reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka

hej dziewczyny!!!
dzisiaj sobie poprawiłam humor, bo caaaały dzień spędziłam na zakupach
czas na to by się pochwalić:
kosmetyki kupiłam bambino, z wyjątkiem szamponu-nigdzie nie mogłam znaleźć i kupiłam Nivea baby hipoalergiczny (zobaczymy) ;Dmąż twierdzi, że nie trzeba szamponu, bo małe dzieci prawie nie mają włosów hi hi :laugh:
ręczniczek kąpielowy, nożyczki, szczoteczkę, pieluszki tetrowe, pampersy newborn, chusteczki do pupy nivea baby,
pościel z baldachimkiem
wszystko z apteki-gencjana, gaziki itp., w tym różne ziółka itp., tantum rosa (drogie są ale można kupić w oddzielnych saszetkach, więc kupiłam tylko 3 (opakowanie 10szt 33zł),nie wiem, jak na mnie zadziała
sobie kupiłam bepanthen maść
no kupiłam wreszcie czapeczkę H&M za 14zł

i poza tym nic dla siebie,mam dużo wątpliwości:

-laktator- Avent podobno najlepszy (ale choelrnie drogi) 152 zł, może jest jakaś dobra, ale trochę tańsza firma
-majtki poporodowe- wiem, że lepsze są te siatkowe, ale widziałam tylko wszędzie: jednorazowe, nie wiem jak wyglądają te siatkowe, bo nigdzie tak nie zostały nazwane i jakiej firmy najlepiej kupić?

Zauważyłam, że dużo z akcesoriów dziecięcych jest firmy Canpol babies, mam szczoteczkę do czesania tej firmy, ale z wyglądu na porządniejszą wygląda firma Avent (tylko nie wszystko tam jest-szczotki nożyczek np. nie ma)

acha wkładki laktacyjne kupię gerbera, bo widzę, że są dużo tańsze od np. Avent,a to przecież to też dobra firma
::)ale ze mnie chwalipięta, no lista solidnie mi się skróciła, ale niestety kosztem tego, że wyglądam jak balon ::)
napiszcie co sądzicie o laktatorach i majtkach
pozdrawiam J ;D

reklama
Tańszy laktator z Aventu kupisz na allegro. Majtek siatkowych raczej nie uświadczysz w aptece tylko w sklepach medycznych (z różnymi akcesoriami) a jak nie masz takowego w pobliżu to też na allegro. Szamponu z Bambino chyba po prostu nie ma, też nigdzie nie widziałam. Ja na razie nie kupiłam bo i tak położna stwierdziła, że najlepiej myć włoski mydełkiem. Za to chusteczki do pupy z Bambino są i to dość tanie.

A ja się pochwalę że kupiłam chusteczki nawilżające z dzidziusia,oliwkę i mydełko no i pampersy bo do szpitala muszę zabrać(no chyba że w ostatnim czasie coś się zmieniło).Szamponu nie kupuję narazie.Jeszcze puder(jaki kupujecie?) muszę kupić i gaziki.Dla siebie jeszcze tantum rosa lub riwanol i bepanthen

justynko ja mam wkładki laktacyjne z belli i jestem z nich bardzo zadowolona,paczka kosztuje około 15 zł,nie wiem jak gerbera.

eg te laktatory na allegro są tańsze ale nie używane,tak ?

ja też mam zamiar kupić kosmetyki z bambino,sama teraz używam oliwki i jestem zadowolona.

Eg , szampon Bambino jest napewno.
Justynaj, majtki siateczkowe dostałam w tym samym sklepie co rzeczy dla dzidzi.
Acha, co do mycia włosków to podobno przez pierwszy miesiąc myje się je mydłem.

Karolinna są i takie i takie ale zawsze taniej niż w sklepie. Ja kupiłam nowy o ile pamiętam za 132zł. Ja mam wkładki laktacyjne z Johnsona za ok. 14-15 zł. Są bardzo dobre.

czesc dziewczynki !!! no i teraz już wiem, ze kupię kosmetyki Bambino...dzięki :)
ja mam wkładki laktacyjne Gerber i uwazam, że tez są ok...majtki poporodowe siateczkowe to tak jak EG pisała, albo na allegro albo w sklepie z art. dziecięcymi :)

kupiłam sobie dzisiaj cienki szlafrok do szpitala, maść Bepanthen i już chyba mogę pakować torbę do szpitala...bedzie sobie stała i czekała na właściwy moment :laugh:

reklama
Do góry