ooooo
nie wchodzilam tu, bo nie planuje na razie zadnych zakupow, dzis mdli mnie tak ze leze tylko z kompem i modle sie, zeby dzien sie szybko skonczyl (z przerwami co poltorej godziny, bo sie pranie robi i suszy w piwnicy - mamy przydzial na pralke w kamienicy w poniedzialki, taki to system w tym dziwnym kraju). wchodze sobie a tu takie dyskusje nie tylko o zakupach
tez uwazam, ze karmienie piersia to indywidualna sprawa kazdej kobiety. Ja kamic chce. Nie wiem jak jest z ta wiezia ale na pewno przemawia za mna fakt, ze piersiowe mleko zawiera bardzo potrzebne przeciwciala,a po drugie szybciej sie chudnie ;-) dla mnie to wystarczy. a jak przy tym bedzie wiez i ekstaza, to juz w ogole bomba!
w szoku jestem, ze maluchy spia z wami! ja obserwuje znajomych dzieciatych, ktorzy wlasnie dziela sie na takich, u ktorych dziecko od dnia 0 spi u siebie w pokoju i na takich, ktorzy maja problem z uspieniem 2 latka w jego lozku i przeklinaja... Nie wiem jak to bedzie ale dzidzior bedzie na poczatek spal u siebie, kazdy w swoim lozku, zadnego cudzolozenia. M. do pracy rano, musi sie wyspac, ktos musi na te rodzine zarabiac a dzidzior sie bedzie musial ze swoja frustracja konfontowac. I silne postanowienie, zeby nadmiernie na rekach nie nosic, mozna laskac i calowac lezacego gagatka ale zadnego noszenia bez powodu, o nie...
ciekawa jestem jak bardzo uda mi sie trzymac tych postanowien
a co do zakupow, to ja sie jednak wstrzymam jeszcze. Po pierwsze, zeby nie zapeszac, po drugie - po co mi teraz smoczki i buciki? za jakis czas najpierw zadbam o siebie a potem pomyslimy. my jeszcze przed narodzinami jaszczurki musimy inne mieszkanie znalezc, wiec po co mnozyc rzeczy do pakowania?
z reszta u jest strasznie drogo i pewnie wieksosc rzeczy bedziemy kupowac w PL. Swoja droga obie babcie oszalaly jak sie dowiedzialy o dwoch kreskach na tescie i jestem pewna, ze sie nie przyznaja do tego nigdy ale juz zakupy robia.
moja mama przeszla sama siebie - chciala sanki kupowac, bo widziala takie sliczne. sanki!?
i juz planuje gdzie dzidzie zabrac na wakacje, bo bedzie ja moczyc w basenie
smiac mi sie chce jak ona tak plany snuje.