reklama
-Lorelain-
Fanka BB :)
eee jak bede chciała do przykleje a on nawet nie będzie wiedział kiedy
wybrałyscie juz karuzelki do łóżeczka?
wybrałyscie juz karuzelki do łóżeczka?
Lori tez miałam sioe o to pytać :-) Ja właśnie wczoraj wygrałam licytacje
Karuzela Tiny Love - Wyspa Marzeń BCM (3298678936) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
w przyszłym tyg będę licytować lezaczek
Karuzela Tiny Love - Wyspa Marzeń BCM (3298678936) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
w przyszłym tyg będę licytować lezaczek
-Lorelain-
galaxia - ja właśnie też myślę nad tiny love tylko nie wiem która. Ta co mi sie podoba najbardziej ni idzie jeszcze jako używana, a nie wiem czy wydać 200 zł na nową
Mysza84
Lori ja nie planuję zakupu karuzelki... jakoś wydaje mi się to czymś zupełnie zbędnym dla dziecka i dodatkowo przeszkadzającym w łóżeczku.
Rozważałam zakup takiej małej z tiny love do samochodu, bo mu sporo podróżujemy, ale na razie się wstrzymałam, dziecko i tak przeważnie w samochodzie śpi Tiny Love Karuzela Podróżna 3w1 0+ (3252989473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bardziej od karuzeli jestem zwolennikiem zakupu jakiś zabawek co to mają różne struktury materiały, kolory i różne opcje. Po Szymku mam sporo Lamaze, dla Malutkiej zakupiłam ważkę... o taką Zawieszka Ważka Gryzak Bright Starts 9182 (3258420344) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Rozważałam zakup takiej małej z tiny love do samochodu, bo mu sporo podróżujemy, ale na razie się wstrzymałam, dziecko i tak przeważnie w samochodzie śpi Tiny Love Karuzela Podróżna 3w1 0+ (3252989473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Bardziej od karuzeli jestem zwolennikiem zakupu jakiś zabawek co to mają różne struktury materiały, kolory i różne opcje. Po Szymku mam sporo Lamaze, dla Malutkiej zakupiłam ważkę... o taką Zawieszka Ważka Gryzak Bright Starts 9182 (3258420344) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mysza84
Ale podobała mi się taka http://www.patiimaks.pl/Product.asp...zytywki&ProductID=25299&producer=fisher-price
-Lorelain-
Mati bardzo lubiał karuzele, uspakajała go i interesowała. Super wyciągał do niej rączki wiec u nas był to zakup trafiony. Nie wyobrażam sobie nawet łóżeczka bez karuzeli. Wtedy mielismy jakąś tanią którą trzeba było ciągle ręcznie nakręcać i nawet nie wiem gdzie jest teraz.
z całą pewnością zakupie książeczkę z materiału z czarno białymi obrazkami i tata z Anglii przywiezie jakąś fajną zabawkę na zawieszkę i ja to używałam do budy w wózku. Aha no i dostanie od MAtika na przywitanie ta lalkę z metkami. Chciałabym żeby służyła jej jako przytulanka do usypiania. Jak z niej kiedys wyrośnie to schowam jej do ozdobnego pudełka na pamiątkę.
wpadła mi w oko taka http://allegro.pl/tiny-love-3w1-karuzela-magiczna-z-projektorem-i3291489436.html i taka http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-rosnij-z-muzyka-mix-kolory-new-i3294647184.html , ale wtedy różowa bo niebieska nei będzie pasowała do pościeli
z całą pewnością zakupie książeczkę z materiału z czarno białymi obrazkami i tata z Anglii przywiezie jakąś fajną zabawkę na zawieszkę i ja to używałam do budy w wózku. Aha no i dostanie od MAtika na przywitanie ta lalkę z metkami. Chciałabym żeby służyła jej jako przytulanka do usypiania. Jak z niej kiedys wyrośnie to schowam jej do ozdobnego pudełka na pamiątkę.
