reklama
ja też muszę kupić coś dla siebie,czyli szlafrok i ta koszula nocna,dziewczyny a wy macie specjalne koszule dla kobiet w ciąży czy tylko np takie zwykłe z guzikami z przodu żeby było łatwiej karmić ? i jakie kupicie pieluchy jednorazowe ? słyszałam dużo opiń że dobre są np z biedronki albo z rossmana ? macie już jakieś ?
ja kupiłam Huggisy ale tylko dlatrego że jak byłam w sklepie to nie było pampersów dla od 2-5 kg. Kupiłam jednak najmniejszą paczkę więc nawet jakby dzidzi się coś działo to nie stracę za dużo. Co do majtek jednorazowych do szpitala to proponuję wam żebyście zapytały się w szpitalu czy tam pozwalają je mieć. U mnie w szpitalu jest kategoryczny zakaz noszenia tych majtek jednorazowych. Położna nam tłumaczyła że to siedlisko zarazków bo skóra się poci i można się infekcji nabawić, jak już to możemy sobie bawełniane majteczki zabrac do szpitala
Pycha
mama Mai i Marty
A u mnie w szpitalu tak nieoficjalnie, ale pozwalaja na jednorazówki. Całe szczęście, bo nie wyobrażam sobie chodzić bez.
A co do pieluszek jednorazowych, to na poczatek raczej kupię Pampersy.
Karolinnko, a koszule to ja mam zwykłą z guzikami u góry.
A co do pieluszek jednorazowych, to na poczatek raczej kupię Pampersy.
Karolinnko, a koszule to ja mam zwykłą z guzikami u góry.
pieluszki też kupię Pampers
kurcze z tymi majtkami to jakieś jaja (prawdę mówiac nie wiem jak to jest w naszym szpitalu, ale mam nadzieję, że również nieoficjalnie pozwolą na noszenie, bo nie chcę się meczyć tak jak po pierwszym porodzie... )
koszule też mam zwykłą z giuzikami z przodu...
kurcze z tymi majtkami to jakieś jaja (prawdę mówiac nie wiem jak to jest w naszym szpitalu, ale mam nadzieję, że również nieoficjalnie pozwolą na noszenie, bo nie chcę się meczyć tak jak po pierwszym porodzie... )
koszule też mam zwykłą z giuzikami z przodu...
reklama
Pycha
mama Mai i Marty
A mi było szkoda kasy na taką koszulę, u nas sa po około 40 zł, bo ja w domu napewno nie będe spała w koszuli, niecierpie koszul!!!, dlatego kupiłam taka zwykła po 15 zł.
Kupujecie jednorazowe majtki czy wielorazowe??? Ja mam jednorazowe i zastanawiam sie, ile sztuk będzie mi potrzebnych, na razie mam 1 opakowanie=7 sztuk.
Kupujecie jednorazowe majtki czy wielorazowe??? Ja mam jednorazowe i zastanawiam sie, ile sztuk będzie mi potrzebnych, na razie mam 1 opakowanie=7 sztuk.