reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne zakupy dla naszych Maluszków

no i jeszcze Wam napisze rade tej mojej kumpeli (oczywiscie bardzo subiektywne):
- najlepszy linomag z zielona zakretka do pupy
- zamiast oliwki stosuje do kapieli nakretke plynu do kapieli Oliatum i coreczka ma piekna skore
- generalnie kosmetykow jak najmniej: na poczatek tylko mydlo, oliatum i linomag (i na upal puder)
- co do przewijaka - ona kupila taki twardy i trzymala go na komodzie. ale jej niunia strasznie sie kreci i uderzala w te twarde krawedzie przewijaka i poszedl w odstawke. potem przewijala na zwyklym reczniku, a teraz kupila taka jakby dmuchana nakladke na blat z IKEI i jest super!

powiem Wam, ze dzidzius grzeczny, ale w nocy co 3 godzinki je :) no i kumpela zrzucila juz od porodu 10 kg - jest dla nas szansa :D

reklama
Gufi ja tez myslalam o tej dmuchanej nakladce ... bo przewijaka nie kupujemy ... doszlam do wniosku ze przeciez nie bede latac specjalnie do przewijaka zeby przebrac malucha tylko rozloze sobie kocyki :) .. a ta dmuchana nakladka faktycznie jest luzik ;)
Co do kosmetykow dla malego ... tak czy siak , kazda z Nas bedzie musiala poprobowac co szkodzi a co nie Naszyn bąbelkom ... jedne moga miec uczulenie na cos tam a drugie nie ... aczkowliek wolalabym aby moj maluch nie mial zadnych uczulen ;)

Ines dawaj foteczki :) ... ja to uwielbiam ogladac takie cacka :) ... a w sklepie z dzieciecymi ubrankami i akcesoriami to moglabym tymczasowo zamieszkac :D :D

Ja wkleje pozniej zdjatka, musze porobic zdjecia , a chwilowo nie mam czasu.. zaraz pedze do fryzjera ;)

MoniQa to jeszcze czekam na fotki po wizycie u fryzjera ;D
Ja tez wkleje fotki pozniej bo jeszcze ich nie zrobiłam :)

Jak mowilam tak wklejam fotki ;)

Cieplejsze spioszki z czapeczka na wyjscie ze szpitala + kutreczka ;)
pict00010001wd5.jpg
pict00030001qz0.jpg

Cieniusienkie kaftaniki
pict0017en2.jpg

Rozniste koszulki ;)
pict00080001vt2.jpg
pict00090001dp7.jpg

pict0018qo9.jpg
pict0019jp2.jpg

pict0020cn9.jpg
pict0022gi9.jpg

Spioszki
pict00050001hb8.jpg

Spodenki + sweterek ;)
pict00120001zi6.jpg
pict0015ah6.jpg

Spodenki
pict0021ot4.jpg

Czapeczki :)
pict00110001wq1.jpg

Oczywiscie ciuszkow mam cala szafe, ale te to akurat ostatni zakup :D ;)

MoniQa,śliczne te ciuszki :)

my z męzem byliśmy wczoraj u kuzynki.jej córcia ma 7 miesięcy i już waży 9 kg.jest strasznie duża :),ale śliczna.wyrosła z większości ubranek.dlatego dostaliśmy 3 wielkie torby.i z ciuszków mamy już wszystko.no może jeszcze dokupie kilka rzeczy w rozmierze 56,bo tych mam troche mało.

no do nas dzis przyszla paczka z lozeczkiem :) kupilam w koncu RADEK II z szuflada w kolorze sosna. czyli mebelki mamy juz w komplecie! przed chwila walnelam na szafce wiszacej wzorki z szablonow - na jednych drzwiczkach u gory ksiezyc i gwiazdki, na drugich u dolu dwa kwiatki, dwie pszczolki i trzy motylki :D:D

23 sierpnia przychodza nam zakladac panele w pokoju Ninki i wtedy juz wszystko bedzie mozna ustawiac!!!

jesli chodzi o pokoik to kupiliśmy już własciwie wszystko :-D łożeczko radek VII bez szuflady w kolorze słomki, meblościanke, dywanik z kubusiem puchatkiem itd itd, teraz rozglądamy się za wózkiem

reklama
Witajcie Mamusie
mam pytanie: JAKI JEST NAJLEPSZY MATERAC DO ŁÓŻECZKA?
wiem ze ten wątek był już poruszany ale nie pamiętam gdzie a nie mam za bardzo czasu by tego teraz szukac. Podpowiedzcie mi dziewczynki z tym materacem......wiem że z gąbki odpadają.....więc jaki jest najlepszy (czym ma byc wypełniony?)Niedlugo z mężem jedziemy kupic łóżeczko i potrzebuję wiedziec jaki materac........Jesli ktoras z Was wie i ma czas niech napisze...Serdeczne dzięki.

Do góry