reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne zakupy dla naszych Maluszków

Jeśli chodzi o materacyki to właśnie wczoraj pediatra w szkole rodzenia radziła :) Ja co prawda mam kokosowo-gryczany poniewaz naczytałam się na internecie że jest najlepszy... Niestety wczoraj pani dr. pediatra (ta co występuje w TVN Style w programie "Mamo już jestem" :) )mówiła że niestety okazuje się że gryka wiele dzieciaczków uczula!!!! ::) :( Mam nadzieje że Mariczki akurat nie uczuli... No i ta dr. radziła materacyki kokosow piankowe...

reklama
Ja kupilam antyalergiczny materac piankowy, tlumaczac na polski tzw zimna pianka (chodzi niby o to ze dziecko nie poci sie na nim i ze nie wchlania on ani wilgoci ani zapachow, do tego zachowuje "twarda" strukture - to jest na ulotce tego materaca). Dostalismy na niego jakies atesty i gwaracje. Wczesniej natomiast nastawialam sie raczej na materac kokosowo-piankowy ale w sklepie widzialam ze sporo osob wybieralo raczej same piankowe (bynajmniej nie o cene chodzilo, poniewaz same pianowe byly duzo drozsze), wiec byc moze pokierowalam sie sila sugestii, dla mnie najwazniejsza jednak byla twardosc materacyka (poniewaz Dzidzius nie moze sie zapadac w niego a zimna pianka wlasnie nadaje taka elastyczna twradosc), no i tzw antyalergicznosc, poniewaz ja sama mam nie czesto spotykane schorzenie immunologiczne i na wszelki wypadek wolalam kupic mojemu Syneczkowi antyalergiczny materacyk. Jeszcze jedna zaleta dla materacyka moze nie tak istotna, jest to ze gorne jego okrycie jest sciagane, zapinane na zameczek i w dowolnej chwili mozna go wyprac. Czy dobrze wybralalm - nie wiem.

my juz po zakupach w hurtowni :D

kupilismy:
- fotelik maxi cosi
- wanienke duza ze stojakiem
- karuzele nad lozeczko
- posciel "mama i mis" drewexu
- naklejke z kubusiem i tygryskiem na sciane (zeby zakryc wystajace przewody)
- i rozne pierdoly (gruszki, szczoteczki itp)

mam nadzieje, ze jutro rano bede mogla zrobic wstepne zdjecia pokoiku :D:D

ja dzisiaj szalalam w sklepie dziecinnym :D ... zakupilam kosmetyki dla malucha ( seria Bambino - pytanie do doswiadczonych mamusiek - czy puder Bambino tez jest ? nigdzie nie moglam dostac ) .. pampersy dla niemowlaka ... pieluchy tetrowe i flanelowe,butelki, termometry, gruszke do nosa, becik, i sliczne ubranko ( prezent od dziadka Dawidka ;) ) ... jutro ciag dalszy, tyle ze juz pod katem : materacyk, i wklad do lozeczka ;)

Moniqa ja nigdy się z pudrem Bambino nie spotkałam, chyba nie ma tak owego, przynajmniej ja nie kojarze, żebym kiedykolwiek widziała

Kupilam w koncu materacyk :) piankowo-kokosowy .. jeszcze tylko posciel mi zostala do zakupienia ... mialam tez kupic, ale jakos mi kolory nie pasowaly ::) ... kupilam jeszcze okrycie kąpielowe ... jade dzisiaj do Ikea i chyba kupie ten pompowany przwijak ... slyszalam ze dobra rzecz ;)
.. na koncu wybiore sie po zakupy dla siebie ;) ...

Basiu kupilam puder Nivea :)

A ja jestem chyba juz wystarczajaco obkupiona, tzn. poza tym co sama kupilam i mama ma kupila, to odkupilam od kuzynki po jej coreczce ubranka. Jej corka przysszla rowniez w pazdzierniku na swiat tylko ze 2004, a jej mama to modnisia, wiec corka tesik....trafily mi sie ubranka w rewelacyjnym stanie i bardzo modne jak na dziecko.
Teraz czekam na czwartek i z tesciowa jade po materac i zobaczymy naco tam ja naciagne ;)
Obecnie mam etap prania, prasowania, i dybania jak to bedzie..... ::)

reklama
Do góry