reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka

U mnie z wyprawką też daleko w polu. Mam tylko kilka ubranek i łóżeczko bo dostaliśmy od znajomych. Dzisiaj mój mężulek jedzie po materacyk. Zaczęłam obserwować allegro żeby upatrzyć jakiś fotelik ale z wózkiem to chyba poczekam aż będę mogła chodzić. No i zamawiam tę pościel u Bettiny27. W końcu już czas najwyższy bo musi jeszcze dojść...

A powiedcie - jaki krem dla dziecka kupujecie. Słyszałam że na odparzenia stosuje się sudokrem - ale jak skóra jest zdrowa tak na codzień to też sudokrem? Czy jakiś inny?

moja dzidzia

reklama
słyszałam, że sudocrem mozna tylko sporadycznie stosowac - nie codziennie. Ale zaznaczam, ze tylko tak slyszałam. Sama go wogóle nie stosowałam ale Bogucha nie mial zadnych problemów ze skórą. Teraz zaopatrze sie chyba w sudocrem i jakaś homeopatyczna moze??

Ja smarowałam swojego Michałka sudokremem jak tylko mu się zaczerwieniała skóra. I czasami po kąpaniu oliwką. Poza tym niczym innym. Nie używałam też żadnych talków ani zasypek, bo słyszałam, że w czasie upałów to nie jest najlepszy pomysł (on był majowy, a potem było dość ciepłe lato). Ale miałam płyn do kąpieli z oliwką. No właśnie, chyba muszę go kupić.

A mi się dziś udało kupić biustonosze dla karmiących, jeden czarny jeden biały, no i obejrzałam sobie łóżeczko z opuszanym bokiem, to jakaś paranoja, ten bok opuszcza się o jakieś 7-10 cm, absolutnie bez sensu. Teraz już mam sprawę jasną i może już jutro zamówię łóżeczko i cały komplet do niego z internetu.
pozdrawiam

ja stosowałam sudokrem tylko na odparzenie a tak na codzien smarowałam malą specjalnym kremem do pupypamietam ze myłam ja tylko mydełkiem i głowke tez ,a teraz sie zastanawiam czy małego szampomem myc i mleczkiem do kąpania jak by nie bylo zawsze wygodniej niz mydlem a i ponoc swietna jest maka ziemniaczana aby uchronic maluszka przed odparzeniem moje kolezanki bardzo chwala ja jednak sie nie przekonalam ani do pudru ani do maki
pozdrowionka kasia

Cześć dziewczyny! Zastanawiam się nad kupnem poduszki dla niemowląt na Allegro. Takiej specjalnej zapewniającej bezpieczny sen. Słyszałyście coś o nich? Na zwykłej bobas chyba nie powinien spać już lepiej zupełnie na płasko? Monika

Widziałam takie na allegro, ale też w supermarketach (konkretnie Geancie) i też się nad taką zastanawiam. Podobno sprawdzają się jak dziecko ma katar - wtedy lepiej mu się oddycha. A normalnie chyba jednak lepiej na płasko

reklama
Ja chyba jednak zostanę przy tym płaskim spaniu. A jak już jesteśmy przy spaniu to jaki rodzaj materacyka macie i ile kompletów pościeli trzeba przygotować na zmianę. Dwa wystarczą czy lepiej mieć trzy?

moja dzidzia

Do góry