reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

reklama
Lori te płatki to masz w większości sklepów, w ROsmmanie pewnie też są, jak nie konkretnie te to podobnej wielkości a z innej firmy. W marketach to musisz szukać obok pieluch i kosmetyków.

Ja szukam jakiś szablonów do zrobienia literek na ścianę, dla mojej Natki zrobiłam z cienkiego styropianu wygładziłam gładzią i na koniec farba, niestety szablony zostały w Pl :( a dla Jakuba też bym chciała sama zrobić. Tamte mi wyszły tak, co sadzicie brać się za następne czy gotowe kupić :)
DSC09283.jpg

Załączniki

• DSC09283.jpg
    DSC09283.jpg
    8,4 KB · Wyświetleń: 62
Mysza - a widzisz to ja juz wiem w czym problem, bo jeśli sa koło pieluch to ja na ten dział nie zaglądałam od kilku lat :-D

Karola - literki śliczne :) ... zawsze to co człowiek sam zrobi jest najfajniejsze :tak: ... ale takie sklepowe są fikuśne więc jeśli byś nie miała siły na ręczne robótki to jak kupisz gotowe też będzie ładnie ;-)

ja musze któregoś dnia sie wreszcie pozbierać i pojechać zamówić wózek :blink:

lori-w rosmanie tez są takie duże płatki ja też czasami używałam z ciepłą wodą ale kranówą normalnie przecież dziecko też kąpiesz w wodzie z kranu.Głównie jednak w ruch szły mokre chusteczki pampersa.Po prysznic nie brałam bo Amelia jako niemowlę nie cierpiała gołej pupy i nie chciałam jej stresować

Iryska - no w ciągu dnia nie ma problemu a mi chodziło o ciepłą wodę w nocy żeby nie wychodzić z pokoju, ale juz dziewczyny podpowiedziały patent z termosem :)

ja mokre chusteczki brałam na wyjścia i do ludzi żeby dziecka z kupą komuś pod prysznic nie wkładać. Na początku używałam tylko mokrych, ale młody miał taką delikatną skórę że szybko łapał odparzenia jeszcze zimą to ciężko o długie wietrzenie tyłka. Próbowałam przeróżnych, chyba najlepsze były hugissa bo grubsze i kupę lepiej zbierały. Dopiero jak zaczelam myć pupe zwykłą wodą i cienka warstwa kremu to nie było odparzeń.

Ostatnia edycja:
karolina super te literki! ja bym chciała takie ze styropianu właśnie. bo mają mało kleju, boje się o naklejki ze względu na ścianę :sorry2: a nie mam już tej farby żeby poprawić w razie czego.

reklama
Do góry