reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

no to ja jakaś wyrodna matka jestem bo junior non stop chodzi w pajacach lub śpiochach z body bądź z kaftanikiem, jakoś nie chce mi się go ubierać w spodenki itp. bo to więcej roboty przy zmianie pieluchy ;-)

reklama
Nasz Mały wczesniej cały czas w pajacu, body, itp. zarówno w dzień jak i w nocy. Ale od jakichś 3 tygodni codziennie rano go przebieram w ciuszki na dzień. Spi w pajacu, a w dzien to body + bluzka + spodenki + skarpetki albo dresik jakiś czasami. Zdecydowanie bardziej mi sie szkrab podoba teraz :)

ja za to nie lubię pajacyków, zupełnie, nowe posprzedawałam, za duzo guzików :p
Ubieram w body i półspiochy/spiochy lub jak wolę spodenki i skarpetki, jakoś szybciej mi przy przebieraniu, spodenki ma wszystkie bawełniane ew. welurowe i mu na pewno mięciutko :)
a przebieram go raz na dobę przy kąpieli lub jak przesika :D więc w tym spi w nocy i w dzien bryka na macie i tak mam duzo prasowania hha

Axa mam coś dla naszych księżniczek, co się ich skarpetki nie trzymają :p SOCK ONS CLASSIC – nakładki na skarpetki 0-6 miesięcy {25.00zł} - Na spacerze / POMYSŁOWY DOBROMIR :: Tublu.pl sklep mamy, taty i dziecka
W dzień body z krótkim i pajac, po kąpieli na noc body i komplet z pół-śpiochami

super, a ja już szukałam patentu, aby zachaczyć skarpetki za uszy małej :-D
muszę to zakupić

potrzebuję ubranka na chrzest
macie jakieś linki????????????????

ja za to nie lubię pajacyków, zupełnie, nowe posprzedawałam, za duzo guzików :p
Ubieram w body i półspiochy/spiochy lub jak wolę spodenki i skarpetki, jakoś szybciej mi przy przebieraniu, spodenki ma wszystkie bawełniane ew. welurowe i mu na pewno mięciutko :)
a przebieram go raz na dobę przy kąpieli lub jak przesika :D więc w tym spi w nocy i w dzien bryka na macie i tak mam duzo prasowania hha

Ja też właśnie spodenki mam wszystkie welurowe i bawełniane, żeby smykowi wygodnie było. Tylko jedne mamy sztruksowe ogrodniczki, takie na wyjscia, ale tez akurat wygodne sie wydają.

Ja przestałam prasowac rzeczy jakieś 3 tygodnie temu, piore tylko w proszku dla maluchów i ustawiam podwojne płukanie. Malemu nic nie jest. Prasuję tylko tetrowe pieluszki, bo służą np. do wycierania buzi, itd.

ja ostatni raz prasowałam ubranka jak je pierwszy raz prałam :-D
nawet pieluch nie prasuję :tak:
ja też przebieram po kąpieli i śpi sobie w tym :tak:
kaczucha jest fajna, ale szczerze mówiąc chyba by się dzieć przestraszył jak ona tak wyskakuje z tym dziobem :-D

Palemko super zakup :))))))))))))

kasia- mozliwe ze tyle urósł, moja mała w 2,5 m-ca urosła 13 cm , z 49 cm na 62cm
a na noc nie ubieram inaczej ;)
to tak jak ja :-D
ew. po kąpieli przebieram w cosik innego

no to ja jakaś wyrodna matka jestem bo junior non stop chodzi w pajacach lub śpiochach z body bądź z kaftanikiem, jakoś nie chce mi się go ubierać w spodenki itp. bo to więcej roboty przy zmianie pieluchy ;-)

to jest nas dwie
wygoda przede wszystkim
jak młoda ma mieć gości to wtedy się troszkę bardziej staram :-D

reklama
Super kaczucha:-)
Ja malego od dawna już nie ubieram na dzień w pajacyki bo jakoś nie lubię, wole go postroić :-pTak więc najczęściej jest w spodenkach, albo w ogrodniczkach a ma ich trochę:tak:Ze śpiochów już mi wyrósł a nie zakupiłam większych. Na noc zawsze przebieram małego w kaftanik a pod to bodziak :tak:

Do góry