reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

reklama
wyparzylam tylko raz butle smoczki gruszke i te inne :-D a teraz pod ciepla woda i spowrotem w obieg :p

ktora mama poleci mi mate i karuzelke? chodzi mi o takie ktore troche pobeda i sie nie zepsuja zaraz. niekoniecznie z FP :p
ja moge polecic karuzelke
Tiny Love KARUZELA PODRÓŻNA kojec wózek GRATISY ! (2720055418) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
podoba mi sie ze ma uniwersalne mocowania, mozna do drewnianego lozeczka, do turystycznego, do fotelika samochodowego i nawet do niektorych wozkow.
Maci juz potrafi pod nia polezec ok 30min, puszczam mu muzyczke i wodzi oczkami za tymi zwierzaczkami. mozna tez puscic ja bez muzyki :-)

*martusia* ja mam taką karuzelę
Karuzela Klasyczna :: TINY LOVE
bardzo mi się podoba, Mały też patrzy na nią zerka i się śmieje. Jest fajna, kolorowa, te maskotki fajnie się ruszają. Na Yotube znajdziesz filmik. Ma fajne melodyjki i grają dość długo. Udało mi się kupić używaną za 100zł. Wygląda jak nowa, kobieta nawet mi przesłała w oryginalnym pudełku zapakowaną, wyglądała jak ze sklepu.
A teraz też poszukuje maty. Mi podoba się RAINFOREST z FISHER PRICE i też poluję na używaną, bo nowe to są po 250zł. Jak dla mnie masakra!

Ja wygotowałam sprzęty raz po zakupie. Teraz przelewam tą gorącą wodą z kranu. A prasuję zawsze, ale akurat nie lubię pogniecionych ciuchów, z tym, że ja normalna jestem i prasuje jak wyjmę z szafy, a nie ryczę przez tydzień, że sterta prania czeka do prasowania:-)
Anmika mi własnie chyba ta sama się podobaFisher-Price Rainforest Erlebnisdecke - Mattel - Toys"R"Us jadę dziś obejrzeć. A jest jeszcze taka Fisher-Price Rainforest 1-2-3 Musical Gym - Mattel - Toys"R"Us też fajna nie?

Ja wygotowałam sprzęty raz po zakupie. Teraz przelewam tą gorącą wodą z kranu. A prasuję zawsze, ale akurat nie lubię pogniecionych ciuchów, z tym, że ja normalna jestem i prasuje jak wyjmę z szafy, a nie ryczę przez tydzień, że sterta prania czeka do prasowania:-)
Anmika mi własnie chyba ta sama się podobaFisher-Price Rainforest Erlebnisdecke - Mattel - Toys"R"Us jadę dziś obejrzeć. A jest jeszcze taka Fisher-Price Rainforest 1-2-3 Musical Gym - Mattel - Toys"R"Us też fajna nie?

Axarai też oglądałam tą drugą, tyle tylko, że w tej pierwszej są na górze światełka które można włączyć dzidzi i muzykę i to mnie przekonało. Ja chcę kupić używaną, już znalazłam za 120zł z wysyłką, ale teraz jakoś zaczęłam się bać, bo jeszcze przed narodzinami Małego kupiłam używany leżaczek i właśnie zaczął mi się psuć. Mój M go "rozebrał" i mówi, że widać że ktoś w nim "grzebał", chyba baterie wylały i poza tym sprężynki od baterii jakieś powyginane. I teraz wiadomo, co tu człowiek kupi?

my matę mamy pożyczoną od psiapsiółki, ale jeszcze juniora nie kładłam na niej...
w kwestii prasowania ubranek-zrobiłam to tylko raz jak pierwszy raz prałam ciuszki a teraz ani razu-szkoda czasu i musiałabym w ogóle deski do prasowania nie chować bo pranie prawie non stop :no:
co do wyparzania czy sterylizowania-ja płukam pod bieżącą wodą i zalewam wrzątkiem (podobno trzeba sterylizować do 6 miesiąca), gotować mi się nie chce :no::no: a wodę używam z kranu tylko przegotowaną, w końcu za moich niemowlęcych czasów nie było mineralnej i jakoś dało radę i alergii nie mam :tak:

Dziewczęta co mają starszaki :-D kochane doświadczone mamuśki :tak::-p

podpowiedzcie czy znacie jakieś klocki / puzzle / coś do składania - takiego rozwojowego do zabawy dla dziewczynki co ma 2 latka ? Musze kupić prezent i nie wiemy co kupić a chcielibyśmy kupić coś "inteligentnego" bo takic zabawek to dziecko nie ma i trudno ją zatrzymać w miejscu i może takie klocki i składanie czegos zatrzymałoby ja na chwile :confused:

reklama
Merlin są takie fajne klocki CLICS. Są różne zestawy, cena zależna od ilości
Oryginalne KLOCKI konstrukcyjne CLICS 175 GLITTER (2739291846) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mój Starszak bawił się nimi przez 4 lata w przedszkolu, była to jego ulubiona zabawka. A z tych klocków cuda można zrobić tylko wyobraźnia jest potrzebna. Jak go odbierałam z przedszkola to dzieci ciągle bawiły się tymi klockami i super rzeczy budowały.

Do góry