reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Ja wózek kupiłam 2 w 1 a fotelik osobno. Jeśli chodzi o lusterko do podglądania maluszka to u nas to konieczność. Nie jeździmy z dzieciakami na tylnim siedzeniu. A takie lusterko zawsze pomaga choć zerknąć na malucha. Poza tym jak jest nieco starsze to ono też jest trochę nim zainteresowane.

Jeśli chodzi o kojec taki jak wyżej to nie będę kupować. Kupiłam za to Rock and Play z Fisher Price córce i zatrzymałam dla trzeciego malucha. Jest idealny. Sprawdził się nawet w takich sytuacjach jak zapalenie płuc u miesięcznego maleństwa. Idealne przechylenie jakie w nim jest powodowało że małej katarek nie spływał do gardła i ładnie wykrztuszała śluz.

olenka_s niezła kolekcja ubranek :) Ja nie kupowałam w ogóle rozmiaru 56. Kupiłam kilka sztuk przy pierwszej ciąży i okazało się że synek nie założył ani jednej rzeczy. Córa urodziła się tak duża że przez tydzień pasowały na nią ubranka 62. Teraz zdecydowałam się na zakup rozmiaru 62 i 68 - pół na pół. Szkoda mi później tych rzeczy w których ani razu nie zobaczę mojego maleństwa a rękawki zawsze można podwinąć ;)

Za to poważnie zaczęłam myśleć o zakupie chusty. Wiem, że będę po cesarskim cięciu i przez pierwsze 2-4 tygodnie mogę zapomnieć o motaniu malucha ale jednak tak mnie ciągnie ten temat... Nosiłam syna, nosiłam córkę i teraz też chcę nosić ;) Już się doczekać nie mogę. :)

Sylvanas ja przy córce też nie użyłam 56 Ani pieluch 1. Jak duże miałaś dziecko?
Większość tych ubranek jest po córce lub po dzieciach z rodzinki.

Ja też nie będę kupować takiego kojca, bo zakupiliśmy kosz mojżesza. wydaje mi się bardziej uniwersalny, bo może też być jako kołyska u nas w sypialni. a poza tym mam poduszkę ciążową, więc w razie jakby co to posłuży mi za taki kojec.

Z rzeczy bieżących: kupiłam koszulę do koarmienia: Mam dwie - myślicie że starczy czy kupić jeszcze jedną? Koszula nie ma guzików przy piersiach, a to dla mnie było ważne, bo te aplikacje mnie bardzo uwierały, więc zdecydowałam się na taką: Link do: Happy mum - Good night night dress

Koszula nie ma guzików przy piersiach, a to dla mnie było ważne, bo te aplikacje mnie bardzo uwierały, więc zdecydowałam się na taką: Link do: Happy mum - Good night night dress

Nie znoszę guzików w koszulach nocnych. Tez mam wszystkie takie "odchylane" skrytki na cycki i tyle :cool2: dwie starczą. Jedyna sprawa, że na poród- jesli chce się rodzic w swojej (choć nie wiem w końcu jak wyjdzie) to te szpitalne mają rozwiązywane (rozchełstane wręcz) dekolty, bo po porodzie trzeba dziecko do piersi przytulic- ciało do ciała i jak nie ma możliwości odpięcia (są takie tez w sklepach na zatrzaski, albo rozwiązywane) to zostaje podciąganie koszuliny do szyi a to nie fajne.
Pewnie również z tego powodu większość porodów kończy się we wdzianku szpitalnym...

Dziewczyny może kupiła któraś wózek adamex bo już nie pamiętam dokładnie jaki która ma a szukam opinii o tej firmie :)

reklama
Właśnie zamówiłam ten sam model ale w razie czego mogę zamienić na inny jeszcze przed porodem. W ogóle jest teraz dużo nowości, których nie można jeszcze zobaczyć w internecie, są nowe wzory delti ale daszek w spacerowce jakiś mały bo materiały i torba ładniejsze

Do góry