reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
polecam listę wyprawkową ze strony już podawanej tutaj. tam jakoś mniej tego i jakby bardziej do ogarnięcia ;)
Nowa Matka Polka
tam są 3 części o wyprawce - przygotowawcza - czyli jak się w ogóle za to zabrać, torba do szpitala i wyprawka dla noworodka.
polecam!

p.s. nie żebym coś już nabyła ;)

Ostatnia edycja:
Właśnie przeczytałam posty - super wątek. Ja też będę miała pierwsze dziecko i jestem troszkę przerażona koniecznością ogarnięcia wszystkiego :(
Dzięki Wam pójdzie mi łatwiej.
weronkazzz - ja podobnie mam niewiele, mam tylko 3 rampersy + 3 pajacyki :o

Mój M każe mi wreszcie wydrukować wyprawkę żebyśmy wiedzieli co nas czeka, a ja nawet tego nie jestem w stanie zrobić :p

Ale zdążymy. Spokojnie.

Co do kosmetyków dla niemowląt to ja jednak stawiam na te które nie zawierają ciekłej parafiny- mam tu na myśli płyny do kąpieli. Zrezygnuję z Oilatum (parafina jest tutaj bazą) na korzyść Balneum (naturalne sojowe oleje) lub Lipikary La Roche Posey. Balsam Lipikar dla Dzidzia już mam- od pierwszego dnia życia. Co do parafiny to jest coraz więcej dowodów na to,że może W PRZYSZŁOŚCI- NIE ODRAZU- powodować problemy skórne. Dlatego nie będę jej używać.

Jakoś lepiej mi na duszy, że sama nie jestem ze strachem i dylematami co i jak.

No ale muszę się ogarnąc i tą listę przygotować.

Poza tym moja mama ma podobno w piwnicy całe pudło ubranek po nas i nie mogę jej zmusic żeby mi przywiozła. Argumenty typu, że nie będę musiała czegoś kupywać do niej nie przemawiają.
Bo za wcześnie, a to nieszczęście, ale mnie to denerwuje...

Jak się wkurzę to powiem jej, że nic nie chce z tego pudła i już, jak wszystko kupię to nie będzie mi potrzebny...

Jakoś lepiej mi na duszy, że sama nie jestem ze strachem i dylematami co i jak.

No ale muszę się ogarnąc i tą listę przygotować.

Poza tym moja mama ma podobno w piwnicy całe pudło ubranek po nas i nie mogę jej zmusic żeby mi przywiozła. Argumenty typu, że nie będę musiała czegoś kupywać do niej nie przemawiają.
Bo za wcześnie, a to nieszczęście, ale mnie to denerwuje...

Jak się wkurzę to powiem jej, że nic nie chce z tego pudła i już, jak wszystko kupię to nie będzie mi potrzebny...
nie przejmuj sie gadaniem mamy, tylko sie denerwujesz :-)
pewnie jak w koncu Ci to przywiezie, to i tak wiekszosc sie nie nada do uzycia. Mi tak mama przywiozla dla Toma i czesc rzeczy nie przezyla pierwszego prania, mialy juz swoje lata, lezaly na strychu i efekt gotowy. a u Ciebie sa w piwnicy - to i wilgoc jeszcze wieksza....

Ja będę kupować termometr bezdotykowy, tak mi poradziło kilka mam. Jak dziecko ma wysoką gorączkę i płacze, a wciąż trzeba mierzyć w pupie, albo w uchu, to jest problem. Więc kupię taki który zbliża się do dziecka i od razu wyskakuje temperatura. Konkretnego modelu jeszcze nie szukałam, ale z tego co wiem to dość drogi gadżet.

pokaze Wam jakie ubranka dzis upolowalam, same dziewczynskie heh, chlopiece jakos mnie nie ciagna, i dla mojej starszej jeszcze kupilam za grosze dwie bluzki hello kitty, ta pierwsza kurteczka dla porownania kosztowala 4,75zł

kurteczka jest nexta :)

spioszki marks&spencer rozmiar 50- szykuje sie na drugie mikro male dzieciatko

i sliniaczek z plastikowa odpinana kieszonka, bardzo praktyczna rzecz moim zdaniem, a pierwszy raz widzialam taki model zeby material byl polaczony z taka kieszonka z mozliwoscia odpinanai kieszonki z tommy and tippi tylko takie widzialam ale plastikowe cale

bylam tez w sklepie z wozkami, ja mam po Oliwce ale tak z ciekaowsci weszlam i wlasnie najbardziej podobal mi sie nowy model tako i jaka elegancka torbe mial no super, kolka fajne duze, grube, u nas w sklepie gleboki plus spacerowka 1370zł

Martusia prześliczne rzeczki, ale jak będzie synuś to ja zamawiam ta różowa kurteczkę:-D A budę w Tako ogladałaś?, i jaki model? dla mnie tako captiva numer jeden jak na razie:-D
Jak namierzycie jakieś fajne termometry w przystępnej cenie, bezdotykowe, to poproszę o linka:laugh2:

reklama
Do góry