reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne zakupy dla naszych Maluszków

Ja mam kilka sztuk w rozmiarze 50/52 i 56 a potem duzo w 62 i wiekszych.... wedlug tego co polozna mowila to Amelka wcale nie jest wielgachna wiec licze ze we wszystkie ubranka po kolei wejdzie. A u nas jest taki zwyczaj, ze jak sie dziecko urodzi to sie wysyla kartki z danymi dziecka z porodu po rodzinie i znajomych, z dopiskiem ze odwiedzac moga po ustaleniu telefonicznie daty i godziny. Wtedy z reguly sie kazdy pyta co ejszcze brakuje albo sami od siebie kupuja prezenty. Wiec licze ze i tak dostane duzo ubranek :happy: .
A dzis dokonalam ostatniego zakupu, jest to drewniany kojec z regulowana wysokoscia i szufladka u dolu na zabawki. Bedzie stac w salonie wiec bede miec malenstwo na oku caly czas ;-)

reklama
to mnie pocieszylyscie bo szuflada z 62 68 juz mi sie nie domyka! nasza malutka(podobno) nie bedzie wazyla wiecej niz 3300-3400 to chyba tak przecietnie..

no ja wreszcie zabrałam się za zakupy. Kupiłam juz rzeczy dla siebie do szpitala, kilka ciuszków dla Maleństwa i różne przydatne dla niemowlaczka przybory :-). Jeszcze parę rzeczy muszę dokupić np: kocyk i przewijak i czekamy na zamówione łóżeczko. Niektóre nasze zakupy pod linkiem:
Adobe Galeria zdjęć Weba
Wreszcie mam aparat cyforwy to mogłam trochę pocykać :tak:. Dziś wieczorem albo jutro zrobimy jeszcze sesję brzuszka :).

a propos rozmiarow - moja niunia ma 54 cm, ale jest b. chudzutka (2560 kg przy wypisie). ciuszki rozm. 56 w wiekszosci na niej wisza, bo sa za szerokie. no i bardzo czesto miedzy ciuszkami na 56 jest roznica nawet paru centymetrow.

ja na razie uzywam body lub koszulek + spioszki. najlepiej mi sie sprawdzaja te zestawy.

Chillengirl dzięki :-), pokoik jeszcze w rozsypce, ale mam nadzieję, że w tydzień doprowadzimy go do ładu. Czekamy na łóżeczko, jeszcze nową kapę na kanapę i obrazki na ścianę i Mamusia namaluje (niestety ja po niej talentu malarskiego nie odziedziczyłam :p). Teraz muszę wszystko poprać: pościel, ciuszki i pieluszki.
Gufi ani się obejrzysz, a Ninka będzie większe ciuszki ubierała :). Słodkie Maleństwo :tak:.
Co do rozmiarów ciuszków to ja mam najmniejsze na 56 i raczej nie będę kupować mniejszych. Już bym chciała być po porodzie. Tak bardzo boję się niepewności.

Blubery ja tez mam najmniejsze na 56, ale niewiem czy wystarczajaco duzo, ale dziewczyny pisza, ze dzieci szybko wyrastaja, wiec moze mi wystarczy...
co do pokoiku, to zazdroszcze, tak bym chciala mojej malej tez jej wlasny pokoik urzadzic, ale my mamy tylko 2 pokoje i bedzie przez pierwszy czas spala z nami, a pozniej sie przeprowadzimy. Ja mam tyko kawalek sypialni do poswiecenia malej i narazie kupilismy kolyske WIKPOL homepage (lux rose) i czekam na przesylke i najwyzej powiesze cos na scianie.
czemu sie boisz niepewnosci? napewno bedzie wszystko dobrze! porod przyjdzie i pojdzie, a pozniej juz na zawsze bedziemy mamusiami!

reklama
To ja sie tutaj i teraz przyznam ze mam caly czas wielkiego stracha jak dam rade...bo gdzie ja imprezowiczka Paulina a tu nagle rodzic dziecko i byc mama, nie mowiac jak mnie zlapie depreska hormonalna to bucze ze hoho.....Ale pocieszam sie ze to natura, ze nie bede sama, bedzie przy mnie ojciec dziecka-osoba ktora kocham...i tak jak Gufi i Ines napisaly, bol jest do przezycia, zapomina sie potem o nim jak sie ma malenstwo przy sobie. Dlatego cala niepewnosc i strach to normalne co nas czeka w ciazy ;-)
---------------------------

Co do spania malej to na poczatku bedzie spala we wozeczku, w rozku, chce przez pierwsze dni, tygodnie miec ja w sypialni a potem przeniose do jej wlasnego lozeczka. Gdyz ponoc jest lepiej jesli dziecko jest na poczatku blisko matki, i opatulone jak " w macicy" wtedy czuje sie bezpieczniej.

Do góry