reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Ja dzis zamówiłam materac, kupiłam dwa prześcieradełka, przewijak, rożek, pieluchy i poduszke klin. To teraz już może mam połowe:p

reklama
Ja nie mam tych drobnych rzeczy no i ciuszkow co po niektorych tez bo mam typowo chlopiece
a tak mam *wozek * lezaczek* lozeczko* materac * 2 posciele *przewijak * wanienki tez dwie* pieluchy tetrowe i flanelowe tez mam* fotelik samochodowy * jeden kocyk * rozek* to mam po mlodziaku

a do kupienia jeszcze full co zakupilam to smoczek uspakajajacy bo wpadl mi w oko, wkladki laktacyjne i kocyk a no i ciuszki zamowilam z allegro pake uzywanych ale tam wikszosc kombinezonikow

Jej...Dziewczyny szybkie jesteście ;) My też sporo już mamy ale czytając to co niektóre z Was skompletowały zestresowałam się ;)
Już się przeprowadziliśmy do stolicy więc jak ogarniemy mieszkanie [rozpakujemy się] i siebie [zaaklimatyzujemy] ruszamy na zakupy "dużych'' rzeczy: łóżeczka, wanny, wózka, nawilżacza powietrza itp. Już się nie mogę doczekać :)

Annie- ja niby już mam dużo, cała sterta stoi w naszym przejściowym pokoju, ale jak patrze na moja liste to nic nie ubywa:-D Jak wykreslam pare pozycji, to za chwile sobie przypomne o czymś nowym i tak w kółko:-D:-D:-D

Jej...Dziewczyny szybkie jesteście ;) My też sporo już mamy ale czytając to co niektóre z Was skompletowały zestresowałam się ;)
Już się przeprowadziliśmy do stolicy więc jak ogarniemy mieszkanie [rozpakujemy się] i siebie [zaaklimatyzujemy] ruszamy na zakupy "dużych'' rzeczy: łóżeczka, wanny, wózka, nawilżacza powietrza itp. Już się nie mogę doczekać :)

Annie z tym nawilżaczem powietrza to uważaj ... moja mama jest mikrobiologiem i jak chciałam kupic dla Matiego to mi zrobiła straszne pranie z mózgu. Jak się nasłuchałam listy bakterii które tworzy to podziękowałam i tylko jak trzeba, doraźnie daje mokry ręczniczek na grzejnik.

Annie z tym nawilżaczem powietrza to uważaj ... moja mama jest mikrobiologiem i jak chciałam kupic dla Matiego to mi zrobiła straszne pranie z mózgu. Jak się nasłuchałam listy bakterii które tworzy to podziękowałam i tylko jak trzeba, doraźnie daje mokry ręczniczek na grzejnik.
mnie też lekarka odradziła i kupiłam takie ceramiczne co się wodę wlewa

Ja dla młodej muszę dokupić smoczek i niewiele więcej - wszystko mam po Adasiu lub po córeczce koleżanki :-D
dla siebie podkłady na prześcieradło, podpaski duże bella
ale to w sierpniu najwcześniej, tak, żeby na miesiąc przed terminem było i czekało. Wtedy też będę prała/odświeżała i przygotowywała ubranka i pościel dla maluszka. No i najważniejsze - zainstalować łózko w pokoju obok, żeby ktoś mógł się dodatkowo przespać w razie w.

ja z takich rzeczy do szpitala mam prawie wszystko bo nakupiłam mamie i większość została bo aż tyle nie było potrzebnych więc juz leży schowane i będzie sobie czekać :-)

reklama
Do góry