reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Awersja właśnie też ostatnio zastanawiam się nad termoopakowaniem.

Ostatnio przy okazji robienia zapasu herbatek i kaw laktacyjnych zakupiłam takie rzeczy dla maluszka:
Super PAKLANKI woreczki na zużyte pieluszki 50szt (2674279699) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pojemnik na mleko 4szt.Tommee Tippee 0%BPA (2699581952) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Hipoalergiczny płyn do prania Biały Jeleń 1,045l (2691081220) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Dwudzielna miseczka + łyżeczka BabyOno (2687324052) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Smoczek silikonowy Tommee Tippee 2szt. 0+ WOLNY (2682857004) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Gryzak gryzaczek żelowy oziębiający Babyono aparat (2676169683) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kolorowe pieluchy pieluszki tetrowe MEGA PROMOCJA (2695888918) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Butelka 240ml. + smoczek 3+m Tommee Tippee 0% BPA (2693805382) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Praktyczna przykrywka do butelek Tommee Tippee (2688725929) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Etui, pojemnik na smoczek MISIACZEK R/N (2693688008) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Butelka ANTYKOLKOWA 260ml Tommee Tippee 2szt 0%BPA (2689876500) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Dziewczyny mam pytanie dotyczące laktatorów elektrycznych - proszę was o porównanie dziewczyny które używały ręczne i te elektryczne czy czujecie dużo większą wygodę i czy np szybciej i więcej udaje sie ściągnąć elektrycznym niz ręcznym ???
ja mam reczny - pożyczony nuka i stwierdzam że jest beznadziejny jak już ściągnę te 60 to już pierś mnie boli i generalnie strasznie trzeba wspomagać pierś zeby całe to ściąganie miało efekt

Awersja - najlepsze są uniwersalne np. w Tesco do kupienia opakowania termiczne. Ciepło trzymają, ale zawsze jest szansa, że trafisz na trefny egzemplarz, podobno te TT długo nie trzymają, pytanie ile to dla kogo jest długo. Ja mam uniwersalne już po Adzie i jestem zadowolona.

do__ti zaszalalas ;-)

A ja mam do Was pytanie zakupowe... ;-)
Maz zaszalal i obiecal mi ekspres cisnieniowy :-)
Ktora z Was uzywa? macie jakies podpowiedzi? na co zwrocic uwage? jakies polecane/niepolecane modele?
z gory dziekuje :-)

Lotka
ja zanim coś kupię, to wyoglądam na wszystkie strony, posprawdzam opinie na necie i u znajomych.
Zanim swój kupiłam, to ponad miesiąc wertowałam opinie i w końcu wybrałam siemensa z funkcją spieniania mleka.
Mam go ponad rok, nic nie szwankuje, łatwo się czyści (sam się płucze po każdym użyciu) i naprawdę jestem zadowolona.
Siemens i bosch to ten sam producent robi.
Porównywałam ich wygląd w necie a później miałam okazję oglądnąć boscha u znajomego - taki samiuśki jak mój siemens.
One nawet wyglądają tak samo, tylko różnica jest w cenie spora.
Płacisz za markę.
Za swój zapłaciłam niecałe 1500 zł.
Z boscha (dokładnie te same parametry i wygląd) musiałabym dać ponad 2000 zł.
Na co zwrócić uwagę?
Ja polecam kupić ekspres z młynkiem do kawy i ze spieniaczem. No i im wyższa moc ciśnienia, tym lepiej.
Ja mam taki:
Produkty - Drobny Sprzęt Kuchenny - Ekspresy do kawy - Ekspresy ciśnieniowe - TK58001

