reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

ja mam przewijak z ikei, darowany zresztą, używam go do dziś, bo to jedno miejsce, skąd Laura mi nie zwiewa, wygląda jak regał więc mam miejsce na pieluchy, ręczniki, pościel :tak: wanienka ze stelażem u mnie też się sprawdziła do pół roku, bardzo wygodne rozwiązanie. ale chyba największym hitem u nas ciągle jest bujaczek FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 3W1 0-18 KG T4145 (2036438064) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wygodny, łatwy w praniu, nie tragicznie drogi :tak:

reklama
O, Irisson, dalej używacie bujaczka? Nieźle :) U nas poszedł w odstawkę jakoś tak koło 7-8 miesiąca. Franek nie wysiedział w nim nawet sekundy. Ale wcześniej faktycznie wiele razy był zbawienny :) My kupiliśmy używany, o taki:
FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 P3334 +GRATIS (2037154402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Franek strasznie lubił biedronę - aż mnie do szału doprowadzała ta melodyjka ;) Fajne były też wibracje, kupę wytrząsały w razie potrzeby ;)
Teraz leżaczek jest u znajomych, ale na pewno do niego wrócimy.

Tylko trzeba pamiętać, żeby za wcześnie dziecka w nim nie kłaść i za długo nie trzymać. Jednak najlepiej jest na płasko - najlepiej się maluchy rozwijają. Leżaczek to tylko do urozmaicenia albo po 4 mies. do karmienia.

Ewa teraz jest tylko krzesełkiem do jedzenia, ewentualnie pomocą w spinaniu się na meble :-p ja w sumie miałam dwa, ten pierwszy co link zamieściłam mieliśmy od pół roku, wcześniej taki leżaczek do 9kg, Laura strasznie lubiła w nim siedzieć, ale trzeba było jej zmieniać miejsca, więc np jak obiad był to do kuchni, co chwile się coś działo i dziecko się nie nudziło, jakoś w 5miesiącu już przerzucaliśmy ją częściej na matę edukacyjna i była zamianka w fotelikach na ten do 18kg ;-) u mnie się sprawdziło, dziecko bezpieczne, ułożone w zdrowej pozycji, zabawki co chwile zmienialiśmy :tak:

Ja leżaczek używałam właśnie głównie w kuchni ;) Franek zawsze błyskawicznie tam zasypiał - żeby czasem nie musieć pomagać ;) Już współczuję jego przyszłej żonie ;)

Irisson, a jak karmisz Laurę, to leżaczek stoi na ziemi? My dlatego kupiliśmy krzesełko, żeby nie trzeba było się schylać... Poza tym tacka przy krzesełku jest zbawienna :)

Ja miałam taki http://www.heymama.pl/index.php?p776,lezaczek-komfort-bezowo-kremowy
ładny nie? :-D nówka nie używana Maks ani na minutę nie dał się zapiąć podobnie jak w wózku, foteliku samochodowym, huśtawce, skoczku ...ech jak on już wtedy kochał wolność to co będzie jak przyjdzie dorastanie ?:eek:

edit bo wczoraj mi z posta zrobiło sieczkę

Ostatnia edycja:
Ewa on jest w miarę wysoki, ja nie mam w domu stołu tylko ławę i idealna jest wysokość do niej, krzesełko do karmienia jest u babci na stałe, bo Laura tam spędza większą część dnia od 9 do 17 i też się sprawdza dobrze :tak:

Gdyby ktoś szukał wielofunkcyjnego łóżeczka na dłużej, a przy okazji chciał mieć z głowy komodę na ciuchy i przewijak, to właśnie znalazłam coś takiego: Łóżko KOMPAKT Klupś biały+sosna z komodą (2038608666) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :)
Polecić nie mogę, bo nie widziałam na żywo i nie używałam, ale mamy zwykłe łóżeczko Klupsia i jestem z niego bardzo zadowolona :)

A przy okazji, jeśli mogę się podpiąć pod ten temat - szukam łóżka dla Starszaka. Albo przynajmniej jakichś ograniczników/wałków, bo w jego pokoju jest wielka rozkładana sofa (szeroka na 120 cm), na której mógłby w zasadzie spać.
Znacie coś, co możecie polecić? Szczerze mówiąc, wolałabym coś w stylu ograniczników, bo zawsze to taniej...:/

Ewa do sofy rozkładanej chyba nie ma ograniczników. Teraz w Lidlu są takie barierki ale montowane do zwykłego łóżka. A chcesz kupić 70x160 czy 90x200 swego czasu dużo tego oglądałam ale w końcu Maks śpi na zwykłym drewnianym 90x200 i na szczęście nie narzeka:-). Pomyślałam sobie że przy szerokości 120 jak zrolujesz koc na końcu to będziesz miała taki ogranicznik, że hoho. Maks mi z tej 90 w sumie nie spadł na początku układałam na dole kołdrę a teraz już nic

LIDL Polska - lidl.pl

reklama
O, fajny ten ogranicznik. Ale do sofy faktycznie się nie nada. Najgorsze, że ona stoi tyłem do ściany i z obu stron można zlecieć.
A powiedz, Karolina, kiedy Maksa przeniosłaś na duże łóżko z łóżeczka?

Do góry