reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

Ja mam zamiar prac rzeczy Mateuszka w JELPIE .A jutro śmigam po łózeczko i materacyk i to co większe będzie dla małego juz w komplecie.

reklama
ja się zastanawiam czy np nie prać wszystkich ciuchów dziecka w płatkach mydlanych...gdzieś czytałam na forum że są takie specjalne i w miarę tanie.I wydaje mi się że to ma najmniej różnych związków uczulających.

Ja tez polecam "Dzidusia". Moja siostra go uzywała, pieknie pachnie i jest tez płyn do płukania "Dzidzius".
A z płatkami mydlanymi to troche niewygoda, bo w pralce prac nie wolno.

Ja mam proszek Lovella, jest też z tej firmy płyn do prania.
Justynaj śliczna wyprawka, kombinezon też. Widzę, że masz już wprawę na allegro. ;) Nie martw się kolorami, ja mam większość w błękitach, więc jeśli będzie Anulka to jakiś czas się pomęczy. :laugh:
Muszę dzisiaj zaprawić męza, żeby przesunął mi szafę w sypialni inaczej łóżeczko mi nie wejdzie. No i musi je jeszcze poskładać bo nadal jest w częściach.
Justynaj ja też mam Sudocrem na odparzenia ( a dla siebie Bepanthen na brodawki, chociaż podobno można go też stosować u dzidziusia) A wczoraj kupiłam w aptece Aphtin na pleśniawki, nadmanganian potasu na potówki i inne zapalenia skórki, Gencjanę i spirytus do pępuszka.

Ja też mam już prawie wszystko z listy. Wczoraj doszła kołderka i materac a dziś gruszka, nożyczki i szczotka do włosów. Fajnie kupuje się takie rzeczy ale pieniądze to dosłownie topnieją. Ale co tam, to wszystko przecież dla naszych maleństw. :)

Wczorajsze zakupy dla małego przy okazjii wykupowania recepty od gina zaowocowały w szczoteczkę do włosków,gruszkę do noska i nożyczki a dziś w domku zawitało łóżeczko z materacykiem.Chyba już wszystko mam tylko jeszcze NA KRYSZYNKĘ CZEKAĆ MUSIMY.

Anulka nie strasz mnie, ja oprócz ciuszków, wanienki i łóżeczka nie mam nic, a za 34 dni termin ::)
ale na jutro zaplanowałam zakupy kosmetyków, materacyka, pościeli, wiem na szczęście gdzie wszystko kupię, ale w sumie i tak mam mętlik w głowie

cóż, będzie dobrze ;)

Justynko nie martw się bo oliwkę mydełko i puder też muszę jeszcze kupić ale z tym to nie będzie problemu bo apteka blisko. ;)a pościel dostaję od bratowej mojego Grzesia i zapowiedziała mi żetego mam nie kupować

reklama
pycha nawet nie wiedziałam że nie można prać w pralce płatkami ! ( czemu ??? )

eg
eg16 pisze:
mam Sudocrem na odparzenia ( a dla siebie Bepanthen na brodawki, chociaż podobno można go też stosować u dzidziusia)
ale nie na brodawki dzidziusia,prawda ??? ;D ;) a i faktycznie ale już za 5 dni ta wypłata ;D
swinka0nl.gif
parę groszy znów wpadnie :)

anulka nie rozśmieszaj mnie ;) że aż tyle Ci jeszcze brakuje! ;D hihi.

justynko Ty masz o wiele więcej niż ja!! ale też jesteś 20 dni do przodu z terminem :)

Do góry