reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Doti no więc tak, ja na szafce mam położony ręcznik kuchenny, i po umyciu i wyparzeniu ( mam fajnie, bo u nas w kranie leci woda, która ma z 200 stopni) kładę na ten ręcznik. Też mam 4 butelki, plus te pojemniki na mleko, plus zakrętki, ale wszystko się mieści, jak wyschnie to do szafki chowam, a te wszystkie plastikowe popierdółki do pudełka plastikowego.
Nie cierpię myć butelek!!!!!

reklama
póki co mam kuchnie przygotowywaną do remontu i może po remoncie znajdę miejsce w szafce na te pierdoły :-D:-D:-D
ty przy 200 stopniach przynajmniej nie musisz wypażać ;)

kupiłam nową pralkę i testuje
ale ją słychać hoho:eek:
zaraz sąsiedzi naślą na mnie straż miejską:-):laugh2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do_ti - suszarka do butelek :-D:-D:-D a myślisz, że ona mniej miejsca zajmuje niż butelki luzem? :-p
Coś Ty za pralkę kupiła, że taka głośna? :dry:

Axarai, do_ti - jeszcze chwila i przestaniecie wyparzać butelki. Tylko pod kranem i dawaj do użycia. No chyba, że nadgorliwe jesteście. :laugh2:

Do_ti - suszarka do butelek :-D:-D:-D a myślisz, że ona mniej miejsca zajmuje niż butelki luzem? :-p
Coś Ty za pralkę kupiła, że taka głośna? :dry:

Axarai, do_ti - jeszcze chwila i przestaniecie wyparzać butelki. Tylko pod kranem i dawaj do użycia. No chyba, że nadgorliwe jesteście. :laugh2:

beko z funkcją baby care
ja z chęcią już nie wyparzałabym butelek, bo to pracohłonne, a jak przyjdzie rachunek za gaz :-D:szok:
a to kiedy już nie muszę się tak bawić???
a prasujecie nadal ubranka czy można już sobie odpuścić
w sumie Zuzoli stuknie zaraz koniec 2 miesiąca

beko z funkcją baby care
ja z chęcią już nie wyparzałabym butelek, bo to pracohłonne, a jak przyjdzie rachunek za gaz :-D:szok:
a to kiedy już nie muszę się tak bawić???
a prasujecie nadal ubranka czy można już sobie odpuścić
w sumie Zuzoli stuknie zaraz koniec 2 miesiąca
ja jestem wyrodna matka i sie tego nie wstydze ;-)
butli juz nie wyparzam,
ubranek malemu nigdy nie wyprasowalam :-) szkoda mi czasu, wole sie ze starszakiem pobawic albo sprzatnac co w domku ;-)

wyparzylam tylko raz butle smoczki gruszke i te inne :-D a teraz pod ciepla woda i spowrotem w obieg :p

ktora mama poleci mi mate i karuzelke? chodzi mi o takie ktore troche pobeda i sie nie zepsuja zaraz. niekoniecznie z FP :p

Ostatnia edycja:
Ja do miesiąca wyparzałam - zalewałam wszystko wrzątkiem i zostawiałam na parę minut. Nigdy nie gotowałam niczego. Teraz już wyparzam tylko dwa razy dziennie - rano i wieczorem. Ubranka prasuję ze względów estetycznych, ładniej wyglądają po prasowaniu, ale czasem nie zdążę i ubieram ubranka prosto z suszarki.
Myślę że trzymanie dziecka w sterylnych warunkach przynosi więcej szkody niż pożytku. Zresztą podobnie mówią pediatrzy.
Jedyną zasadą której przestrzegam to częste mycie rąk i nie zabieranie dziecka w miejsca pełne ludzi. To od innych ludzi i dzieci, dziecko może się czymś zarazić, a nie od dokładnie umytej ale nie wyparzonej butelki.

wyparzylam tylko raz butle smoczki gruszke i te inne :-D a teraz pod ciepla woda i spowrotem w obieg :p

ktora mama poleci mi mate i karuzelke? chodzi mi o takie ktore troche pobeda i sie nie zepsuja zaraz. niekoniecznie z FP :p

MATA EDUKACYJNA z Projektorem, Świeci, Gra, JAKOŚĆ (2725238949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

kupiłam taką jest super migające światełka przyciągają małego, fajne melodyjki - uspakajające i długo gra

... ja kupowałam używaną ...

reklama
Do góry