wpadła mi w oko taka http://allegro.pl/tiny-love-3w1-karuzela-magiczna-z-projektorem-i3291489436.html i taka http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-rosnij-z-muzyka-mix-kolory-new-i3294647184.html , ale wtedy różowa bo niebieska nei będzie pasowała do pościeli
Ostatnia edycja:
Położna w Szkole Rodzenia mówiła nam, żebyśmy się wstrzymali z zakupem karuzel, bo noworodkom to nie potrzebne a wręcz może stresować - one widzą podwójnie, więc jak im się kręcą dwie karuzele nad główką mogą być niespokojne Ja zamierzam karuzelę kupić w drugim miesiącu życia Hani. Plus jest też taki, że jeden wydatek mnie ja początek Mnie się podoba ta co Lor ( Tiny Love Karuzela Rośnij z muzyką POZYTYWKA Różow (3296985998) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ) ale zdecyduję jak trochę Hankę poznam i będę wiedzieć co ją zainteresuje.
-Lorelain-
Annie - ha ha ha jeszcze tego nie słyszałam ... szczerze mówiąc to większość tych położnych ma dorosłe dzieci i chyba juz nie pamiętają co robi dziecko w domu w pierwszym miesiącu, z całym szacunkiem do położnych.
Tu nie chodzi tylko o kręcenie zabawek, u nas wieczorem to był rytuał. Mat był przyzwyczajony do muzyczki z karuzelki i jak wieczorem włączałam to wiedział że to ma być czas na spanie. Bardzo szybko wystarczyło mi dwa razy nakręcenie czyli średnio z 6 minut muzyki , trzy bujnięcia becikiem na boki i już spał :-) ... jak jej wprowadze po miesiacu nowy element to wszystko rozwale i niestety duża szansa że dziecko odrzuci "atrakcje".
Znając charakter Matusia to jakbym mu po miesiącu dała karuzelke najpierw zrobił by tak a potem w bek na całą chałupą co oni mu przynieśli
aaa jeszcze jedna sprawa na samym początku to dziecko widzi przede wszystkim tylko twarz matki przy karmieniu bo jest najbliżej ok 20 cm od twarzy dziecka, a nie podwójną karuzelkę
Tu nie chodzi tylko o kręcenie zabawek, u nas wieczorem to był rytuał. Mat był przyzwyczajony do muzyczki z karuzelki i jak wieczorem włączałam to wiedział że to ma być czas na spanie. Bardzo szybko wystarczyło mi dwa razy nakręcenie czyli średnio z 6 minut muzyki , trzy bujnięcia becikiem na boki i już spał :-) ... jak jej wprowadze po miesiacu nowy element to wszystko rozwale i niestety duża szansa że dziecko odrzuci "atrakcje".
Znając charakter Matusia to jakbym mu po miesiącu dała karuzelke najpierw zrobił by tak a potem w bek na całą chałupą co oni mu przynieśli
aaa jeszcze jedna sprawa na samym początku to dziecko widzi przede wszystkim tylko twarz matki przy karmieniu bo jest najbliżej ok 20 cm od twarzy dziecka, a nie podwójną karuzelkę
reklama
fillil - jak ty dałaś rade czyścić pupe płatkami gdzie kupa wielka jak chałupa ? ...o jakie Ci płatki chodzi? ... czy miałaś metode jak ja że najpierw tyłek pod prysznic a potem cos tylko doczyściłaś?
he he rozbroila mnie ta kupa jak chalupa widac w tym tez kazde dziecko inne bo moja robila jako noworodek kupe 20 razy dziennie (po kazdym karmieniu) I bylly malutkie.
Ja szukam jakiś szablonów do zrobienia literek na ścianę, dla mojej Natki zrobiłam z cienkiego styropianu wygładziłam gładzią i na koniec farba, niestety szablony zostały w Pl a dla Jakuba też bym chciała sama zrobić. Tamte mi wyszły tak, co sadzicie brać się za następne czy gotowe kupić
Zobacz załącznik 565983
Sliczne!!! zazdroszcze talent!
My mamy taka karuzelke:
karuzela pozytywka Tiny Love muzyka klasyczna (3313583404) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja mam doswiadczenia podobne do Lori - Ania uwielbiala swoja, nadal jak ja zobaczy kladzie sie na podlodze I kaze sobie wlaczyc. To byla pierwsza rzecz jaka sie "bawila" I do ktorej sie smiala a uzywalismy od poczatku.