzeczy, które kupiłam na 56 i 62.
W ogóle to co dostałam to nie moja bajka. Planowałam postawić na wygodę - body, pajace, śpiochy i półśpiochy, a dostałam legginsy, rajstopki, sukienki, kaftaniki. Do tego rzygam różem, ale darowanemu koniowi... Coś się wykorzysta :) na pewno śpiworek do spania i ciepły kombinezon, choć też jest różowy ;) wyszłam na niewdzięcznicę, no ale trudno ;)

Ja też mam kaftaniki i np wiem że ich nie ubiore. Dla nie najlepsze body plus pajac na te pore roku

Sudocrem jest dobry na takie mega rany, lejące itd.
Natomiast do codziennej pielęgnacji maść linomag zielony.
Kupuje też bepanthen i alantan maść.

Bepanthen, kupiłam też małe opakowanie sudocremu, żeby było awaryjnie.

Ja wlasnie rozmyslam jaki laktator wybrac bo mam dwa do wyboru - oba bardzo zachwalane przez kolezanki, chociaz bardziej ze wskazaniem na ten duzo drozszy. I nie wiem czy wydawac dwa razy wiecej jak nie mam pojecia co bedzie z karmieniem czy nie wydawac [emoji848]

Medela Swing / Canpol Babies Easy Start

I jak zdecydowałaś się na któryś? Bo ciagle mam dylemat ;) 50 na 50

I jak zdecydowałaś się na któryś? Bo ciagle mam dylemat ;) 50 na 50

Nie, bo w miedzyczasie dostalam od kolezanki nieuzywana Medele Mini Electric i postanowilam, ze dam jej szanse.

W zaleznosci od tego co sie bedzie dzialo po porodzie albo zostane przy niej albo do rozbujania laktacji wypozycze szpitalny laktator - taki jest plan na chwile obecna [emoji5]

Nie przejmuj się, ja mam tak samo - dostałam całe torby ubrań, ale wszystko dla mnie mega niepraktyczne, albo po prostu po maksie mi się nie podoba. Zrobiłam segregację na trzy kupki: super, awaryjna, do schowania. Myślę, że później i tak puszczę te rzeczy w świat, więc komuś innemu napewno się przydadzą a będę używać w większości i tak rzeczy, które sama kupiłam :)
Dzięki, bo źle się czułam z tym, że zamiast czuć tylko wdzięczność to mi się średnio podobają te rzeczy. Po prostu widzę, że mamy ze szwagierką inny gust. Mój mąż ma podobny jak ja i też go razi ilość różu ;)
Teraz pytanie: czy wiecie co jest na zdjęciach? Szwagierka napisała, że "protektor na łóżeczko". Myślałam, że to bedzie ten ochraniacz przeciw przesikaniu, ale wg metki ma rozmiar 63x93... Czy w Anglii są takie rozmiary łóżeczek? Do czego to służy? Na jednej stronie ma napisy "CoolMax"
20180910_121128.jpg 20180910_121231.jpg 20180910_122252.jpg

Załączniki

• 20180910_121128.jpg
    20180910_121128.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 145
  • 20180910_121231.jpg
    20180910_121231.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 149
  • 20180910_122252.jpg
    20180910_122252.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 138
reklama
My dla odmiany nic od nikogo nie dostaliśmy. Nie mamy w rodzinie takich Maluszków. Mam tylko troszkę po synku, dobrze że miałam dużo żółtych, kremowych i białych to się wykorzysta.
A macie namiary na jakies stronki z odswietnymi ubrankami : sukienki na Chrzest, buciki itp.

Do góry