Jeśli chodzi o materacyki to właśnie wczoraj pediatra w szkole rodzenia radziła Ja co prawda mam kokosowo-gryczany poniewaz naczytałam się na internecie że jest najlepszy... Niestety wczoraj pani dr. pediatra (ta co występuje w TVN Style w programie "Mamo już jestem" )mówiła że niestety okazuje się że gryka wiele dzieciaczków uczula!!!! : Mam nadzieje że Mariczki akurat nie uczuli... No i ta dr. radziła materacyki kokosow piankowe...
reklama
Ja kupilam antyalergiczny materac piankowy, tlumaczac na polski tzw zimna pianka (chodzi niby o to ze dziecko nie poci sie na nim i ze nie wchlania on ani wilgoci ani zapachow, do tego zachowuje "twarda" strukture - to jest na ulotce tego materaca). Dostalismy na niego jakies atesty i gwaracje. Wczesniej natomiast nastawialam sie raczej na materac kokosowo-piankowy ale w sklepie widzialam ze sporo osob wybieralo raczej same piankowe (bynajmniej nie o cene chodzilo, poniewaz same pianowe byly duzo drozsze), wiec byc moze pokierowalam sie sila sugestii, dla mnie najwazniejsza jednak byla twardosc materacyka (poniewaz Dzidzius nie moze sie zapadac w niego a zimna pianka wlasnie nadaje taka elastyczna twradosc), no i tzw antyalergicznosc, poniewaz ja sama mam nie czesto spotykane schorzenie immunologiczne i na wszelki wypadek wolalam kupic mojemu Syneczkowi antyalergiczny materacyk. Jeszcze jedna zaleta dla materacyka moze nie tak istotna, jest to ze gorne jego okrycie jest sciagane, zapinane na zameczek i w dowolnej chwili mozna go wyprac. Czy dobrze wybralalm - nie wiem.
Czarodziejka
Fanka BB :)
Ines, A-L-A dzieki za podpowiedzi.......teraz spokojnie bede wiedziala czego szukac......pozdrawiam was dziewczynki:-)
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
my juz po zakupach w hurtowni
kupilismy:
- fotelik maxi cosi
- wanienke duza ze stojakiem
- karuzele nad lozeczko
- posciel "mama i mis" drewexu
- naklejke z kubusiem i tygryskiem na sciane (zeby zakryc wystajace przewody)
- i rozne pierdoly (gruszki, szczoteczki itp)
mam nadzieje, ze jutro rano bede mogla zrobic wstepne zdjecia pokoiku
kupilismy:
- fotelik maxi cosi
- wanienke duza ze stojakiem
- karuzele nad lozeczko
- posciel "mama i mis" drewexu
- naklejke z kubusiem i tygryskiem na sciane (zeby zakryc wystajace przewody)
- i rozne pierdoly (gruszki, szczoteczki itp)
mam nadzieje, ze jutro rano bede mogla zrobic wstepne zdjecia pokoiku
Moniqa
i moje dwie połówki :)
ja dzisiaj szalalam w sklepie dziecinnym ... zakupilam kosmetyki dla malucha ( seria Bambino - pytanie do doswiadczonych mamusiek - czy puder Bambino tez jest ? nigdzie nie moglam dostac ) .. pampersy dla niemowlaka ... pieluchy tetrowe i flanelowe,butelki, termometry, gruszke do nosa, becik, i sliczne ubranko ( prezent od dziadka Dawidka ) ... jutro ciag dalszy, tyle ze juz pod katem : materacyk, i wklad do lozeczka
Agaciulka28
Mama czerwcowa `06
Sprzedam wózek Peg Perego http://www.allegro.pl/item123535637_peg_perego_komplet_z_fotelikiem_gratisy_.html
Tylko na maila aroter@o2.pl lub gg 1833540
Tylko na maila aroter@o2.pl lub gg 1833540
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Kupilam w koncu materacyk piankowo-kokosowy .. jeszcze tylko posciel mi zostala do zakupienia ... mialam tez kupic, ale jakos mi kolory nie pasowaly : ... kupilam jeszcze okrycie kąpielowe ... jade dzisiaj do Ikea i chyba kupie ten pompowany przwijak ... slyszalam ze dobra rzecz
.. na koncu wybiore sie po zakupy dla siebie ...
Basiu kupilam puder Nivea
.. na koncu wybiore sie po zakupy dla siebie ...
Basiu kupilam puder Nivea
PaulinaAnna
A ja jestem chyba juz wystarczajaco obkupiona, tzn. poza tym co sama kupilam i mama ma kupila, to odkupilam od kuzynki po jej coreczce ubranka. Jej corka przysszla rowniez w pazdzierniku na swiat tylko ze 2004, a jej mama to modnisia, wiec corka tesik....trafily mi sie ubranka w rewelacyjnym stanie i bardzo modne jak na dziecko.
Teraz czekam na czwartek i z tesciowa jade po materac i zobaczymy naco tam ja naciagne
Obecnie mam etap prania, prasowania, i dybania jak to bedzie..... :
Teraz czekam na czwartek i z tesciowa jade po materac i zobaczymy naco tam ja naciagne
Obecnie mam etap prania, prasowania, i dybania jak to bedzie..... :
reklama
PaulinaAnna
I jak pisalam tak jest, materac z ceratka, przescieradelka kupione......i dla mamusi wkladki laktacyjne.
Wszystko na miejscu wiec pozostaje tylko czekac
Wszystko na miejscu wiec pozostaje tylko czekac