reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

reklama
ja musze kupic tylko koszule do karmienia, cyckonosze i torba do szpitala gotowa :-)
a dla dzieciaczka brakuje mi poscieli, karuzelki i koniec

Ja myslę, że jestem gdzieś w połowei:p Mam ubranka na 56 i 62 w wysatrczającej ilości ( reszta, którą ewentualnie kupie to moje widzi mi sie :-D). Z takich większych rzeczy brakuje łóżeczka, które niebawem teściu zacznie robić razem z komódką z przewijakiem, nowego wózka (w razie czego jest stary:p), pieluch tetrowych (wciąż poszukuję jakiś milszych w dotyku i grubszych;/) kosmetyków i innych środków higienicznych (płatki, patyczki, cos do pepuszka itp), termometru, laktatora i buteleczek na pokarm (jeżeli w ogóle będę miała pokarm bo nigdy nic nie wiadomo:p). Jutro jedziemy z teściową po materacyk, przewijak, prześcieradełka. jeszcze jakiś leżaczek- bujaczek muszę skombinować i karuzelke. Zamówiłam zestaw z Minky (kocyk, płaska podusia i ochraniacz na łóżeczko) więc czekam na dostawe. Mam już wanienke, kocyk do wóżka, pościel+ochraniacz, fotelik, szczoteczke z grzebykiem, obcinaczki, butelke, smoczki, pieluchy flanelowe... sama już nie pamiętam co mam:-D:-D:-D dla mnie jeszcze nie robiłam zakupów tych typowo szpitalnych... eh musze ogarnąc jakąs liste bo się gubić zaczynam:p

kurcze laski to wy już dużo macie, a ja myślałam że nie jest tak źle ze mną a tu się okazuje że ja w lesie i to ciemnym :rofl2:

ja tak na prawdę jeszcze nic nie mam :) ubranka mam przygotowane, wystarczy wyprać , wyprasować i włożyć do szafki którą też trzeba zakupić :D ja wszystko będę kupowaś w lipcu i sierpniu ;) powinniśmy dostać już pieniądze na wyprawkę także będzie ok bo jak na razie krucho bo trzeba auto zakupić nowe bo teraz nawet nie mam jak do PL wyjechać ;) :-)

No ja też jeszcze w polu, kilka bodziaków i tak naprawdę to wszystko, czekam do lipca i w lipcu zaczynam wszystko kompletować.

mi z ubrankowych rzeczy to brakuje jeszcze śpiworka jesiennego, ale to mi tata przywiezie w sierpniu z Anglii bo trzeba było zamawiać w sklepie.

nie mam jeszcze:
wózka
fotelika
karuzelki
rogala do karmienia
becik
termometr elektroniczny
termometr do wawienki
wanienki
pieluszek tetrowych i flanolowych
apteczka dla dziecka
pampersy i chusteczki na start
czyli jeszcze sporo wydatków :baffled:

Oj laski, ja też jeszcze daleko w polu- tyle co rzeczy po mojej Gabrysi :-D

Czyli na plusie są:

- ubranka
- łóżeczko + materac
- komplet pościeli
- pieluchy flanelowe
- termometr
- laktator
- butelka Calma (tak na wszelki wypadek)
- cienkie kocyki
- okrycia kąpielowe

Dla mnie mam:

- koszule do karmienia (3 szt)
- 1 paczkę absorgynu
- Cebuszka do spania

Na minusie (czyli jeszcze do dokupienia):

- jakieś pojedyncze ciuszki na 56 i 62cm
- dodatkowy komplet pościeli
- wózek + fotelik
- huśtawka
- poduszka do karmienia
- pojemniki na mleko
- pieluchy tetrowe
- kilka pieluch flanelowych
- kosmetyki pielęgnacyjne
- niezbędnik do pępuszka
- kocyk z merynosów i minky
- wanienka ze statywem
- przewijak na łóżeczko
- pampersy
- okrycie kąpielowe
- witamina K+D3

Dla mnie:
- biustonosze Comfortisse - poprzednim razem miałam takie typowe laktacyjne z odpinaną miseczką, ale nie trzymały dobrze cycków (a mlekodajnię to ja mam sporą- w tej chwili rozm. FF i cały czas rosną), więc teraz spróbuję takie bezszwowe, elastyczne, rosnące, a'la top.
- majtki poporodowe
- podkłady absorgyn i duże podpaski z belli
- wkładki laktacyjne babydream (z rossmanna)- polecam, a przetestowałam już mnóstwo różnych- te nie przeciekają za szybko
- chusta elastyczna do noszenia maluszka

I pewnie jeszcze bliżej porodu coś tam dojdzie jak mi się przypomni albo doczytam tu na wątku ;-) Nakładki na brodawki do karmienia zostawiam sobie do ewentualnego dokupienia w szpitalu- Gabi cały okres karmienia przez nie piła (miałam płaskie brodawki i nie umiała się dossać, a potem jak już się przyzwyczaiła to inaczej nie chciała), ale nie mogę zakładać, ze Lilka też będzie miała problem.

ja jestem w połowie... zostały najgrubsze rzeczy....wózek, łóżeczko, pościel, akcesoria dla malutkiej np. termometr, termoopakowania, i wszystko dla mnie oprócz wkładek laktacyjnych.

tak jak pisałam wcześniej, ponieważ nie wiem kiedy co i jak z córcią, chcę przyspieszyć z zakupami. max do połowy lipca chcę mieć wszystko.

reklama
Do góry