reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
dziewczyny doradźcie bo sama nie mogę się zdecydować, które ubranko do chrztu wybrać :no:
oba mi się podobają szalenie :tak:
no i jeszcze kwestia rozmiaru-chrzest będzie 7.04 mały skończy 6miesięcy i nie wiem czy brać jeszcze 68 czy już 74 (młody jest szczupły od urodzenia)

ubranka do chrztu dla chłopców - Ubranko do chrztu Tolek

czy to?

Ubranka do Chrztu - dodatki na chrzest :: CW001 Ubranko do chrztu z kurtką

MI też zdecydowanie podoba się to drugie, takie super dla małego chłopczyka. Ale rozmiar to faktycznie cięźko. Mój Mały już nosi 68 a nawet 74, więc ja myślę, że na kwiecień to minimum 74 byś musiała mieć. Pamiętaj że rozmiary też róznie wypadają, najlepiej jakby podali w centymetrach.

stokrotka - rozmiar to naprawdę zależy od dziecka, axarai pisała, że jej synek nosił na 1,5 roku 74 z h&m, mój nosił z h&m 86 gdy miał 9-12 mc. A na półtora roku 98 więc sama widzisz...

Ja bym wzięła to drugie, pierwsze mi dla dziewczynki pasuje. Wstrzymaj się jeszcze chwilę i wtedy zadecyduj z rozmiarem.

Dziewczyny mam pytanie bo chciałam kupić butelkę. Niedawno prosiłam o poradę i mówiłyście, że najlepiej kupić butlę z Lovi, tym bardziej że mój Mały jak na razie pije tylko z piersi (dwa razy podałam mu z TT). Poczytałam sobie w necie i piszą, że smoczki z butelek Lovi czesto się zasysają i mają duże dziurki przez co mleko szybko leci. Możecie mi coś powiedzieć na ten temat? Bo cały czas się zastanawiam czy kupić Lovi, czy tą nową Avent Natural, a może lepiej TT? :baffled:

Powiem tak, dopuki nie kupiłam butli TT byłam zadowolona z LOVI (wszystko co o nich przeczytałaś to prawda) Teraz nie wyobrażam sobie żeby Lenka piła z innej butli niż TT. Ten smoczki są super, nie trzeba odkręcać butli żeby odpowietrzyć, mleko nie pryska przez dziurkę, a przede wszystkim się nie zapowietrzają. Polecam w 100%

Macie do polecenia jakieś zabawki dla dziecka siedzącego i raczkującego ?
Do tej pory ulubioną zabawą dla Krzysia była mata obecnie jest już siny i prawie roznosi w powietrze mate na której są zawieszone grzechotki uwielbia je atakować ale niestety mata tego nie wytrzymuje i pałąki sie przewracają :tak:

Ze swojej strony polecam zabawkę ślimaka Atnka który gra i świeci - ślimak generalnie jest do ciągania za sznureczek ale kulka jest ściągana i jak ściągam tą kulkę dla Krzysia i on siedzi na huśtawce lub leży na brzuszku to obraca sobie tą kulkę i bardzo mu się to podoba bo ona gra i świeci SMILY PLAY ŚLIMAK ANTEK INTERAKTYWNY GRAJĄCY (2866572890) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Merlin- mój to samo, a najlepsze jest to że jak go na niej połoze i wyjde na chwile to jak wracam to ten obok maty leży:szok: potrafi wkoło się przeobracać a na koncu z niej jakimś cudem się wytarmosić. A pałkąki jak dorwie to się na nich próbuje dzwigać i to samo nie wytrzymują tego:-D

Co do zabawek - mały ma bączek i uważam ze to też fajna sprawa bo potem jak dziecko siedzi to się samo nim pobawi, bo teraz to jedynie zerka jak ja nim pokręce. A ten ślimak to super:tak: Myślalas coś np. o klockach tyle że drewnianych albo sa takie miękkie jeszcze i kolorowe tez moga być ciekawe do zabawy. A dla raczkujacego to chyba tez dobra jakaś piłeczka, bo sam ją popchnie i będzie za nią raczkował

PIANINKO LEŻACZEK INTERAKTYWNY MULTIFUNKCYJNY (2912245867) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..
Merlin ja polecam takie pianinko.Mamy takie tylko z żółtym kwiatkiem.Kupiłam to dla Alanka jak był malutki i bardzo to lubiał,a Marcelek też jest oczarowany światełkami i muzyczką:tak:
A to chce kupic jak będzie troche większy.To znaczy sam sobie kupi za kaskę swoją:-D ARTI stolik edukacyjny SKOCZEK multicentrum GRATIS (2930762108) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Do góry