reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
polecam listę wyprawkową ze strony już podawanej tutaj. tam jakoś mniej tego i jakby bardziej do ogarnięcia ;)
Nowa Matka Polka
tam są 3 części o wyprawce - przygotowawcza - czyli jak się w ogóle za to zabrać, torba do szpitala i wyprawka dla noworodka.
polecam!

p.s. nie żebym coś już nabyła ;)

Ostatnia edycja:
Właśnie przeczytałam posty - super wątek. Ja też będę miała pierwsze dziecko i jestem troszkę przerażona koniecznością ogarnięcia wszystkiego :(
Dzięki Wam pójdzie mi łatwiej.
weronkazzz - ja podobnie mam niewiele, mam tylko 3 rampersy + 3 pajacyki :o

Mój M każe mi wreszcie wydrukować wyprawkę żebyśmy wiedzieli co nas czeka, a ja nawet tego nie jestem w stanie zrobić :p

Ale zdążymy. Spokojnie.

Co do kosmetyków dla niemowląt to ja jednak stawiam na te które nie zawierają ciekłej parafiny- mam tu na myśli płyny do kąpieli. Zrezygnuję z Oilatum (parafina jest tutaj bazą) na korzyść Balneum (naturalne sojowe oleje) lub Lipikary La Roche Posey. Balsam Lipikar dla Dzidzia już mam- od pierwszego dnia życia. Co do parafiny to jest coraz więcej dowodów na to,że może W PRZYSZŁOŚCI- NIE ODRAZU- powodować problemy skórne. Dlatego nie będę jej używać.

Jakoś lepiej mi na duszy, że sama nie jestem ze strachem i dylematami co i jak.

No ale muszę się ogarnąc i tą listę przygotować.

Poza tym moja mama ma podobno w piwnicy całe pudło ubranek po nas i nie mogę jej zmusic żeby mi przywiozła. Argumenty typu, że nie będę musiała czegoś kupywać do niej nie przemawiają.
Bo za wcześnie, a to nieszczęście, ale mnie to denerwuje...

Jak się wkurzę to powiem jej, że nic nie chce z tego pudła i już, jak wszystko kupię to nie będzie mi potrzebny...

Jakoś lepiej mi na duszy, że sama nie jestem ze strachem i dylematami co i jak.

No ale muszę się ogarnąc i tą listę przygotować.

Poza tym moja mama ma podobno w piwnicy całe pudło ubranek po nas i nie mogę jej zmusic żeby mi przywiozła. Argumenty typu, że nie będę musiała czegoś kupywać do niej nie przemawiają.
Bo za wcześnie, a to nieszczęście, ale mnie to denerwuje...

Jak się wkurzę to powiem jej, że nic nie chce z tego pudła i już, jak wszystko kupię to nie będzie mi potrzebny...
nie przejmuj sie gadaniem mamy, tylko sie denerwujesz :-)
pewnie jak w koncu Ci to przywiezie, to i tak wiekszosc sie nie nada do uzycia. Mi tak mama przywiozla dla Toma i czesc rzeczy nie przezyla pierwszego prania, mialy juz swoje lata, lezaly na strychu i efekt gotowy. a u Ciebie sa w piwnicy - to i wilgoc jeszcze wieksza....

Ja będę kupować termometr bezdotykowy, tak mi poradziło kilka mam. Jak dziecko ma wysoką gorączkę i płacze, a wciąż trzeba mierzyć w pupie, albo w uchu, to jest problem. Więc kupię taki który zbliża się do dziecka i od razu wyskakuje temperatura. Konkretnego modelu jeszcze nie szukałam, ale z tego co wiem to dość drogi gadżet.

pokaze Wam jakie ubranka dzis upolowalam, same dziewczynskie heh, chlopiece jakos mnie nie ciagna, i dla mojej starszej jeszcze kupilam za grosze dwie bluzki hello kitty, ta pierwsza kurteczka dla porownania kosztowala 4,75zł

kurteczka jest nexta :)

spioszki marks&spencer rozmiar 50- szykuje sie na drugie mikro male dzieciatko

i sliniaczek z plastikowa odpinana kieszonka, bardzo praktyczna rzecz moim zdaniem, a pierwszy raz widzialam taki model zeby material byl polaczony z taka kieszonka z mozliwoscia odpinanai kieszonki z tommy and tippi tylko takie widzialam ale plastikowe cale

bylam tez w sklepie z wozkami, ja mam po Oliwce ale tak z ciekaowsci weszlam i wlasnie najbardziej podobal mi sie nowy model tako i jaka elegancka torbe mial no super, kolka fajne duze, grube, u nas w sklepie gleboki plus spacerowka 1370zł

Martusia prześliczne rzeczki, ale jak będzie synuś to ja zamawiam ta różowa kurteczkę:-D A budę w Tako ogladałaś?, i jaki model? dla mnie tako captiva numer jeden jak na razie:-D
Jak namierzycie jakieś fajne termometry w przystępnej cenie, bezdotykowe, to poproszę o linka:laugh2:

reklama
Do góry