reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka

Żużaczku to ja tak jak ty - też byłam w aptece ale zapomniałam o spirytusie na pępek i będę musiała jechać jeszcze raz :)

Rozmawiałyśmy wcześniej o kremach z filtrem a później też wyczytałam gdzieś w jakiejś gazezie dla mam że takiego maluszka nie powinno się smarować kremami z filtrem tylko siedzieć w cieniu i z umiarem korzystać z uroków lata. I broń Boże nie stosować kremu lub oliwki razem z zasypką. Albo jedno albo drugie.

Ulżyło mi z tym praniem - no to jutro biorę się za ubranka. Czeka mnie zabawa w wycinanie i pranie, a później prasowanie:)

moja dzidzia

;D ;D

reklama
Ja musze tez sie wybrac na aptekowe zakupy!! Ja kupuje Bambino oliwke i Sudocrem. Anecik moja koleżanka stosowała Bubchen przy pierwszym dziecku i chwaliła sobie a córeczka drugiej dostała uczulenia na to akurat, ja dlatego decyduje sie na bambino bo gdzie nie czytam to chwalą to nasze Bambino!!
Mogłybyscie napisac co pokupowałyscie z tych aptecznych rzeczy!! Kupiłyscie spirytus czy do pepusia te gotowe Leko ? Podobno lepiej spirytusem i pałeczką niz tymi gazikami gotowymi !! Ludzie tyle tego wszystkiego że sama nie wiem co ma byc koniecznie a co nie !!

ja kupiłam gencjanę w roztworze spirytusowym - ale słabym. Dokładnie taka jak poprzednio stosowałam. Chyba bym sie nie zdecydowała dotknac malucha samym spirytusem. Poprzednio slicznie sie wygoił na tej łagodnej mieszance i przynajmniej go nie szczypalo :D

Żużaczku ja tez mazać Dzidziorka spirytusem nie mam zamiaru :D tylko jak cos miksturą z wodą!!
A macie któras taki przewijak nakładany na łóżeczko bo sie zastanawiam czy taki czy taki na komode!!??

my kupiliśmy ten wiekszy 80 cm i dziś wymieniliśmy na 70 cm bo nam się nie mieści w sypialni.
Z tego co wiem to taki z komodą jest wygodniejszy i lepszy ale to zależy od ilości miejsca a także od portfela, bo te z komodą są dość drogie a taki na łóżeszko kosztuje coś ok. 50zł

my mamy taki przewijak na łóżeczko moja koleżanka tez taki miałą i sobie chwaliła bardzo

img4198copy1zn.jpg

my kupilismy ten z ikei, bo majac kołyske nie możemy miec takiego na łózeczko. Przewijak jest na razie w Warszawie ale znajoma na dniach nam go przywiezie.

reklama
Zuzaczku ciekawa jestem bardzo jak ci się będzie ten przewijak sprawiał, ile wkońcu kosztował?, były jakieś przeceny?

Do góry