reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

A co dziewczyny myślicie o tych torbach? Podobają mi się, ale cena jest tak niska, że boję się, że będze jednorazówka...a chętnie wzięłabym nawet dwie:dry:
MŁODZIEŻOWA TORBA NA RAMIĘ W 35 KOLORACH (2939371221) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Może młodzież to ja już nie jestem, ale na spacer z wózkiem w sam raz :tak:
bebe, a co to za material?
przyszła dzisiaj moja spacerówka REWELKA
pokaż ;-)

reklama

marlena a z czego ten kubek jest wykonany? Ja jakoś nie mogę sobie wyborazić 6 miesięcznego bobasa pijącego z tego kubka, wydaje mi się, że wszystko porozlewa. A myślałam właśnie, żeby Małego przestawić z piersi od razu na kubek i nie wiem jaki wybrać. Czy jak mu dam niekapek, to te dziury nie będą dla niego za duże i nie poleci mu za szybko? I poza tym jaki kubeczek polecacie?

marlena a z czego ten kubek jest wykonany? Ja jakoś nie mogę sobie wyborazić 6 miesięcznego bobasa pijącego z tego kubka, wydaje mi się, że wszystko porozlewa. A myślałam właśnie, żeby Małego przestawić z piersi od razu na kubek i nie wiem jaki wybrać. Czy jak mu dam niekapek, to te dziury nie będą dla niego za duże i nie poleci mu za szybko? I poza tym jaki kubeczek polecacie?
wlasnie chce wyprobowac(czekam na przysylke) Ja mam niekapek z tt ,mloda cos tam pije, ale jak dla mnie trudny do mycia...mimo iz tyle razy go wyparzalam,to jak probowalam sie napic ,to mi on smierdzi:dry:

Weronika mi z doidy cup pije. Ona trzyma za uszka, ja za dno kubeczka i bardzo ładnie spija.

Mam trzy sztuki, u siebie, u mamy i u siostry, bardzo fajne, kolorowe.

Ostatnia edycja:
To może faktycznie spróbuję z tym kubkiem, ale on jest normalnie taki twardy, jak zwykłe kubki, tak?
Ale i tak cos potrzebuje do picia mleka. I chciałam właśnie kubek żeby butle ominąć i tu ponawiam pytanie. Czy z niekapka nie będzie Małemu za mocno leciało, skoro do tej pory pije tylko z piersi?
Poza tym chciałam zapytać dziewczy które karmią piersią, czy będziecie też dzieciom podawały inne mleko, żeby przyzwyczaiły się do nowego smaku? Czy dopiero jak przestaniecie karmić kp, to dacie inne mleko? Bo ja się boje, że jak moje się skończy to innego nie będzie chciał (mam takie przypadki wśród znajomych), a nie chcę, żeby w ogóle nie pił mleka.

reklama
Anmika - ja nie będę podawać innego mleka, smak mleka zmienia się w zależności co właściciel cycków zeżre, więc uważam, że nie ma takiej potrzeby to raz, a dwa tnę koszta ile się da. :-p

Kubek niekapek ja mam po Adzie Aventu, Ada dostała na roczek, mam z wymiennymi ustnikami i rurkami co jest ważne według mnie. Można wymienić na ustniki o mniejszym przepływie na dzień dobry, a potem dokupić te 12+ i 18+.

Doidy cup - to normalny kubek, jak każdy inny dla dzieci, tyle, że wygląda inaczej. Ja póki co leję malutko do niego wody, ale za każdym razem Weronika coraz lepiej pije.

Nie znam przypadku, żeby dzieć nie chciał innego mleka, tu nie chodzi o mleko, tylko o sposób podawania chyba. Każde głodne dziecko mleko wypije, prędzej czy później, w sensie po dwóch albo czterech godzinach. Dziecko samo się nie zagłodzi.

Ostatnia edycja:
Do góry