reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka

Ja mam zamiar prac rzeczy Mateuszka w JELPIE .A jutro śmigam po łózeczko i materacyk i to co większe będzie dla małego juz w komplecie.

reklama
ja się zastanawiam czy np nie prać wszystkich ciuchów dziecka w płatkach mydlanych...gdzieś czytałam na forum że są takie specjalne i w miarę tanie.I wydaje mi się że to ma najmniej różnych związków uczulających.

Ja tez polecam "Dzidusia". Moja siostra go uzywała, pieknie pachnie i jest tez płyn do płukania "Dzidzius".
A z płatkami mydlanymi to troche niewygoda, bo w pralce prac nie wolno.

Ja mam proszek Lovella, jest też z tej firmy płyn do prania.
Justynaj śliczna wyprawka, kombinezon też. Widzę, że masz już wprawę na allegro. ;) Nie martw się kolorami, ja mam większość w błękitach, więc jeśli będzie Anulka to jakiś czas się pomęczy. :laugh:
Muszę dzisiaj zaprawić męza, żeby przesunął mi szafę w sypialni inaczej łóżeczko mi nie wejdzie. No i musi je jeszcze poskładać bo nadal jest w częściach.
Justynaj ja też mam Sudocrem na odparzenia ( a dla siebie Bepanthen na brodawki, chociaż podobno można go też stosować u dzidziusia) A wczoraj kupiłam w aptece Aphtin na pleśniawki, nadmanganian potasu na potówki i inne zapalenia skórki, Gencjanę i spirytus do pępuszka.

Ja też mam już prawie wszystko z listy. Wczoraj doszła kołderka i materac a dziś gruszka, nożyczki i szczotka do włosów. Fajnie kupuje się takie rzeczy ale pieniądze to dosłownie topnieją. Ale co tam, to wszystko przecież dla naszych maleństw. :)

Wczorajsze zakupy dla małego przy okazjii wykupowania recepty od gina zaowocowały w szczoteczkę do włosków,gruszkę do noska i nożyczki a dziś w domku zawitało łóżeczko z materacykiem.Chyba już wszystko mam tylko jeszcze NA KRYSZYNKĘ CZEKAĆ MUSIMY.

Anulka nie strasz mnie, ja oprócz ciuszków, wanienki i łóżeczka nie mam nic, a za 34 dni termin ::)
ale na jutro zaplanowałam zakupy kosmetyków, materacyka, pościeli, wiem na szczęście gdzie wszystko kupię, ale w sumie i tak mam mętlik w głowie

cóż, będzie dobrze ;)

Justynko nie martw się bo oliwkę mydełko i puder też muszę jeszcze kupić ale z tym to nie będzie problemu bo apteka blisko. ;)a pościel dostaję od bratowej mojego Grzesia i zapowiedziała mi żetego mam nie kupować

reklama
pycha nawet nie wiedziałam że nie można prać w pralce płatkami ! ( czemu ??? )

eg
eg16 pisze:
mam Sudocrem na odparzenia ( a dla siebie Bepanthen na brodawki, chociaż podobno można go też stosować u dzidziusia)
ale nie na brodawki dzidziusia,prawda ??? ;D ;) a i faktycznie ale już za 5 dni ta wypłata ;D
swinka0nl.gif
parę groszy znów wpadnie :)

anulka nie rozśmieszaj mnie ;) że aż tyle Ci jeszcze brakuje! ;D hihi.

justynko Ty masz o wiele więcej niż ja!! ale też jesteś 20 dni do przodu z terminem :)

Do góry