Merlin
ja mam medele mini electric i jestem bardzo zadowolona.
Śmiem twierdzić, że to był najlepszy zakup wyprawkowy.
Nie wiem, jak bym sobie poradziła przy nawale bez niego.
Ręcznym to bym się chyba odcisków na dłoniach nabawiła.
Teraz też używam, jak jest potrzeba.
Całość odciągania zabiera mi może z 15 minut i mam w butli od 150 do 200 ml.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie dotyczące laktatorów elektrycznych - proszę was o porównanie dziewczyny które używały ręczne i te elektryczne czy czujecie dużo większą wygodę i czy np szybciej i więcej udaje sie ściągnąć elektrycznym niz ręcznym ???
ja mam reczny - pożyczony nuka i stwierdzam że jest beznadziejny jak już ściągnę te 60 to już pierś mnie boli i generalnie strasznie trzeba wspomagać pierś zeby całe to ściąganie miało efekt

ja mam tufi gaja i gdybym miała teraz wybierać to medela mini elektric
tufi gaja dobry dla tych co nie mają problemu z laktacją

do__ti zaszalalas ;-)

A ja mam do Was pytanie zakupowe... ;-)
Maz zaszalal i obiecal mi ekspres cisnieniowy :-)
Ktora z Was uzywa? macie jakies podpowiedzi? na co zwrocic uwage? jakies polecane/niepolecane modele?
z gory dziekuje :-)

zaszalałam a co mi tam :rofl2:

ja miałam ariette z młynkiem i ciśnieniowy i byłam mega zadowolona
teraz mam dolce gusto na kapsułki, ale my mało pijemy kawy więc może być choć kapsułki drogie

to zależy jaką kto woli
i obowiązkowo spieniacz

A my się teraz przymierzamy do wymiany sprzętu: kuchenka, zmywarka, okap, pralka, a nawet żelazko bo emek popsuł
może macie jakieś sprawdzone sprzęty czy firmy
czego nie kupować???

ja mam tufi gaja i gdybym miała teraz wybierać to medela mini elektric
tufi gaja dobry dla tych co nie mają problemu z laktacją

zaszalałam a co mi tam :rofl2:

ja miałam ariette z młynkiem i ciśnieniowy i byłam mega zadowolona
teraz mam dolce gusto na kapsułki, ale my mało pijemy kawy więc może być choć kapsułki drogie

to zależy jaką kto woli
i obowiązkowo spieniacz

A my się teraz przymierzamy do wymiany sprzętu: kuchenka, zmywarka, okap, pralka, a nawet żelazko bo emek popsuł
może macie jakieś sprawdzone sprzęty czy firmy
czego nie kupować???
chcesz wolnostojace czy do zabudowy?

Merlin
ja mam medele mini electric i jestem bardzo zadowolona.
Śmiem twierdzić, że to był najlepszy zakup wyprawkowy.
Nie wiem, jak bym sobie poradziła przy nawale bez niego.
Ręcznym to bym się chyba odcisków na dłoniach nabawiła.
Teraz też używam, jak jest potrzeba.
Całość odciągania zabiera mi może z 15 minut i mam w butli od 150 do 200 ml.

Mam ten sam laktator i to on właśnie załatwił mi tak brodawki, że mleko leciało z krwią i musiałam zaprzestać ściągania a tym samym ustała mi laktacja. Mam też ręczny laktator Medela i w ogóle żadnej różnicy nie było pomiędzy ręcznym a elektrycznym, więc szkoda było tych 300 zł na elektryczny. Tyle tylko że nie trzeba było rękoma pracować, ale poza tym nie byłam zadowolona. 100 ml ściągałam w 40 minut no i po 2 tygodniach brodawki były w strasznym stanie.

Co do opakowań termicznych to ja mam z Lovi i to opakowanie w ogóle nie trzyma ciepła. Równie dobrze mogłabym włożyć butelkę do torebki foliowej i bylby ten sam efekt. Także chętnie poczytam jeśli ktoś zna sprawdzone termoopakowanie.

reklama
a ja poluję na medele bo jak mi położna na tydzień pożyczyła to mam więcej mleka

Lotka do zabudowy bo mam tak kuchnię zaprojektowaną ;)

Do góry