reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

wkurzaja mnie takie ogloszenia jak to powyzsze, od tego jest dzial sprzedam, co Wy na to zeby takie ogloszenia usuwac?

reklama
Zainteresowanym wielorazowymi polecam pieluszkarnia.pl - zarowno sklep, jaki duza skarbnica wiedzy :)

Martusia - jestem za. Tylko zasmiecaja watek.

Martusia - do usunięcia jak najbardziej.

A ja w weekend majowy zrobiłam rekonesans w ciuchach po Adriannie i byłabym szalona gdybym coś zakupiła, po Adzie mam ful ciuchów oraz takie, w których Ona nawet nie chodziła. W sumie mam 4 spore kartony do rozmiaru 80. Choć w Lidl ostatnio zakupiłam pidżamkę w rozmiarze 56 albo 62, ale to tylko dlatego, że była w przecenie za 4,99 PLN :-)

Jedyne co mi wyszło do zakupu to kołderka.

Muszę się liczyć jeszcze z tym, że przecież rodzina i znajomi zechcą coś kupić, więc już w ogóle nie wiem kiedy my to wynosimy.

Myślałam, że będzie mi źle, że nie mogę nic zakupić, ale nie, chyba rekompensują mi to drobne zakupy dla Ady mimo wszystko.

Z wyprawkowych rzeczy dla brzuszkowej Córci to jeszcze tyle, że wózek w czerwcu jedzie do przeglądu, ot tak bo na gwarancji, więc niech zrobią co tam trzeba zrobić.

Ostatnia edycja:
Lilijanna ale Ci fajnie, ja wszystko od a do z muszę kupić...

martusia, pok - jestem za usuwaniem tych ogłoszeń. z mojego moderowanie portali poetyckich przypominam sobie, że się jeszcze PW pisało do zainteresowanej/go.

Dziewczyny a ja chciałam jeszcze zapytać o butelki.
Bo ja już "stara" mama jestem i do Starszaka miałam butelki z Canpol Babies. Wtedy były chyba najbardziej popularne, a później te z Aventu. I właśnie myślałam, że z Aventu zakupię, ale widzę, że piszecie o butelkach Tommee Tippee. Czy są lepsze? Sprawdziłyście je, czy może ktoś Wam polecił. Wiem, że w sumie to sprawa "indywidualna", bo dzidzi i tak się może nie spodobać. Choć ja kupiłam wtedy z Canpola i nie było problemu.
Czekam na Wasze opinie" Avent czy TT?

Martusia jestem za usuwaniem takiego typu ogłoszeń jest do tego odpowiedni dział.
Anmika ja przy małej miałam Avent i byłam bardzo zadowolona więc chyba zostane wierna tym butelkom.
Dziewczyny kupujecie stelaż pod wanienke dla maluszka?

Misiaczek ja w tą niedzielę też mam komunię w rodzinie i też nie mam w czym iść (jeszcze mój M jest chrzestnym). Zastanawiam się nad tuniką i leginsami, ale muszę się wybrać na sklepy.
Mi podobają się obie sukienki - ta pierwsza taka bardziej luzacka, a druga bardziej elegancka.

Super dziewczyny, że tak szalejecie z zakupami. Ja też bym tak chciała ale jakoś weny brak.
Mam trochę ciuszków w domu (pokazywałam Wam już wcześniej) i dostałam też od sąsiadki z mojej rodzinnej wsi mnóstwo ubranek po jej synku, ale są u mojej mamy bo ja na chwilę obecną nawet nie miałabym gdzie ich trzymać. Zresztą dopiero muszę jechać je zobaczyć i powybierać to co mi pasuje.

Animka mam ten sam problem. Przy Patim używałam butelki avent i były bardzo dobre (nadal są). Czytałam opinie o butlkach tt i są bardzo dobre. Jeszcze trochę czasu jest to moge sie spokojnie zastanowic chodź pewnie zdecyduje sie na avent

Misiaczek ja miałam stelarz pod wanienke ale wygodniej my było połozyc wanienke na wersalce i tak kapać smerfa

reklama
Lilianna to to super że jesteś w takiej sytuacji. Dla mnie to całkowita nowość no i 1 dzieciątko, oprócz mojego Aniołka oczywiście. Więc muszę wszystko zakupić :)

Pok pieluszkarnia jest spoko, ale ja kupię na allegro pierwszą parę na spróbowanie, bo mi jakoś taniej wychodzi ;)

Martusia wyrzucamy!!! :D

Marta ja też nie mam nic ;) a jak moderowałaś portale poetyckie to może i trafiłaś na moją poezję, bo w paru miejscach kiedyś coś :). Po wydaniu tomiku jakoś nie mam jak się zabrać za przepisywanie i takie tam :)

Anmika póki co ja się nie zastanawiam nad butelką póki nie dowiem się czy będę karmić piersią czy nie ;)

Misiaczek ja mam małą łazienkę i to jest najcieplejsze pomieszczenie, więc na pewno wanienka będzie ze stelażem. Inaczej musiałabym kupić grzejnik elektryczny, bo zdarza się, że po sezonie grzewczym jest zimnawo i nie wyobrażam sobie wtedy dzidzię kąpać.

Do góry