reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne zakupy dla naszych Maluszków

Ja jesli idzie o szcegol to tez mam kombinezonik, ale ten spiworek bardziej mnie przekonal, tym bardziej ze jest dopinany od spodu do wozeczka.
My niedawo temu wrucilismy z zakupow, kupilam rekawiczki biale aby dziecko sobie buzki nie drapalo. oraz 3 myjki do kapieli Amelki ( typowa rzecz w NL, zakladasz na reke, lejesz plyn i mydlisz cialo :eek: ).

reklama
ja sie zastanawiam jeszcze tylko nad doborem smoczkow.... boje sie zeby nie kupic zlego i nie narobic malej problemow ze zgryzem od poczatku, wiec sie caly czas wstrzymuje... a wy juz kupilyscie jakies?

Justynko - ostatnio oglądałam program "mamo już jestem" i tam własnie omawiano problem smoczków, najbardziej polecali taki który odpowiada kształtem sutkowi, bez uszka taki bardziej okrągły, ja takiego u nas nigdzie nie spotkałam i kupiłam nuka 1, a wogółe to jeżeli tylko to możliwe należy smoczka unikać i co mnie zaskoczyło to to, że od smoczka należy odzwyczajać maluszka gdy ma pół roku - ja znam ludzi którzy dopiero wtedy smoczek podali :baffled:

nowlasnie z tym smoczkiem to roznie mowia, ale ja tez slyszalam, ze najlepiej go wogole unikac...tylko jak???... z drugiej strony wszyscy sie wychowalismy ze smoczkami, bo wiadoomo,ze to uspokaja malenstwo... sama niewiem coo robic...:no:

Paulinko śliczny śpiworek :-), Justyna19 bardzo słodkie łóżeczko. My na nasze czekamy. Mam nadzieję, że w tym tygodniu już wreszcie przywiozą.
Ja jestem na etapie prania i prasowania ubranek dla Niuni. Kręgosłup już swoje odczuł :p.

Podpwiedx co do smoczków. Ten który pokazywali w "Mamo to ja" to NUBY WISIENKA. Mamy go, ale Olek wogóle mało smoka używa. Tylko jak ma marudny dzien i tylko z tatą jak go trzyma na kolanach. Podam link do slkepu internetowego gdzie go kupiłam.
Mamy taki: SklepDlaDziecka.pl i z taką sama końcówką tylko z kółkiem i nie imituje ruchów sutka. Olkowi było wszystko jedno i tak mało uzywa.
Tylko sa drogawe jak na smoczki...:baffled:

Blubery wiem o czym mowisz, ja tez jestem na etapie prania, prasowania i ukladania... myslalam, ze trudne jest prasowanie koszul meza( jestem mloda zona z nieduzym stazem) ale koszule wymiekaja przy kaftanikach rozm.52....:-) dobrze, ze dzieci z tego szybko wyrastaja... posluchalam tez rady poloznej i wszystko segreguje wielkascia, dlugoscia rekawkow itp, zeby pozniej nie spostrzec, ze cos mala miala na sobie 2 r w tyg, a reszty spioszkow wogole...

Dziewczyny ja wiem, że o tym juz pewnie było ale mam problem - została mi już tylko do kupienia wanienka i nie mam pojęcia jaką wybrać taką zwykłą czy taką większą z profilowanym srodkiem podtrzymujacym dzidzię
pomocy - help !!!!!!;-)

reklama
Renik - ja mam zwykla i jest ok.

a i jeszcze moja rada:
- kupcie sporo pieluch tetrowych! ja mam 20 szt i chyba jeszcze dokupie, bo ida jak woda :-)
- do noska polecam FRIDE. wogole nie ma prownania ze zwykla gruszka. naszej Nince zalega w nosku wydzielina i bez Fridy nie poradzilibysmy sobie!

Do góry