reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Najlepszy pomiar u niemowlaka jest w dupce, więc strzelanie w głowę termometrami, gdzie to się nie przystawi i wskazuje inną temperaturę jest dla mnie osobiście bez sensu.
Nawet jak z Adą w szpitalu leżałam, to pielęgniarki strzelały po 2 razy by sprawdzić czy temperatura jest podobna.

Dziewczyny a smoczki uspokajające lepsze są z TT czy Aventu? Bo te z Aventu takie jakieś okrągłe są, inne niż reszta jak tak porównuje.
Ja miałam dla Ady smoczków róznych, różniastych w liczbie sztuk 10 i żadnego nie chwyciła. No bo nie. Także nie ma co gdybać, jaki smoczek fajny, ładny, kształtny czy nie kształtny i tak dzieciak wybierze pod siebie albo i nie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lilijanna zgadzam sie jeśli chodzi o pomiar temperatury dziecka ale mi głównie chodzi tak jak napisałam o pomiar ciepła jedzenia (jestem niedoświadczona) nie wiem jak zmierzyć czy cos nie jest za ciepłe dla dziecka czy temperatura jest ok podawanego mleczka itd

co do uspakajaczy to zastanawiam sie czy sama dla siebie nie będę musiała mieć takeigo smoczka :szok: uhhh na razie jestem "pocieszana" że ponoć po porodzie ma sie taką dawkę hormonów ze o wiele więcej sie wytrzymuje niż mi sie wydaje no ale tego nie wiem zobaczymy - na razie płacz dziecka to dla mnie koszmar - panika :-(

Lilijanna zgadzam sie jeśli chodzi o pomiar temperatury dziecka ale mi głównie chodzi tak jak napisałam o pomiar ciepła jedzenia (jestem niedoświadczona) nie wiem jak zmierzyć czy cos nie jest za ciepłe dla dziecka czy temperatura jest ok podawanego mleczka itd

co do uspakajaczy to zastanawiam sie czy sama dla siebie nie będę musiała mieć takeigo smoczka :szok:

Aaaaa jesli do mierzenia temperatury innych rzeczy to również miałam takie obawy z Adą jak Ty masz teraz, też wtedy pokusiłam się na termometr elektryczny i jeszcze szybciej nauczyłam się mierzyć wszystko ręką. Najwięcej obaw miałam z mlekiem, ale to mnie ominęło, bo karmiłam cycem.

Co do uspakajacza dla siebie, zawsze masz przecież męża, a on na pewno ma coś do ssania. :zawstydzona/y::-p

Co do uspakajacza dla siebie, zawsze masz przecież męża, a on na pewno ma coś do ssania. :zawstydzona/y::-p

padłam :D :D :D

Ja z Aventa...podoba mi sie to ze nie wazne jak sobie dziecko wsadzi do dzióbka to i tak bedzie wsio ok no i ma kształ "ala sutek" ;)

Temp.ja zwykłym elektronicznym pod paszkę a jedzenie to sama smakowałam i tak sie nauczyłam potem juz na oko robić :)kwestia wprawy...

Merlin ja tak samo jak dziewczyny albo smakowałam sama albo sprawdzałam na wewnętrznej stronie ręki...jak oczywiscie robiłam mleczko... do dnia dzisiejszego zawsze kosztuję jak cos daje mlodemu :)

Liljanna
no uśmialam się z tym ssaniem :p

Aaaaa jesli do mierzenia temperatury innych rzeczy to również miałam takie obawy z Adą jak Ty masz teraz, też wtedy pokusiłam się na termometr elektryczny i jeszcze szybciej nauczyłam się mierzyć wszystko ręką. Najwięcej obaw miałam z mlekiem, ale to mnie ominęło, bo karmiłam cycem.

hahaha no leże ;-)

ja tez wszystko do jedzenia mierzyłam na oko, znaczy 'na rękę'.. szybko sie do tego mozna przyzwyczaic ;-)

He, he, dobre z tym ssaniem. I pewnie mąż zadowolony........ :-D
A ten smoczek z Aventu mam taki kształt właśnie bardziej "ala sutek" - okrągły. A czy dla starszych już dzieci też ma taki kształt, czy już spłaszczony jak np. TT?

Oj tam, oj tam :-p

EDIT:

Zrobiłam segregację. Kupki są 0-3, 3-6, 6-9. Resztę zostawiłam w kartonie, ale i tak muszę przejrzeć, czy coś się nie zapodziało w rozmiarze mniejszym. Kilkanaście ciuszków mam już uszykowane do sprzedaży, bo nie ma szans by Weronika je założyła, bo w ogóle nie pasują porami roku. Jakieś takie wpadki przy kupowaniu.
p.gif

Troszkę jestem załamana, bo na wielu ciuszkach pojawiły się żółte plamy ...
realmad2.gif
Nie wiem skąd się wzięły, nie wiem czy w praniu zejdą, póki co staram się nie martwić i nie denerwować. Skupię się jutro na nich, jak nie zejdą w pierwszym praniu z dodaniem sody, to polecę po odplamiacz do białego i kolorowego i będę się bawić. I potem jeszcze z 2 razy wypiorę. Dobrze, że się wzięłam za to.
dry.gif

Ciuszki maluśkie, ale nie tak bardzo, jakoś za pierwszym razem większe wrażenie na mnie robiły. Natomiast dopiero jak dokopałam się do skarpetek to poczułam jakie to będzie maleńkie.
wink2.gif

Ale chyba muszę iść jeszcze raz na górę, bo mi chyba i tak jednego kartonu brakuje. A rozpakowałam już sztuk 6 i to nie takich małych.

Ostatnia edycja:
no a ja jutro muszę zapolować na kilka sztuk 56, bo okazało się, że mam 1 body i 2 bluzeczki i koniec ;/
a byłam przekonana, że mam więcej

reklama
Dobra to ja poruszam jeszcze raz temat termometru takiego elektronicznego co pstryknięciem mierzy - macie coś do polecenia jakieś modele - głownie mi też chodzi o to aby taki termometr mierzył temperaturę jedzenia pliiissss podpowiedzcie coś

Co do smoków tez kupiłam TT - bo na targach mogłam porównać sobie prawie wszystkie firmy i jak sie nasłuchałam i porównałam wybrałam TT ze wzgledu na ksztalt itd no ale jak to wiele doświadczonych mówi że niestety ale może byc też tak ze to co najlepsze w cale nie spodoba sie dzidziowi ale jak sie nie spodoba to będziemy testować inne smoki - uspokajacze - zatykacze

Ja osobiście zawsze sama smakowałam , zeby nie było za ciepłe, albo na nadgarstku sprawdzałam , a teraz dodatkowo kupiłam butelkę TT ze wskaźnikiem ciepła (zimne -granatowy, a jak za ciepłe różowy kolor się robi na paseczku)

coś takiego , ale większa butla- 2x150 Tommee Tippee Butelka antykolkowa CZUJNIK DD (2522064297) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale ręcznie i tak będę sprawdzać

Do góry