reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
Kasiek a mogłabyś mi podać link do tego kubka ;-)

Nuby Kubek niekapek 6m+ do smoczków Tommee Tippee (3096894326) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

mam niebieski do mleka i turkusowy do soków, jest to jedyny niekapek którego Hubert nie gryzie, bo jak ugryzie to leci z niego piciu :)

no i mężuś wczoraj przyniósł do domu takie cudo:
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-chicco-polly-magic-3w1-grat-i3086354869.html
cieszyłam się jakby dla mnie kupił prezent :) nic mnie tak nie cieszy jak rzeczy dla dziecka

Ostatnia edycja:
Tygrysek ta lira to jakiś żart. Osłonka przeciwdeszczowa jest zapinana do daszka.. zamek po MIESIĄCU już nie działa, kosz mały i trudno dostępny jak dziecko siedzi, nie możliwy do użytkowania gdy dziecko leży, hamulce się zacinały już po pierwszym użyciu, budka nie chroni dziecka przed niczym, po złożeniu wcale nie jest taki leciutki..
Co do plusów.. ma amortyzatory, dziecko ma w środku 'przestrzeń' więc jak go ubiorę w kombinezon to mu się dalej wygodnie leży, małe kółeczka dają rade w mieście, zwrotny, w budzie jest kieszeń na drobiazgi-całkiem przydatne
I to tyle!

Kasia dzięki wielkie! ;-) Krystian wypróbuje
Mnie też nic tak nie cieszy jak coś dla małego ;-)

Nuby Kubek niekapek 6m+ do smoczków Tommee Tippee (3096894326) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

mam niebieski do mleka i turkusowy do soków, jest to jedyny niekapek którego Hubert nie gryzie, bo jak ugryzie to leci z niego piciu :)

Kasia a możesz mi powiedzieć, czy któryś z tych kubków firmy Nuby ma taki sam ustnik, jak Twój?
Nuby Kubek niekapek z silikonowym ustnikiem NB9866 (3104761939) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Nuby Kubek silikonow ustnik NIEKAPEK 240ml 1szt (3070727186) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
NUBY KUBEK NIEKAPEK silikonowy ustnik 240ml 9925 (3078848389) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bo chciałabym żeby był z takim ustnikiem jak Twój skoro mówisz, że leci przy gryzieniu, ale wolałabym kolorowy, bo widzę że mojego Małego zachęca to do picia.

edit: Dziewczyny, a ma któraś z Was taki smoczek http://allegro.pl/mambaby-smoczek-perfect-6-m-i3102084595.html Niby lepszy dla ząbków. Zastanawiam się czy kupić (teraz używam smoczka z Aventu), bo mój M mnie sprowadził na ziemie, że wszyscy mają "normalne" i nic im nie jest, a ja cuduję. Poniekąd ma racje.

Ostatnia edycja:
anmika, nie widać dokładnie tych ustników więc na 100% to nie wiem, wyglądają podobnie i wydaje mi się że raczej wszystkie powinny działać na podobnej zasadzie. Może zapytaj sprzedającego?
a ten smoczek z linku to strasznie drogi jak za 1 sztukę, nie kupiłabym przede wszystkim dlatego że zawsze potrzebuję mieć w domu 2 smoczki (mam duży dom i zawsze jest 1 smoczek na górze i 1 na dole żeby nie latać i nie szukać) no i co miesiąc wymieniam smoczki na nowe ze względów higienicznych i estetycznych (silikon zaczyna brzydko wyglądać) więc musiałabym wydawać około 50 zł miesięcznie na same smoczki, a to sporo jak za taki gadżet... u mnie smoczek za 1 sztukę może kosztować najwyżej 10 zł, w tej chwili kupię taki z wypustkami na szyjce żeby młody mógł go sobie gryźć jak go dziąsła bolą:
Nuby Anatomiczny SMOCZEK do uspokajania 6M+ 7509m (3040553037) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
nie żebym mu żałowała droższego, ale wszystko musi mieć swoje granice tym bardziej że nie bardzo wierzę w "lepszość" tamtego smoczka, tzn myślę że zgryz dziecka może się bez niego obejść i będzie prosty także na zwykłym smoczku, teraz naprawdę ciężko o niewłaściwy smoczek bo mamy takie czasy że firmy się starają i wszystkie smoczki są ortodontyczne, anatomiczne i mają atesty stomatologów itd :)

reklama
Do góry