reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

reklama
Ja prałam w 40 stopniach. Myślę, że prasowanie wystarczająco wyparza te ubranka. Białe osobno i kolorowe osobno. Do kolorowych wrzucałam po kilka tych takich chusteczek, które chronią w razie gdyby coś farbowało.
@Ewelina1406 też polecam włożyć te chusteczki bo ja pralam bez wszystkie różowe i czerwone razem i mi zafarbowaly... Bo nie miałam tych chusteczek :(

Hej. Od jutra biorę się za pranie ubranek. W związku z tym mam dwa pytania.
Czy różowe ubranka prałyście osobno?
W jakiej temp.prać ubranka? Czytałam, że 60st. Tymczasem na większości metek podane jest 40st.
Jasne różowe, kremowe czy jasne niebieskie prałam razem z białymi i wrzucałam chusteczkę do wyłapywania kolorów. Kolorowe takie ostrzejsze osobno.

Hej. Od jutra biorę się za pranie ubranek. W związku z tym mam dwa pytania.
Czy różowe ubranka prałyście osobno?
W jakiej temp.prać ubranka? Czytałam, że 60st. Tymczasem na większości metek podane jest 40st.

Ja prałam białe osobno, ciemne (granat, czarny osobno), kolorowe jaśniejsze w tym jasnoróżowe (mam aż chyba 3 sztuki) osobno i kolorowe ciemniejsze osobno w tym ciemno różowe (aż 1) - do wszystkich wkładałam chusteczki pochłaniające kolor, bo to jednak wszystko pierwszy raz do prania szło... a prałam na 40.

A któraś z dziewczyn pisała o ile dobrze pamiętam że Pani ze szkoły rodzenia mówiła że wystarczy prac 40 stopniach i już prasowac nawet nie trzeba[emoji848] ja mam rozm. 56-62 wyprany i wyprasowany, a później jeśli nie będzie miał żadnych alergii, to prasowanie sobie daruje [emoji4]
Moja tak mówiła :) Też na pierwszy raz prasuję, a później sobie daruję jak będzie ok. Chyba, że będzie kontakt z bakteriami patogennymi, np. w przychodni to te ciuszki może będę prasować :)

Ostatnia edycja:
reklama
Z synem pierwszy raz prałam w programie dla dzieci z temp 60 stopni, dzieliłam na kolory i jasne. Potem już na 40 i taki normalny program, bo ten dzieciowy u mnie prawie 2:30 godziny trwa i szkoda mi było czasu. Teraz upralam na 40 i te najmniejsze uprasowałam, potem już tylko 40 i bez prasowania.
Jeżeli chodzi o bakterie to jak pierwszy raz zobaczyłam jak syn bawił się butami, to prawie zawału dostałam... ale nie ma co przesadzać, kontakt z bakteriami też jest potrzebny :)

Ostatnia edycja:
Do góry