reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Fajne te ciuszki Tygrysku:-)Ja tez w piatek zamówiłam 3 bluzeczki tyle ze od 6-9m bo mi sie bardzo spodobały jak przyjda to zrobie zdjecia, bo jeszcze na nie czekam.. A tez musze co poobczajac na lumpku dla małego na 74 bo w tym rozmiarze to mało co mam jedynie jakies bluzy a spodni to brak:szok:mam nadzieje ze zdaze z zakupami zanim Artur urośnie o kolejne cm:-D

Ja kupowałam tu:
Ubranka dla dzieci, dla niemowląt, odzież dziecięca sklep internetowy

Niskie ceny, a jakość jak najbardziej ok.
Nic złego się nie działo z ubrankami po praniu a nie oszczędzam ich jakoś - noszone są na okrągło i prane w 60 stopniach z maksymalnym wirowaniem.
Tyle że te ubranka nie są takie wypasione jak inne - w większości nie mają ozdób, aplikacji etc. więc nie każdemu przypasują.
Mi chodziło o to, żeby tanio było.

AWERSJA a czy mi się wydaje czy te ubranka wypadają bardzo duże. Bo chciałam zamówić dla Małego np. półśpiochy i według podanych przez nich wymiarów w centymetrach powinnam zamówić 56, a on nosi 68 (czasem 74)? Tak się zastanawiam, bo nie chciałabym zamówić ubranek na za pół roku :-)

przyszły obie paczki jednocześnie :tak: rzeczy bardzo fajne i naprawdę dobre jakościowo, właśnie je piorę
jedyny minus...rozmiar 62 jest bardzo duży jak na moje oko i nie wiem czy junior zdąży dorosnąć do świąt do niego ;-)

STOKROTKA a zamawiałaś może półśpiochy? Bo chciałam zamówić, ale jak patrzę na wymiary w tym sklepie i zdjęcia, to one wydają się takie szerokie w pupie - nie wiem, może mi się już wydaje? :eek:

My dopiero wskakujemy w 68, niektóre upolowałam 74, ale wydaje mi się, że wieki miną zanim niektóre założy :) duże mi się wydają na tego mojego szkraba :D

Tygrysek super ciuszki!
Właśnie z tymi rozmiarami lipa jest. Ale wiem np, że z H&M zawyżony o jeden rozmiar mają rzeczy, przynajmniej na moich dzieciach tak wypada. Ada ma 60 cm, a H&M sweterek i kurtkę na 56 jeszcze nosi:-D
Ja zakupiłam dresik CICHLID Super KOMPLECIK Różowa ZEBRA ^68^ AB374 (2747194734) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i bodziczek http://allegro.pl/cichlid-body-sukieneczka-paseczki-szare-68-ab339-i2752740546.htmlna próbę. Babeczka ma fajne rzeczy sprawdzę jak jakościowo.

AWERSJA a czy mi się wydaje czy te ubranka wypadają bardzo duże. Bo chciałam zamówić dla Małego np. półśpiochy i według podanych przez nich wymiarów w centymetrach powinnam zamówić 56, a on nosi 68 (czasem 74)? Tak się zastanawiam, bo nie chciałabym zamówić ubranek na za pół roku :-)

Wiesz, przyznam szczerze, że nawet nie sprawdzałam na ich stronie, jakie wymiary podają przy danym rozmiarze.
Zamawiałam jeszcze jak w ciąży byłam.
Brałam wtedy rozmiar 62 i 68.
Nie widzę jakiejś drastycznej różnicy w ich rozmiarówce.
Przykładowo jak ich pajace i śpiochy w rozmiarze 62 przestały być dobre, to i pajace i śpiochy ze smyka i 5-10-15 też były za małe.
Body ich w rozmiarze 62 są już za małe a 68 mocno za duże, a w 62 body ze smyka młoda jeszcze wchodzi ale nie we wszystkie.
Rzeczy z h&m nadal w 62 nosimy, bo rozmiarówkę mają zawyżoną.
Rękawy w body i pajacach zawsze podwijam, bo za długie (niezależnie z jakiej firmy).
Najszybciej młoda wyrasta mi w nogach - ma za krótkie nogawki a rękawy nadal za długie.
Ja na pewno jeszcze będę od nich zamawiać, jak będę potrzebować rozmiar 74.
Półśpiochów to w ogóle bym się nie bała zamawiać.
Najwyżej podciągniesz je dzieciakowi pod paszki i będą OK.

Ostatnia edycja:
Ja wiekszosc ciuszkow mam od 0-3 miesiecy i one sa akurat ale mysle ze 62 to tak na styk bo jeden pajac ma 62 i jak sie naciaga to juz brakuje,,, ale to od firmy zalezy bo jeden kombinezon i dresik zH&M jeszcze dobre a 56:-p

reklama
O a moje body z h&m 62 są mniejsze niż reszta body a te ze smyka 62 tak jak napisała Awersja część ok a część lekko ciasna już, zgłupieć można z rozmiarówkami :O w każdym razie mi to 74 wydaaaje się takie wielkie jeszcze hehe

Do góry