reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne zakupy dla naszych Maluszków

chillengirl, ja chyba mam to samo co Ty, do czasu ciazy,zadnego piatku nie siedzielismy w domu. piatek byll dla meza, sobota dla kolezanek, a niedziela na lenistwo...a tu nagle justyna w ciazy, wszyscy mysleli, ze ja zartuje! teraz powoli kontakt z kolezankami sie urwal, bo one leca na zakupy po nowa kiecke na balety, a ja bardziej w strone spioszkow.... wspolne tematy sie koncza, zainteresowania tez, wiec przemiana 180 stopni! czasami mnie smutek lapiei tesknie za tamtymi czasami, ale jak mysle, ze juz niedlugo bede miala moje malenstwo przy sobie, to odrazu mi lepiej! do tego moj mezus ciagle powtarza, ze nas kocha i jestesmy mala rodzinka, wiec wiem, ze wszystko bedzie dobrze!
... ja tez slyszalam, ze dobrze jak dzidzius pierwszy czas spi w wozku,bo, tak jak mowisz, ciasnote pamieta z brzuszka, a w duzym lozeczku moze czuc sie niepewnie, dlatego Maja bedzie spala najwpierw w wozku, pozniej w kolysce,ale w sypialni pomieszka znacznie dluzej niz kilka tygodni...

reklama
Dziewczeta i ja podam Wam reke ;-)

Powiedzcie mi , czy kupujecie spiworki do wozka ?? Jak tak, to jaki najlepiej ?? Ostatnio wlasnie ogladalam i sie zastanawiam co lepiej .. spiworek czy posciel :confused:

Ja kupilam spiworek gdyz:
1- moj wozek to spacerowka z maxi cosi,
2- zimy w Holandii sa cieple

A spiworek kupilam firmy Lodger, tutaj jest link na ktorym jest jego prezentacja http://www.lodger.com/gebruik-bunker.asp?lang=en&id=4
Troszke nizej na stronie jest fotka mojego, my wybralismy niebieski w kwiatki, gdyz wozek jest w kolorze blekitnym. Aha, spiworek jest bardzo cieplutki, ma odpinanego miska ze srodka, i bardzo dobrej jakosci material. Tylko w tym jednym znalazlam sciaganie przy glowce. Cena zawrotna bo 79,90 euro-czyli jakies 310 zlotych jesli sie nie palnelam :eek:

Paulinko - prześliczny ten śpiworek, dzidzia w nim wygląda jak kwiatuszek,
u nas niestety zima może nie być ciekawa jeśli się powtórzy, ja nie mam śpiworka ale mam kombinezon, sama gondolka z wózka ma ciepłą wyściółkę, więc zobaczymy może to i kocyk polarkowy wystarczy

Monia ja do wózka miałam kupiony śpiworek i byłam bardzo zadowolona maluszkowi było cieplutko i nigdzie nie podwiewało śpiworek wykorzystałam także do spacerówki i posłuży mi także dla drugiego smyka :-):-)
Mam śpiworek z wkładem z misia w środku , można go również zapiąć przy głowce na zameczek i robi się kapturek, z tyłu na pleckach ma takie specjalne wiązanie i jak się go zamontuje w spacerówce to sie nie ślizga:-)

Jeżeli teraz bym miała kupować to napewno bym się zastanowiła nad misiem w środku jak mały wypluwał smoczka to momentalnie przywierały do niego kłaczki z misia:tak:
Paulinko śliczny ten śpiworek :-)
Renik kombinezonik też kupiłam nie mogłam się oprzeć , więć będzie jeździł na zmianę :-)

Paulinka - spiworek sliczny :tak:

ja mam kombinezon i spiwor do wozka (byl w komplecie z wozkiem). tylko ten moj spiworek nie jest taki bardzo przylegajacy do cialak jak ten Paulinki, wiec i tak trzeba dziecinke do ubrac w cosik cieplejszego.

a tak a propos, to dzis przyszedl wozek :-) moze jutro jak bedzie ladna pogoda, to wystawie dzidzie na balkon :cool2:

Paulinko - spiworek sliczny :happy:

W takim razie wiem co kupic .. dzieki dziewczeta :happy: ... ja widzialam takie cieplutkie spiworki za 110 zł ( w smyku ) ... chyba sie na niego zdecyduje, aczkolwiek napewno jeszcze polaze i poszukam w innych sklepach ;-)

Nie wiadomo jaka będzie zima, ale jeśli taka jak w zeszłym roku przyda się i kombinezon i śpiworek

Ja mam po Asi zupełnie nie używany bo urodziała sie w marcu i nie był potrzebny na lato a dostałam go wtedy z wózkiem gratis

Teraz pewnie go wykorzystam ale niestety tak jak LOJA u Ciebie ma futerko i kłaczku będą się przyklejać- położę główką dzidzi na pieluszce flanelowej - i będzie OK

Acha oddali mi Agnieszkę i już nie jestem Miśka

reklama
ja tez mam spiworki, chyba ze 3 rozne rozmiary, na poczatek bede uzywala zamiast poscieli, bo tesciowa mnie urzekla opowiescia jak dziecko sobie zarzucilo kolderke na glowke i sie malo nie udusilo...:no: Nie jestem z siebie dumna, ze wierze w takie historie, zwlaszcza, ze opowiedziala ja tesciowa,ale jak juz uslyszalam, to sie troche przestraszylam... z drugiej strony, zaloze sie, ze my wszystkie spalysmy pod kolderkami i jakos przezylysmy...:tak:

Do góry