reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

reklama
ja też kupowałam późno dla syna, bo mój mąż nie chciał , bo słyszał przesądy od mamy i bał się za w czasu :p
no my akurat przesadni nie jestesmy ale bez sensu zeby to stalo i sie kurzylo remontowanym mieszkaniu :pp

ktoras z Was ma doswiadczenie? jakie pieluszki i jaki krem do pupy tak na codzien polecacie?

Przydały się pieluchy! :p a tak poważnie nie przydały się tony kremów na odparzenia bo ich nie ma. Przydała się wazelina i emolient do kąpieli. Z ciuszków polecam kupic tylko body i pajace uważam ze u takiego malucha spodnie o koszulki są bez sensu bo się zwijają. Mnie sze przydała tez baza pod fotelik maxi cosi easy base 2 klik i jest. A ja często jeżdże z Młodym. Mata edukacyjna jest super i karuzela na łóżeczko Mały ja uwielbia od początku. :)

ja rodze za 2,5 mca a prawie nic poza ciuszkami nie mam..
chyba wlasnie dostalam ataku paniki :p
Ja miałam podobnie jak czytam ze ktoś robi wyprawkę w 3 miesiącu np to włosy mi stają dęba. Nie przejmuj się ją większość kupiłam na miesiąc przed ;)

Dziewczyny co myślicie o kołysce tak, żeby postawić obok łóżka w sypialni?
Z doświadczenia mojej siostry wiem, że coś takiego jak laktator może się przydać bo piersi mogą nie wyrabiać z nadmiarem mleka, podgrzewacz to też fajna sprawa szczególnie, że można go postawić w pokoju i podgrzać butelkę czy słoiczek na szybko, warto też sprawdzić czy po tańszych pieluszkach dziecko nie będzie miało uczulenia :)
Osobiście nie mam jeszcze nic, ale planujemy zakupy ciuszków na Primarku w Berlinie, z pewnością wyjdzie taniej :)

no my akurat przesadni nie jestesmy ale bez sensu zeby to stalo i sie kurzylo remontowanym mieszkaniu :pp

ktoras z Was ma doswiadczenie? jakie pieluszki i jaki krem do pupy tak na codzien polecacie?
ja używałam pampers , ale są drogie lecz byłam zadowolona szczególnie jak mały dużo sikał nie odparzał się i nie miał mokro, na odparzenia sudocrem, można posypywać pupcie mąką ziemniaczaną nie trzeba żadnych pudrów to to samo tylko naturalne. Dziewczyny polecają oliwki hipp

Z doświadczenia mojej siostry wiem, że coś takiego jak laktator może się przydać bo piersi mogą nie wyrabiać z nadmiarem mleka, podgrzewacz to też fajna sprawa szczególnie, że można go postawić w pokoju i podgrzać butelkę czy słoiczek na szybko, warto też sprawdzić czy po tańszych pieluszkach dziecko nie będzie miało uczulenia :)
Osobiście nie mam jeszcze nic, ale planujemy zakupy ciuszków na Primarku w Berlinie, z pewnością wyjdzie taniej :)
kołyska to ponoć troche bajer ale jak kogos stać i ma miejsce to czemu nie?;)
ja z laktatorem czekam.. zobaczymy jak mi wyjdzie z tym karmieniem :p
a podgrzewacz mam dostac od kolezanki, ponoc faktycznie dobra rzecz ;)

a pieluchy sprobuje lidlowskie Toujoursy :p

reklama
dużo osób chwali kołysce w szczególności jeśli ma mało miejsca w domu, ja byłam zadowolona z pampersa sucha pupa nie odparzona. Ja nie potrzebowałam laktator mały ciągle cycał

Do góry