reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne zakupy dla naszych Maluszków

Renik mi wlasnie tata przyslal z polski wanienke, bo tutaj w niemczech nie moglam znalezc takiej jaka chcialam. Tata mi kupil wlasnie taka wieksza, i fajny ksztalt ma. Napewno latwiej bedzie w niej kapac mala( ruchowo) i na dluzej starczy!

reklama
Jesli chodzi o wanienki to ja mam taka zwykla, bez zadnych wkladow typu siedzonka ... jednak bardziej ufam swoje rece w podtrzymywaniu maluszka niz jakims wynalazkom ;-) .. a jesli chodzi o wielkosc ... jak bedziesz w sklepie Renik to porownaj sobie wkladając rekę do srodka ( tak jakbys kapala bąbla) i czy Ci tak wygodnie .. ale z zasady chyba kupuje sie wieksze rozmiary ;-):happy:

Gufi dzieki za info, wlasnie sie zastanawialam czy nie dokupic pieluch ... dzieki Tobie wiem ze koniecznie musze :happy:

Hej mamcie,

ja mam co prawda zwykla wanienke do dziecka, i w dodatku po kolezance ale jest spoko i duza. Jednak co ostatnio jest bardzo popularne to Tummy-Tub.........ponoc dziecko czuje sie w nim z uwagi na pozycje i ciasnote jak u matki w lonie-macicy. Ja jednak na przekor tego nie kupilam.
Tutaj daje link to mozecie to zobaczyc:

Tummy Tub?

Jeśli chodzi o smoczek NUBY Wisienka, to ja go nabyłam w Allegro i wcale nie jest drogi;-) Kosztuje 9,50zł., a koszt przesyłki 6.50zł.Uważam, że jest bardzo fajny!!!! Polecam:tak:

Paulina - ja tez widzialam te wynalazki Tumy Tub, ale po pierwsze, to wogole sobie nie wyobrazam, jak moglabym tam wlozyc dziecko. a po drugie to chyba dopiero takie wieksze dziecki mozna tamwsadzic, jak juz trzymaja dobrze glowke w pionie :confused:

Ogromne dzięki dziewczyny - kupie więc zwykłą.

Paulinko - faktycznie dziwny wynalazek, tak jak Gufi nie wyobrażam sobie jak w tym maleństwo wykapać - czego to ludzie nie wymyślą ;-)

To teraz wyobrazcie sobie ze Tummy-Tub jest NAJbardziej polecany do kapieli noworodkow, i tak jak w Polsce kobiecie sie zwraca uwage ze karmi butelka a nie piersia, tak tutaj w Holandii zwracaja uwage i wytykaja ze wanienka a nie Tummy-Tub :eek:
Co kraj to obyczaj.

Och a niedaj Boze abym dziecko kladla na podusi i przykrywala kolderka:no: , tylko i wylacznie na plasko, a jako nakrycie spiworek. Juz widze jazde z polozna, cos mi sie zdaje ze pokaze jej gdzie sa drzwi jak zacznie mi kolderke czy kocyk jako nakrycie wytykac :wściekła/y:

Paulinko - położną można zbyć a teściową???

Moja twierdzi że:
  • dziecko do 3 miesiąca powinno być w beciku (sztywnym)
  • na łóżeczko, wózek i inne miejsce gdzie przebywa maluszek trzeba przypiąć czerwoną kokardkę - co przeciwdziała urokom
  • absolutnie nie wolno dziecka kłaść na podłodze - nawet na kocu czy czyms w tym stylu bo może sie zdarzyć że ktoś będzie szedł i dziecko przekroczy i wtedy dzieko nie urośnie
PARANOJA - I CO TU Z TEśCIOWą ZROBIć - TYLKO DZIęKOWAć BOGU żE NIE MIESZKA Z NAMI

reklama
Do góry