reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Słuchajcie dziewczyny będziemy z małą na początku u mojej mamy (domek piętrowy) u teściów też mamy pokój na piętrze. Łóżeczko będzie na górze ale przydało by mi się coś na dół w czym mała będzie mogła spać . Zastanawiam się co to może być kosze wydają mi drogie a chyba nie wystarczają na długo bo są małe. Łóżeczko turystyczne niby ok bo może się przydać na wyjazdy wystarczy na dłużej bo później nawet jako kojec do zabawy może posłużyć jedyny minus to duże gabaryty. Znalazłam też taki bujaczek ale czy dziecko może w nim spędzać aż tyle czasu ???nie wiem ??Może wy macie podobnie jakieś pomysły albo coś na oku dajcie znać? Zobacz załącznik 881355
Mnie się wydaje ze powinno być ok, przecież to się rozkłada do pozycji leżącej. Te zwykłe bujaczki nie są polecane do zbyt długiego trzymania w nich dziecka bo maluch w nich siedzi a nie leży na płasko. Takie moje zdanie ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczone mamy [emoji4]
A tak z ciekawości ile kosztują mniej więcej kosze mojzesza w Polsce?

reklama
Mnie się wydaje ze powinno być ok, przecież to się rozkłada do pozycji leżącej. Te zwykłe bujaczki nie są polecane do zbyt długiego trzymania w nich dziecka bo maluch w nich siedzi a nie leży na płasko. Takie moje zdanie ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczone mamy [emoji4]
A tak z ciekawości ile kosztują mniej więcej kosze mojzesza w Polsce?
Oj bardzo różne są ceny taki zwykły można do 200zl bez stelaża kupić A ze stelażem to ceny nawet do 800zl potrafią dojść

Słuchajcie dziewczyny będziemy z małą na początku u mojej mamy (domek piętrowy) u teściów też mamy pokój na piętrze. Łóżeczko będzie na górze ale przydało by mi się coś na dół w czym mała będzie mogła spać . Zastanawiam się co to może być kosze wydają mi drogie a chyba nie wystarczają na długo bo są małe. Łóżeczko turystyczne niby ok bo może się przydać na wyjazdy wystarczy na dłużej bo później nawet jako kojec do zabawy może posłużyć jedyny minus to duże gabaryty. Znalazłam też taki bujaczek ale czy dziecko może w nim spędzać aż tyle czasu ???nie wiem ??Może wy macie podobnie jakieś pomysły albo coś na oku dajcie znać? Zobacz załącznik 881355
Rozkladany na plasko jest ok, ale jezeli chodzi o kwestie spania, to nie jest chyba wiekszy od kosza, wiec tez na dlugo nie wystarczy ;) celowalabym osobiscie w kosz, one pozniej sie sprzedaja czesto za taka cene za jaka kupilas, a znam przypadki, ze laski kupowaly i uzywaly, a potem sprzedawaly nawet drozej ;)

Oj bardzo różne są ceny taki zwykły można do 200zl bez stelaża kupić A ze stelażem to ceny nawet do 800zl potrafią dojść
O matko! Strasznie dużo. Ja swój używany mam za 10 funtów ale nowe to tak 50-80 funtów za całość z tym stojakiem, zależy też jaki. Na pewno bym nie kupiła za kilkaset złotych wiedząc że posłuży tylko kilka miesięcy.

Rozkladany na plasko jest ok, ale jezeli chodzi o kwestie spania, to nie jest chyba wiekszy od kosza, wiec tez na dlugo nie wystarczy ;) celowalabym osobiscie w kosz, one pozniej sie sprzedaja czesto za taka cene za jaka kupilas, a znam przypadki, ze laski kupowaly i uzywaly, a potem sprzedawaly nawet drozej ;)
W sumie racja. Zawsze można później sprzedać.

No większy chyba nie ale ma dodatkowe funkcje A jakiś bujaczek i tak chciałam

U nas znajomi to maja i sobie chwala. Sami sie zastanawiamy nad zakupem.

reklama
@majacyr wgl mnie taki organizer nie pomiesci zbyt wiele. To taki bardziej przybornik na podstawowe rzeczy w ilosci minimalnej. Pamietam jak z synem mialam przewijak na komodzie i dwie szuflady co prawda waskie, byly zajete pieluszkami, bo one jednak sporo zajmuja i wygodniej jak ma sie dla nich miejsce. Planujesz stosowac wielorazowe ??

Do góry